jo ka Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='gosiaczek1984']Można już zmieniać tytuł wątku:) proponuję na : "Baxter śmiga do domku! potrzebne $$ na Nową Drogę Życia" :evil_lol: Quote
Poker Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 (edited) Jest oferta w carpooling.Można zapytać kierowcę czy weźmie psa .Wtedy byłoby bezpieczniej w klatce. Cena dla osoby 70 zł. http://www.carpooling.pl/lifts/show/aa2f1b0dc035654ab8da35a20324349d/1365112800 Następna oferta http://www.carpooling.pl/lifts/show/52d8442a8950c0af4d88f7ed0256e822 Edited April 2, 2013 by Poker Quote
kora78 Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 poker, a co to w ogole jest? jak to dziala? tytul? tytul, ze pies w ds zmieniam dopiero, gdy jest pewne, ze pies zostaje w ds. zeby pozniej sie moda nie prosic o przeniesienie watku do jakiegos dzialu znow. ale, ze szuka kasy na tranport- jak najbardziej. Quote
Poker Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 (edited) [quote name='kora78']poker, a co to w ogole jest? jak to dziala? wejdź i poczytaj , bo za dużo do pisania.Ludzi mają wolne miejsca i za opłatą biorą pasażera.Psy już jeździły w ten sposób. Trzeba zadzwonić do faceta i spytać. Jeździ taki pan Michał do Warszawy i z powrotem.Psiolubny , woził już psy.Popatrzę czy nie ma jego zgłoszenia. Następna oferta http://www.carpooling.pl/lifts/show/52d8442a8950c0af4d88f7ed0256e822 Szkoda tyle kasy wywalać na przewóz 1.psa. To marnotrawstwo. Następna http://www.carpooling.pl/lifts/show/007e549bee52ab14f3f30c0c35b979c7 Edited April 2, 2013 by Poker Quote
NikaEla Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Poker']Jest oferta w carpooling.Można zapytać kierowcę czy weźmie psa .Wtedy byłoby bezpieczniej w klatce. Cena dla osoby 70 zł. http://www.carpooling.pl/lifts/show/aa2f1b0dc035654ab8da35a20324349d/1365112800 Następna oferta http://www.carpooling.pl/lifts/show/52d8442a8950c0af4d88f7ed0256e822a tu zebrane wszystkie: http://www.carpooling.pl/autostop/Wroc%C5%82aw/Warszawa.html?type=bs&city_from=7061&radius_from=0&city_to=7056&radius_to=0&date=date&day=05&month=04&year=2013&tolerance=1& Quote
jo ka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 mam namiary na inne ciotki z okolic wawy, a nawet z ...samego Brwinowa :o !? to już do nich ślę PW z zapytaniem o wizytę p/p ad. :D Quote
elzunia Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='jo ka']mam namiary na inne ciotki z okolic wawy, a nawet z ...samego Brwinowa :o !? to już do nich ślę PW z zapytaniem o wizytę p/p ad. :D[/QUOTE] pak wysyłaj czas ucieka ale baxiu i tak jedzie Quote
jo ka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 oki, do cioteczek PW wysłane, czekamy na odzew, ale słuchajcie Wawa - i okolice to nie jakaś Pścina Dolna, tam są zwierzoluby - więcej na pewno się ich znajdzie do pomocy niż w naszej całej gminie :evil_lol: zawsze znajdzie się jakaś dobra dusza, która może przeprowadzić taką wizytę adopcyjna, więc- bądźmy dobrej myśli że się ktoś zgodzi :thumbs: najważniejsze, że Bax ma szanse - realne szanse - na TEN prawdziwy, wymarzony domek i że TAM jedzie :multi: Quote
Guciek Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 (edited) To dogadajcie się już między sobą czy mam jutro jechać czy nie i dajcie znać jak najszybciej, bo być może inny psiak pojedzie w tym terminie w inne miejsce jeśli się nie zdecydujecie ostatecznie. A - ja też wożę psy w klatce, mam psiowoza, wątek na dogo jest ile kiedy i jakich psiaków już pojechało. No jak już to czy na pewno jutro - bo tutaj z tego wątku się dowiedziałam, że to ma być jutro. I w ogole czy to mam byc ja - bo z Radomia jedzie Pati, nie ja, ja z Falęcic ;) Edited April 3, 2013 by Guciek Quote
jo ka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 tak, teoretycznie jest przewidziane że jutro.. poczekajmy do wieczora, żeby pozostałe ciotki się wypowiedziały, ja sama nie decyduję, jestem tylko skarbniczkiem Baksia, Oki ?? Quote
Guciek Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Dobrze, to jak zadecydujecie to pusccie mi sms 667105621 bo moge nie byc przy kompie. Quote
Poker Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Jestem za szukaniem tańszego przewozu, jeżeli proponowany ma kosztować ponad 400 zł. Quote
Guciek Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Poker']Jestem za szukaniem tańszego przewozu, jeżeli proponowany ma kosztować ponad 400 zł.[/QUOTE] Z płatnych to i tak chyba jeden z tańszych jak orientowałam się w stawkach kilometrowych (ponizej 50gr/km, a są i po 70gr/km). Jest osoba zainteresowana z Piotrkowa Tryb. do Warszawy na dołączenie. Nie zauważyłam, żeby tu było napisane, a wysyłałam na PW - jeśli macie możliwość dowiezienia do Wrocławia, to koszt 340zł. Quote
jo ka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 dziewczyny do Wrocka od nas to niespełna 100 km... warto się zastanowić, !! ja też podpytam znajomych czy ktoś sie nie wybiera do Wrocka od nas kurcze, tylko pytanie czy to musi być już JUTRO ?? w weekend do wrocka od nas więcej ludziów jedzie, bo to do znajomych a to na uczelnie.... eluś - do kiedy max Baxter może być u Ciebie ......? chyba że .... <myśli, duma, dum dumm dumm> :PROXY5: Quote
Poker Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Nikaragua']a tu zebrane wszystkie: http://www.carpooling.pl/autostop/Wrocław/Warszawa.html?type=bs&city_from=7061&radius_from=0&city_to=7056&radius_to=0&date=date&day=05&month=04&year=2013&tolerance=1& Patrzyłyście tu ? Szkoda każdego gorsza. Może i podana kwota to najtaniej ,ale w moim odczuciu na transport jednego psa to bardzo dużo.Ilu psom można pomóc za tę kwotę. Jeden kierowca z carpooling jedzie z Jeleniej Góry. A jeżeli trzeba by z Wrocławia wieźć malucha, to może ktoś by mógł go pociągiem podrzucić. Może dałoby radę go podrzucic na trasę z jeleniej na Wrocław. Quote
elzunia Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Poker']Patrzyłyście tu ? Szkoda każdego gorsza. Może i podana kwota to najtaniej ,ale w moim odczuciu na transport jednego psa to bardzo dużo.Ilu psom można pomóc za tę kwotę. Jeden kierowca z carpooling jedzie z Jeleniej Góry. A jeżeli trzeba by z Wrocławia wieźć malucha, to może ktoś by mógł go pociągiem podrzucić. Może dałoby radę go podrzucic na trasę z jeleniej na Wrocław.[/QUOTE] Jeżeli było by pewne.Bo na czwartek po południu jest już pewny.A nie chcę by potem sie okazało ,że musi jeździć po DT bo to dla niego zabójstwo.Jak znajdzie sie jeszcze jakiś psiak będzie jeszcze taniej JO KA masz jakieś odpowiedzi o wizycie? Quote
Poker Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Dlaczego musi być w czwartek? Pisałaś ,ze pies musi wyjechać nie później niż w niedzielę.Do tego czasu można jeszcze sporo zdziałać. Czy nie może któraś zadzwonić do kierowców z carpooling i spytać? Kto ma moc decyzyjną? Zdawało mi się ,że elzunia. Proszę zadzwoń i się spytaj kierowców. Czy przyszły DS dołoży się do transportu i czy wyjedzie po Baksia ? Quote
elzunia Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Poker']Dlaczego musi być w czwartek? Pisałaś ,ze pies musi wyjechać nie później niż w niedzielę.Do tego czasu można jeszcze sporo zdziałać. Czy nie może któraś zadzwonić do kierowców z carpooling i spytać? Kto ma moc decyzyjną? Zdawało mi się ,że elzunia. Proszę zadzwoń i się spytaj kierowców. Czy przyszły DS dołoży się do transportu i czy wyjedzie po Baksia ?[/QUOTE] Musi wyjechać do piątku ja w poniedziałek ide do szpitala a w sobote odwożę dzieci do rodziny.i nie było mowy od poczatku o niedzieli.Więc już nie może być psa.A nie zrezygnuję z wyjazdu w czwartek bo w piątek może się okazać ,że nikt nie ma transportu więc mimo że może i drogie ale pewne rozwiazanie.A ja nie zgadzam sie by Baxiek jeździł po DT kolejnych .To jest czujące stworzenie i jest czas do czwartku po południu bo jest to na bank na 100%. Z tego co wiem to pani z DS może tak do 30 km wyjechać. Quote
jo ka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 W sprawie p/p a. - dwie ciotki są uziemione - i samej wawy w dodatku, nie dadzą rady ,czekam jeszcze na odp. innej która (chyba) mieszka całkiem niedaleko tego Brwinowa Quote
jo ka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='elzunia']....Więc już nie może być psa.A nie zrezygnuję z wyjazdu w czwartek bo w piątek może się okazać ,że nikt nie ma transportu więc mimo że może i drogie ale pewne rozwiazanie.A ja nie zgadzam sie by Baxiek jeździł po DT kolejnych .To jest czujące stworzenie i jest czas do czwartku po południu bo jest to na bank na 100%. Z tego co wiem to pani z DS może tak do 30 km wyjechać.[/QUOTE] czyli nowa pancia mogłaby się dostać do warszawy- lub gdzieś przed- czyli na trasie przejazdu i tam go odebrać ?? hmmm z jednej strony- oferta carpoolingu jest tańsza- ale nie wiadomo czy 1) kierowca się zgodzi że jako pasażer miałby jechać pies i 2) czy ma to tego dostosowane auto, nie wiem, specjalną uprząż/ pas bezpieczeństwa/ ewent. klatka (?) W obu opcjach- trzeba by i tak dostarczyć Baxa do Wrocka, hmmm :shake: Quote
Poker Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Dopóki nie zadzwonicie do kierowców, dotąd nie będziecie wiedziały. Czy DS dołoży się do transportu ? Nie czytacie chyba dokładnie tego co piszę. Jeden kierowca ma jechać z Jeleniej Góry , więc można by było Baksia podrzucić na trasę. Czy w razie czego ktoś ma transporterek ? Ile pieniędzy ma Baksio do dyspozycji ? Quote
jo ka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 (edited) Bax ma zaplecze- w tej chwili 340 zł na koncie + nadal zbieram na bazarku cegiełkowym, z tego co widziałam doszła na razie 1 wpłata z niego do tej pory edit:niestety, ostatnia cioteczka kt znam z okolic wawy- nie może nam pomóc w spr. p/p a. - jest świeżo upieczoną mamą i ni jak się teraz ruszyć, co zrozumiałe :) ale podała takie namiary: "Napisz do kasiaprodex ona bywa w Brwinowie, jest z Pruszkowa, może będzie mogła podjechać! Są tu tez na dogo wolontariusze ze schroniska z Milanówku a do Brwinowa od Milanówka jest blisko bo 2 km nawet nie całe." tam teraz uderzam! Edited April 3, 2013 by jo ka Quote
Dominika84 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Kto ma fb, strona specjalnie z informacją dla szukających i oferujących transport dla zwierząt, płatnie i bezpłatnie. Dziś np. dziewczyna za darmo mogła wziąść Baxia, trasa Wrocław-Warszawa, jutro też ktoś jedzie cyt. "Warszawa-Wrocław-Nowa Ruda-Warszawa najprawdopodobniej jutro 667105621" nie wiem za ile i czy wogóle za $ , ale z pewnością transport łączony. Quote
Dominika84 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 https://www.facebook.com/#!/groups/425886884111869/?bookmark_t=group Quote
kora78 Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 a to nie jest ten sam wlasnie transport?? Quote
Recommended Posts