Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 889
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wg wujka Google jest to mniej więcej 420 km i szacunkowy koszt paliwa (oczywiście że szacunkowy!) to ok 220 zł
zależy czy lecieć na Łódź czy Piotrków Tryb. którą trasą i co/ kogo po drodze należy odwieźć/ zawieźć / przetransportować :hmmmm:

jak sądzicie- reszta pieniążków Baksiowych wystarczy (340 zł, sprawdziłam) czy robić jakiś mały bazarek cegiełkowy na transport ??

Posted

[quote name='jo ka']wg wujka Google jest to mniej więcej 420 km i szacunkowy koszt paliwa (oczywiście że szacunkowy!) to ok 220 zł
zależy czy lecieć na Łódź czy Piotrków Tryb. którą trasą i co/ kogo po drodze należy odwieźć/ zawieźć / przetransportować :hmmmm:

jak sądzicie- reszta pieniążków Baksiowych wystarczy (340 zł, sprawdziłam) czy robić jakiś mały bazarek cegiełkowy na transport ??[/QUOTE]
Na transport powinno starczyc a bazarek nie zaszkodzi ,zostanie kaska to bedzie dla innego bidulka

Posted

[quote name='kora78']Jak dominika pisala, my- walbrzyszanki, zawsze mamy plany awaryjne, nie robimy raczej nic na huraaa. Stopniowo i systematycznie, jeden po drugim, po kolei.

[/QUOTE]

Od kiedy? :D hahahha

Serio, to jak pisala Kora nikt psa na ulicy nie zostawi i Bax moze pojechac do dt do Dominiki do Wrocka. Oczywiscie ds bylby duuuuzo lepszym rozwiazaniem.
Dziewczyny postarajcie sie zalatwic ta wizyte - najlepiej pytajcie sie sleepingday albo Marty - obraczus87 bo dziewczyny na pewno pomoga.
Ja wieczorem poszukam transportu

Posted

Rozmawiałam właśnie z Panią z wątku transportowego,da mi znać co i jak,na pewno transport będzie ,tylko ona podzwoni po dziewczynach,żeby za jednym zamachem ze 3 pieski wziąć ,żeby koszta były mniejsze,to jest naprawdę daleko,Nowa Ruda -Warszawa 913km,ale mam nadzieję ,że znajdą się chętni na transport łączony i damy radę

Posted

to co, szukać kogoś czy nie jedzie inny psiak do wydania w podobnym terminie i na trasie ???
bo jak rozumiem- ta babeczka jeszcze własnym autem czy może komunikacją ? ah a i czy przez Wrocław chce jechać ? może wtedy kogoś się dobierze po drodze hmm

Posted

[quote name='jo ka']to co, szukać kogoś czy nie jedzie inny psiak do wydania w podobnym terminie i na trasie ???bo jak rozumiem- ta babeczka jeszcze własnym autem czy może komunikacją ? ah a i czy przez Wrocław chce jechać ? może wtedy kogoś się dobierze po drodze hmm[/QUOTE]Dajcie chwilkę,ta dziewczyna wydzwania po cioteczkach,żeby dokoptowac jeszcze ze 2,3 pieski na tą trasę,ona ma swój transport przyjedzie z Radomia

Posted

[quote name='jo ka']to co, szukać kogoś czy nie jedzie inny psiak do wydania w podobnym terminie i na trasie ???
bo jak rozumiem- ta babeczka jeszcze własnym autem czy może komunikacją ? ah a i czy przez Wrocław chce jechać ? może wtedy kogoś się dobierze po drodze hmm[/QUOTE]
Jak będą pieski to sie dostosuje dziewczyna .A żeby Baxiowi nie przyspożyć miszungu w głowie to chyba znajdzie sie wizyte ale poadopcyjną/W końcu do mnie też nikt nie przyjechał sprawdzić.A idzie do domu gdzie dziewczyna miała juz z Palucha psa na DT i jest ok i podrzucają jej koty stara się o nie potem oddaje wyleczone i odchowane.Więc proszę o zaufanie tak jak mi zaufałyście.I z góry dziękuję.Trzeba sie bazarkować i zebrać kaskę jak by co a ja juz piszę do dziewczyn czy zrobią wizytę.Jak nie to Baxiu i tak jedzie dfo Warszawy.Alex jest polecona przez dogomaniaczke miała DT i ratuje koty.Bedzie dobrze

Posted

[quote name='gosiaczek1984']Transport bedzie kosztował 420 zł,chyba ,że znajdzie się ktoś jeszcze na tą trasę to wiadomo,że taniej,jak tylko będe wiedzieć kiedy to dam odrazu znać[/QUOTE]
I w czwartek jedziemy do domku do nowego zycia

Posted

[quote name='kora78']a wizyta?
10 znakow.[/QUOTE]

Dzisiaj mamy wtorek,do piatku zostało mało czasu,jeśli się nie uda znaleźć kogoś na wizytę to co wtedy?
Słuchajcie ja załatwiłąm wszystko domek,transport ,ale jesli sie nie znajdzie nikt na wizytę to co wtedy Bax nie pojedzie,bo już ie wiem,osoba ,która mi poleciła domek,jest długoletnią dogomaniaczką,która na wszystkie sposoby pomaga,to wiadomo,że nie poleciła by kogoś nie znając tej osoby,to już wasz wybór,domek czeka,transport załatwiony na czwartek koszt 420zł

Posted

Ja uważam ,że takiej szansy nie można zmarnować,domek wybrał Baxia spośród kilkunastu psów,a teraz co nie pojedzie,bo wizyty nie ma,Ela też nie miała wizyty,moje zdanie jest takie,że nawet jak nie będzie wizyty to ja ufam osobie ,która mi dała namiary na wątek ,że poszukują pieska,który lubi kotki,Baxiu powinien jechać

Posted

kto polecil? podaj nicka. i na jakiej podstawie polecil? znaja sie osobiscie?
czy jest ktos na podlaczenie sie do transportu?

ja dzis w telefonie mowilam elzuni. "chcesz to wysylaj Baxtera bez wizyty przedadopcyjnej." pies jest prawnie jej wlasnoscia, ona jest dt, ona psa zna. ale ja za te adopcje odpowiedzialnosci nie biore. to decyzja elzuni. skoro taka podjela, to ja trzymam kciuki za wszystko.

mam nadzieje, ze tu zaraz znow nagle nie zrobi sie wielka burza mozgow, klotnie, obrazanie sie, itp. z gory prosze o spokoj na watku i poza nim.

gosiaczek, nie wolno pisac posta pod postem. jest opcja- edytuj.

Posted

SZkoda tracić tę szansę DS.dla Baksia. Może jednak uda się wizytę zrobić przed wyjazdem.
Szczerze mówiąc większość naszych tymczasek poszła do DS bez wizyt i jest super.

Posted

[quote name='Poker']SZkoda tracić tę szansę DS.dla Baksia. Może jednak uda się wizytę zrobić przed wyjazdem.
Szczerze mówiąc większość naszych tymczasek poszła do DS bez wizyt i jest super.[/QUOTE]

Też jestem tego zdania

Posted

[quote name='elzunia']I w czwartek jedziemy do domku do nowego zycia

w CZWARTEK ?? już ?? a ja dopiero rozkręcam bazarek kilometrowy dla Baksia...:roll:
cosik się uzbiera, no i + pozostałe jego 340 zł z konta

PS. mam cioteczkę z wawy, to Mazowszanka, zaraz do niej napiszę czy by mogła /lub ma kogoś do przeprowadzenia wizyty p/p adopcyjnej

tymczasem rozsyłajcie Ciotki, po znajomych : http://www.dogomania.pl/forum/threads/241715-BAZAREK-**CEGIEŁKOWY**-tylko-do-5-kwietnia!!

Posted

[quote name='jo ka']w CZWARTEK ?? już ?? a ja dopiero rozkręcam bazarek kilometrowy dla Baksia...:roll:
cosik się uzbiera, no i + pozostałe jego 340 zł z konta

PS. mam cioteczkę z wawy, to Mazowszanka, zaraz do niej napiszę czy by mogła /lub ma kogoś do przeprowadzenia wizyty p/p adopcyjnej

tymczasem rozsyłajcie Ciotki, po znajomych : http://www.dogomania.pl/forum/threads/241715-BAZAREK-**CEGIEŁKOWY**-tylko-do-5-kwietnia!!

Spokojnie zbieraj $$$ da się dziewczynie to co bedzie na dzień dobry resztę się dośle.
Co do wizyty pisałam do 2 dziewczyn.Jedna ma 2miesięcznego bobasa więc odpada ,na drugą odpowiedź czekam.Jeśli tej wizyty nie będzie zaryzykujemy i mam przeczucie,że będzie dobrze.A na spokojnie wizytę poadopcyjna się załatwi.I nie będzie kłótni obrażań.Bedzie dobrze i będzie spokój