Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
jo ka , każda metoda jest dobra byle skuteczna w znalezieniu odpowiedniego DS. Możesz nawet stanąć na rynku i krzyczeć :evil_lol:

Oki, to skopiuję i wydrukuję; zamierzam też ruszyć akcje fejsbukową wśród znajomych i ich molestować.. :diabloti:
a na rynku na razie nie będę krzyczała ;-)

• Replies 889
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piekne zdjecia :) kilka ciemnych, ale da sie wybrac z tylu zdjec cos ciekawrgo, na pewno :)

jo ka super pomysl.
ja tez usiebie moze poiwiesze, hmmm

kaska w 1 poscie zajme sie wieczorkiem ktoryms. Danka dziekujemy :)

elzunia, a jak z tym wetem i tym uchem? nie odpowiedzialas. biega juz bez smyczy? a jak z kotem?

Posted

kora78 napisał(a):
piekne zdjecia :) kilka ciemnych, ale da sie wybrac z tylu zdjec cos ciekawrgo, na pewno :)

jo ka super pomysl.
ja tez usiebie moze poiwiesze, hmmm

kaska w 1 poscie zajme sie wieczorkiem ktoryms. Danka dziekujemy :)

elzunia, a jak z tym wetem i tym uchem? nie odpowiedzialas. biega juz bez smyczy? a jak z kotem?

Ucho jest czyściutkie.Nic nie ma w nim i nie drapie się w uszy.Z kotem bawi się w najlepsze.Do czasu kot nie pozwalał do siebie podejść uciekał i Baxiu go ganiał teraz się wspólnie bawią i ganiają.Nie w złości ale w zabawie.Biega bez smyczy wraca na zawołanie,ogólnie nie odbiega wiecej jak na parę metrów bardzo ładnie sam się pilnuje.Nawet jak mu coś przypasuje i chce za tym gonić ładnie wraca na zawołanie.Nie pamiętam czy pisałam nie przepada za odkurzaniem.Nie szczeka nie piszczy ale ucieka schować się na czas odkurzania.

Posted

PS. cioteczka [SIZE=3]Elza22
się deklarowała o wpłaty, ale nie odezwała się jak dotąd, mimo, że wysłałam jej PW pod koniec lutego. O [SIZE=2]prosz[SIZE=2]ę widzę, [SIZE=2]że jestem na [SIZE=2]czarnej liście. [SIZE=2]Jedna dobra cioteczka [SIZE=2]mi przypomniała[SIZE=2].Prz[SIZE=2]yzn[SIZE=2][SIZE=2]aję się bez bicia całkiem zapomniałam o chłopaku;-) Jutro zrobię przelew[SIZE=2][SIZE=2]. Nie ma za bardzo czasu żeby cały watek przeczyta[SIZE=2][SIZE=2]ć[SIZE=2] jak chło[SIZE=2]pak do dzieci, psiaków[SIZE=2][SIZE=2],sygnalizuje potrzeb[SIZE=2]ę [SIZE=2]wyjścia na s[SIZE=2]pacerek[SIZE=2],[SIZE=2]grzecznie zos[SIZE=2]taje sam w domu?

Posted

Elza22 napisał(a):

PS. cioteczka [SIZE=3]Elza22
się deklarowała o wpłaty, ale nie odezwała się jak dotąd, mimo, że wysłałam jej PW pod koniec lutego. O [SIZE=2]prosz[SIZE=2]ę widzę, [SIZE=2]że jestem na [SIZE=2]czarnej liście. [SIZE=2]Jedna dobra cioteczka [SIZE=2]mi przypomniała[SIZE=2].Prz[SIZE=2]yzn[SIZE=2][SIZE=2]aję się bez bicia całkiem zapomniałam o chłopaku;-) Jutro zrobię przelew[SIZE=2][SIZE=2]. Nie ma za bardzo czasu żeby cały watek przeczyta[SIZE=2][SIZE=2]ć[SIZE=2] jak chło[SIZE=2]pak do dzieci, psiaków[SIZE=2][SIZE=2],sygnalizuje potrzeb[SIZE=2]ę [SIZE=2]wyjścia na s[SIZE=2]pacerek[SIZE=2],[SIZE=2]grzecznie zos[SIZE=2]taje sam w domu?

Z dziećmi i małymi i dużymi ładnie się bawi.Nie reaguje kiedy koło niego dzieci chodzą.No chyba że zaczepiaja do zabawy a jemu w to graj.Kocha się bawić.Z psami sie bawi suczki czy pieski zero reakcji jak przechodzą koło niego.Jak podejdzie piesek do zabawy to oczywiście on sie bawi nie gryzie nie warczy.Jak chce na dwór bardzo się kręci i piszczy chodzi do drzwi i z powrotem i popiskuje.W tej chwili zostaje w domu bez problemu.Nie zrzuca juz kurtek,siedzi na oknie i patrzy czy ktoś nadchodzi.Nie drapie już drzwi nie piszczy.Ale jak wchodzę na pierwsze piętro(ja mieszkam na2)słychac go jak zaczyna szaleć i szczekać piszczeć nie może sie doczekać zanim mu sie drzwi otworzy.To jest super chłopak.Nie wiem nie przesiąknął schroniskiem nie paskudzi w domu nic.Nie ma adgresji w sobie.Potrafi z jednej miseczki jeść w jednym czasie z innym pieskiem.Naprawdę ten kto zdecyduje się na wzięcie jego będzie szczęśliwy.

Aha i jeszcze jedno jest mi przykro ,że nie mogę go dłużej zatrzymać,ale choć w zamian w ramach rekompensaty do końca miesiąca daję mu ja utzrymanie a Jo ka niech zbiera pieniążki na jego utzrymanie w hoteliku czy PDT choć najlepsze by było zeby miał już DS

Posted

elzunia,nie możesz się czuć winna tej sytuacji.Są sprawy na które nie ma się wpływu,gdyby nie Ty siedział by pewnie dalej w schronisku bez szansy na adopcję którą dzięki Tobie ma teraz.
Z całego serca życzę zdrówka

Posted

danka1234 napisał(a):
elzunia,nie możesz się czuć winna tej sytuacji.Są sprawy na które nie ma się wpływu,gdyby nie Ty siedział by pewnie dalej w schronisku bez szansy na adopcję którą dzięki Tobie ma teraz.
Z całego serca życzę zdrówka

Jednak po części się czuję winna.Tyle miesięcy czekałam już myslałam że dadzą mi umrzeć tak sie u nas czeka bo limity mają i najpierw nagłe przypadki a tu nagle tel.Cóz jak mus to mus.

Wrzucam foteczki Baxia na kolanach u mojego syna podobno nieufny do mężczyzn?Widocznie mężczyzni robili mu krzywde on jednak ufa jak widac na załączonych obrazkach leży i sie kokosi chłopaczek .Kocha to

A tu sobie ziewałem i taki fajny uśmiech mi wyszedł

Posted

Nie zrzuca juz kurtek,siedzi na oknie i patrzy czy ktoś nadchodzi.Nie drapie już drzwi nie piszczy.Ale jak wchodzę na pierwsze piętro(ja mieszkam na2)słychac go jak zaczyna szaleć i szczekać piszczeć nie może sie doczekać zanim mu sie drzwi otworzy. O jakie zniszczenia chodzi bardzo podrapał drzwi?

Posted

Elza22 napisał(a):
Nie zrzuca juz kurtek,siedzi na oknie i patrzy czy ktoś nadchodzi.Nie drapie już drzwi nie piszczy.Ale jak wchodzę na pierwsze piętro(ja mieszkam na2)słychac go jak zaczyna szaleć i szczekać piszczeć nie może sie doczekać zanim mu sie drzwi otworzy. O jakie zniszczenia chodzi bardzo podrapał drzwi?

W pierwszych dniach drapał drzwi.Myślę ,że bał się nie wiedział co go czeka.Zabrali go ze schroniska coś nowego.Już pokochał na dzień dobry i go zostawili.Po kilku dniach to sie uspokoiło.Przed każdym moim wyjściem była rozmowa z Baxem.I w pewnym momencie przestał.Sciągał z wieszaka kurtkę(nie pogryzł nigdy)i się na niej kładł.Nawet nie zauważyłam kiedy przestał to robić bo kurtki wiszą sobie jak wyjdę.A on leży na miejscu i co jakis czas jest na oknie.Juz to wyłapałam z synami.Staliśmy pod blokiem i obserwowaliśmy co on na tm oknie robi.No to sobie siedzi póki mu się nie znudzi.Jedyne co zniszczył to zabawki córka mu podkładała a on sobie je gryzł.Teraz nawet zabawki leżą tylko czasem weźmie ale woli bawić się z Sonią(naszą boksią)i Zuzia (naszą kotką)

Posted

Bakster super jest!!! idź już chłopaku dostałego domku, bo i Ty jesteś fajny chłopak ;-)

tak więc zrobiłam małe ogłoszenie u siebie, szkoda że nie mam kolorowej drukarki :( ale jak ktoś będzie zainteresowany- to najwyżej odpalę komputer i go sobie zobaczy :)
zrobię jeszcze tekst ogłoszenia na naszej lokalnej str. ogłoszeniowej, tam duużo ludzi zagląda w poszukiwaniu info

ps. dzięki Elza22 za odzew :thumbs:

Posted

Poker napisał(a):
Elza 22 robi podchody ;)
Tak się właśnie zastanawiam,co prawda biorę na tymczas tylko małe suczki no ale może bym zrobiła wyjątek bo chłopak w ciężkiej sytuacji no i mało adopcyjny. Nic nie obiecuje, muszę w wolnej chwili przeczytać cały wątek.

Posted

Elza22 napisał(a):
Tak się właśnie zastanawiam,co prawda biorę na tymczas tylko małe suczki no ale może bym zrobiła wyjątek bo chłopak w ciężkiej sytuacji no i mało adopcyjny. Nic nie obiecuje, muszę w wolnej chwili przeczytać cały wątek.

Czytaj cioteczko czytaj on jest wart nie będzie wadził a z dziewczynkami sie zaprzyjaźni.Jest kastrowany i nie będzie problemu

Posted

elzunia napisał(a):
Czytaj cioteczko czytaj on jest wart nie będzie wadził a z dziewczynkami sie zaprzyjaźni.Jest kastrowany i nie będzie problemu
Przeczytałam kilka pierwszych stron.Nie wygląda to ciekawie. Elzunia, ja najlepiej zadzwonię do Ciebie i na spokojnie dowiem się wszystkiego o nim. Mam 13-miesięczne dziecko wiec musiałby być wyjątkowo spokojny i łagodny do dzieci.Sunia która jest teraz u mnie na tymczasie przysporzyła mi sporo kłopotu ale mieszkała z 8- miesięcznym maluchem i do dzieci faktycznie to ideał.

Posted

Elza22 napisał(a):
Przeczytałam kilka pierwszych stron.Nie wygląda to ciekawie. Elzunia, ja najlepiej zadzwonię do Ciebie i na spokojnie dowiem się wszystkiego o nim. Mam 13-miesięczne dziecko wiec musiałby być wyjątkowo spokojny i łagodny do dzieci.Sunia która jest teraz u mnie na tymczasie przysporzyła mi sporo kłopotu ale mieszkała z 8- miesięcznym maluchem i do dzieci faktycznie to ideał.

Powiem tak to co opisane było niby że jest(tak jak na początku)to smiech na sali.To grzeczny chłopczyk.
przychodzi do mnie koleżanka z dziećmi najmłodsza nie ma 3 latek i wiemy dobrze jak takie dziecko potrafi dokuczyć.Ale on albo kontynuuje zabawe z dzieckiem albo sobie idzie.Choć rzadko kiedy rezygnuje z zabawy.On kocha dotyk głaskanie zabawę i nie ma w nim agresji nic.Na pewno nie wciskała bym komuś z dzieckiem psa agresywnego bo to paranoja.To super chłopak umie zostac w domu choć na poczatku drapał jak najęty ale poczół sie pewny i przestał.Towarzystwo innych zwierząt jak najbardziej wskazane.Tel masz podany czekam na telefon.Ale chłopak jest super i nie załuję ,że zaryzykowałam jedyne co to połamane doniczki bo zrzucił z okien ale taka strata....no a drzwi ....a tam