Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 889
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='elzunia']Baxiu zaczyna szczekać jak ktoś puka:roll:[/QUOTE]

to przeciez dobrze. po to jest pies. ma sygnalizowac zblizanie sie obcych. jak nie szczeka, jak tylko ktos przechodzi obok, tylko szczeka, gdy ktos doslownie do Waszych drzwi idzie, to sie cieszyc, ze jest ktoś czujny w domu.

generalnie, to musimy oglaszac Baxtera, tamten pakiet byl juz dosc dawno, a mamy juz wiecej rzetelnych info i wybor w fotkach. wiec trzeba mu wykupic pakiet ogloszen i tekst lepszy napisac.

[B]jo ka[/B], czy mozesz wykupic i zaplacic za pakiet ogloszen? zeby duzo ogloszen bylo, nie 30, tylko kolo 50-100szt.

[B]probny tekst[/B]- bedzie edytowany:

Baxio to mlody, żwawy i wesoły psiak. Mimo, że życie go nie rozpieszczało, Baxter nic sobie z tego nie robi i cieszy się każdym dniem. Mieszka w tej chwili w Nowej Rudzie, w domu tymczasowym. Po półtorarocznym pobycie w schronisku, gdzie zapewne był bity, poniewierany przez inne psy, o czym świadczy strach przed postawnymi mężczyznami oraz blizny po pogryzieniu, na uszach.

Baxter jest psem niedużym, nispododwoziowym. Ma w kłębie zaledwie... cm, waży 9kg. Ma... lat, posiada komplet szczepień, jest odrobaczony, ma też mikroczip na wypadek zaginięcia.

Ten wesoły pies nie okazuje choćby cienia agresji wobec innych zwierząt. Chętne bawi się z wszelkimi psami, przyjaźni się z kotami, a nawet królikiem. Jego największą przyjaciółką jest 8 ?? letnia dziewczynka. Ufa także chłopcom, a najpilniej podporządkowuje się swojej tymczasowej pańci. Baxter z racji młodego wieku, wciąż bardzo lubi zabawy, a wśród nich gonitwy z psami, aportowanie i zagryzanie psich zabawek i pluszaków, czy tarmoszenie się z dziewczynką po łóżku. Jak, każdy, szanujący się jamnikowaty pies, Baxter lubi grzać się w łóżku, jednak odwołany posłusznie schodzi.
Bardzo ładnie jeździ autem, najchętniej na kolanach, również spokojnie chodzi na smyczy, może go prowadzić starsze dziecko. Grzeczny też w kąpieli. W domu zachowuje czystość, jednak nie do końca jeszcze lubi zostawać sam w domu. Zawsze wskakuje na parapet (niechcąco strącając stojące mu na drodze doniczki), by wypatrywać powrotu swojej tymczasowej rodziny. Baxio jest psem pilnującym w domu porządku, więc jego obowiązkiem jest- jak sam uważa- rozprawianie się z pozostawionymi na wierzchu butami. Trzeba dbać o ład i porządek! :)

Baksik pilnie wypatruje swojego nowego domu, takiego już na zawsze i czeka na miłość, której będzie mógł zaznać i której będzie mógł się rewanżować wiernym, psim oddaniem do grobowej deski.

Jeśli jesteś zainteresowany tym właśnie psem, zadzwoń, a dowiesz się więcej. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zgoda na przeprowadzenie wizyty przed i poadopcyjnej.
Pomagamy w transporcie na terenie kraju, jeśli sam nie masz takiej możliwości.
tel kontaktowy: 668-836-964
.........

mniej wiecej ok?

[B]elzunia,[/B] a jak ucho? kiedy do weta? na ogladanie tego luznego zebra? moze byl kopniety w schronie i mial zlamane???

Edited by kora78
Posted

[quote name='kora78']to przeciez dobrze. po to jest pies. ma sygnalizowac zblizanie sie obcych. jak nie szczeka, jak tylko ktos przechodzi obok, tylko szczeka, gdy ktos doslownie do Waszych drzwi idzie, to sie cieszyc, ze jest ktoś czujny w domu.

generalnie, to musimy oglaszac Baxtera, tamten pakiet byl juz dosc dawno, a mamy juz wiecej rzetelnych info i wybor w fotkach. wiec trzeba mu wykupic pakiet ogloszen i tekst lepszy napisac.

[B]jo ka[/B], czy mozesz wykupic i zaplacic za pakiet ogloszen? zeby duzo ogloszen bylo, nie 30, tylko kolo 50-100szt.

[B]probny tekst[/B]- bedzie edytowany:

Baxio to mlody, żwawy i wesoły psiak. Mimo, że życie go nie rozpieszczało, Baxter nic sobie z tego nie robi i cieszy się każdym dniem. Mieszka w tej chwili w Nowej Rudzie, w domu tymczasowym. Po półtorarocznym pobycie w schronisku, gdzie zapewne był bity, poniewierany przez inne psy, o czym świadczy strach przed postawnymi mężczyznami oraz blizny po pogryzieniu, na uszach.

Baxter jest psem niedużym, nispododwoziowym. Ma w kłębie zaledwie... cm, waży 9kg. Ma... lat, posiada komplet szczepień, jest odrobaczony, ma też mikroczip na wypadek zaginięcia.

Ten wesoły pies nie okazuje choćby cienia agresji wobec innych zwierząt. Chętne bawi się z wszelkimi psami, przyjaźni się z kotami, a nawet królikiem. Jego największą przyjaciółką jest 8 ?? letnia dziewczynka. Ufa także chłopcom, a najpilniej podporządkowuje się swojej tymczasowej pańci. Baxter z racji młodego wieku, wciąż bardzo lubi zabawy, a wśród nich gonitwy z psami, aportowanie i zagryzanie psich zabawek i pluszaków, czy tarmoszenie się z dziewczynką po łóżku. Jak, każdy, szanujący się jamnikowaty pies, Baxter lubi grzać się w łóżku, jednak odwołany posłusznie schodzi.
Bardzo ładnie jeździ autem, najchętniej na kolanach, również spokojnie chodzi na smyczy, może go prowadzić starsze dziecko. Grzeczny też w kąpieli. W domu zachowuje czystość, jednak nie do końca jeszcze lubi zostawać sam w domu. Zawsze wskakuje na parapet (niechcąco strącając stojące mu na drodze doniczki), by wypatrywać powrotu swojej tymczasowej rodziny. Baxio jest psem pilnującym w domu porządku, więc jego obowiązkiem jest- jak sam uważa- rozprawianie się z pozostawionymi na wierzchu butami. Trzeba dbać o ład i porządek! :)

Baksik pilnie wypatruje swojego nowego domu, takiego już na zawsze i czeka na miłość, której będzie mógł zaznać i której będzie mógł się rewanżować wiernym, psim oddaniem do grobowej deski.

Jeśli jesteś zainteresowany tym właśnie psem, zadzwoń, a dowiesz się więcej. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zgoda na przeprowadzenie wizyty przed i poadopcyjnej.
.........

mniej wiecej ok?

[B]elzunia,[/B] a jak ucho? kiedy do weta? na ogladanie tego luznego zebra? moze byl kopniety w schronie i mial zlamane???[/QUOTE]

Byłam u weta wizytę wyprosiłam tak żeby tylko obejrzał i nic nie wziął za to:multi:.żebro wymacał jest ok nie wiem czy on tak się ustawił czy jak wet mówi jest ok.
Aha i zapomniałam z tego wszystkiego Bax grzecznie zostaje już bez tłumaczen i rozczarowań.Kurtki wiszą na swoim miejscu nic nie ściąga.Buty moge zostawić w przedpokoju bez problemu stoją ładnie.Jedyne to jak w węglarce zostają chuteczki czy papierki to wyciągnie i rozniesie w pokoju ale nie gryzie.Na okna wchodzi dalej bo przewraca wszystko na drodze.

Posted

[quote name='Satrina']Przelałam 100 pln z bazarku zmywarkowego.[/QUOTE]

Baxiu jesteś bogaty ;):D

Jak on już zaczyna szczekać, tzn że zaczyna się czuć naprawdę jak u siebie. Trzeba mu szybko domek znaleźć kochanemu chłopaczkowi:loveu:

Posted

[quote name='marta0731']Baxiu jesteś bogaty ;):D

Jak on już zaczyna szczekać, tzn że zaczyna się czuć naprawdę jak u siebie. Trzeba mu szybko domek znaleźć kochanemu chłopaczkowi:loveu:[/QUOTE]
No właśnie też tak myslę.Dla niego już bedzie oddać go to już będzie uderzenie.On tu jak by od zawsze był więc trzeba sie sprężać

Posted

[quote name='marta0731']Baxiu jesteś bogaty ;):D

Jak on już zaczyna szczekać, tzn że zaczyna się czuć naprawdę jak u siebie. Trzeba mu szybko domek znaleźć kochanemu chłopaczkowi:loveu:

No, Baxiu zgarnął trochę kaski (i ja tym bazarku robiłam zakupy) i fajnie:)!!!
Tak, szczekanie to znak, że Baxio czuję się u siebie i obudził się w Nim instynkt terytorialny... broni swojego....

[quote name='elzunia'] No właśnie też tak myslę.Dla niego już bedzie oddać go to już będzie uderzenie.On tu jak by od zawsze był więc trzeba sie sprężać
Myślę, że Baxio to na pewno bardzo przeżyje:shake:... no, chyba, że:oops:;)............

Posted

bez przesady, nie naciskajcie. nie mozna kogos na sile psem uszczesliwiac, elzunia pisala wyraznie, ze Baxter jest tymczasem, nie moze na ds zostac.

powielanie postow jednego pod drugim jest niezgodne z regulaminem. powiem Wam, jak cytowac kilka postow jednoczesnie:
pod kazdym postem, ponizej ciut, po prawej stronie jest taki znaczek " i plusik. klikacie w to i macie gwarantowane, ze ten cytat sie Wam doda do postu. zaznaczanie ich, ile chcecie. potem normalnie juz na doe- odpowiedz w tym watku i te wszystkie zaznaczone cytaty wam wychodza. nie trzeba cytowac kazdego z osobna i dublowac postow. latwe i szybkie :)

to jak ten tekst? nikt nie wyrazie swojego zdania na temat tekstu do ogloszen, ktory napisalam?
nikt nie posuzka bazarku ogloszeniowgo i tam fot i tekstu nie wstawi?

Posted

Mi osobiście bardzo się podoba początek tamtego ogłoszenia, jest taki chwytajacy za serce i inny niż wszystkie, dlatego bym go zostawiła
Resztę skopiowałam z nowego, trochę usunęłam (np. o spadających doniczkach, wystarczy ze jest napisane o wskakiwaniu na parapet, to każdy się domyśłi jaki moze być efekt ;), po co o tym pisać i straszyć), kilka rzeczy zmieniłam kolejność żeby się bardziej trzymało kupy ;)

Mały, czarny punkcik w rogu zimnego boksu. Nieruchomy. Ledwo zauważalny. Czy to plama? Dziura w posadzce?...
Plama się poruszyła. Unosi się. Chowa za budę.
To pies. Tak, to Baxter.

Zawsze uciekał na widok człowieka, nie chciał wyjść. Chciał być niewidzialnym. I tak przez 2 lata. Aż wreszcie coś się zmieniło...

Wolotariuszka postanowiła dać mu szansę, znalazła mu dom tymczasowy. I wiecie co? Okazało się, że Baxio to młody, żwawy i pocieszny psiak! Mimo, że życie go nie rozpieszczało, Baxter nic sobie z tego nie robi i cieszy się każdym dniem. Chętnie bawi się z wszelkimi psami, przyjaźni się z kotami, a nawet królikiem. Jego największą przyjaciółką jest 8 letnia dziewczynka.
Z racji młodego wieku, wciąż bardzo lubi zabawy, a wśród nich gonitwy z psami, aportowanie i zagryzanie psich zabawek i pluszaków. Jak każdy, szanujący się pies, Baxter lubi grzać się w łóżku, jednak odwołany posłusznie schodzi. Bardzo ładnie jeździ autem, najchętniej na kolanach, również spokojnie chodzi na smyczy, może go prowadzić starsze dziecko. Grzeczny też w kąpieli. W domu zachowuje czystość, jednak nie do końca jeszcze lubi zostawać sam w domu. Zawsze wskakuje na parapet, by wypatrywać powrotu swojej tymczasowej rodziny. Baxio jest psem pilnującym w domu porządku, więc jego obowiązkiem jest- jak sam uważa- rozprawianie się z pozostawionymi na wierzchu butami. Trzeba dbać o ład i porządek! ;)

Baksik pilnie wypatruje swojego nowego domu, takiego już na zawsze i czeka na miłość, której będzie mógł zaznać i której będzie mógł się rewanżować wiernym, psim oddaniem. Pokaż mu, że życie jest fajne. Tak po prostu...

Baxter jest psem niedużym, nispododwoziowym. Ma w kłębie zaledwie... cm, waży 9kg. Ma... lat, posiada komplet szczepień, jest odrobaczony, ma też mikroczip.

Posted

Tekst bardzo ładny tylko gdzie można zamieścić o takiej długości?
Przydałaby się wersja skrócona też.
Ja nie wiem w końcu czy on jest niskopodwoziowy, bo ze zdjęcia to nie wynika.
A co z kastracją?

Posted

Tekst skrócony :)

Mały, czarny punkcik w rogu zimnego boksu. Nieruchomy. Ledwo zauważalny. Czy to plama?
Plama się poruszyła. Unosi się. Chowa za budę.
To pies. Tak, to Baxter. Chciałby być niewidzialny...

Wolotariuszka znalazła mu dom tymczasowy. Okazało się, że Baxio to uroczy, żwawy i pocieszny psiak! Chętnie bawi się z wszelkimi psami, przyjaźni się z kotami. Jego największą przyjaciółką jest 8 letnia dziewczynka.
Jest młody, więc bardzo lubi zabawy, gonitwy z psami, aportowanie i zagryzanie psich zabawek. Grzecznie jeździ autem, spokojnie chodzi na smyczy, grzeczny w kąpieli. W domu zachowuje czystość. jednak nie do końca jeszcze lubi zostawać sam w domu. Zawsze wskakuje na parapet, by wypatrywać powrotu swojej tymczasowej rodziny.

Baksik pilnie wypatruje swojego nowego domu, takiego już na zawsze i czeka na miłość, której będzie mógł zaznać i której będzie mógł się rewanżować wiernym, psim oddaniem. Pokaż mu, że życie jest fajne. Tak po prostu...

Baxter jest psem niewysokim. Ma w kłębie zaledwie... cm, waży 9kg. Ma... lat, posiada komplet szczepień, jest odrobaczony, ma też mikroczip.
Zadzwoń, a dowiesz się więcej. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zgoda na przeprowadzenie wizyty przed i poadopcyjnej.
Pomagamy w transporcie.

Posted

[quote name='kora78']bez przesady, nie naciskajcie. nie mozna kogos na sile psem uszczesliwiac, elzunia pisala wyraznie, ze Baxter jest tymczasem, nie moze na ds zostac.

powielanie postow jednego pod drugim jest niezgodne z regulaminem. powiem Wam, jak cytowac kilka postow jednoczesnie:
pod kazdym postem, ponizej ciut, po prawej stronie jest taki znaczek " i plusik. klikacie w to i macie gwarantowane, ze ten cytat sie Wam doda do postu. zaznaczanie ich, ile chcecie. potem normalnie juz na doe- odpowiedz w tym watku i te wszystkie zaznaczone cytaty wam wychodza. nie trzeba cytowac kazdego z osobna i dublowac postow. latwe i szybkie :)

to jak ten tekst? nikt nie wyrazie swojego zdania na temat tekstu do ogloszen, ktory napisalam?
nikt nie posuzka bazarku ogloszeniowgo i tam fot i tekstu nie wstawi?
Super to ja próbuję tak dodawać.Ja nie wiedziałam i tak pisałam na kilka pojedynczo.Co do Baxa rozmawiałam z synami i na DT nie całkiem była zgoda ale udało się.A DS nie chcą słyszeć
[h=2][/h]

Tekst bardzo ładny tylko gdzie można zamieścić o takiej długości?
Przydałaby się wersja skrócona też.
Ja nie wiem w końcu czy on jest niskopodwoziowy, bo ze zdjęcia to nie wynika.
A co z kastracją?
Baxiu jest kastrowany

Posted

Ja mogę przez weekend zrobić małemu troche ogłoszeń ale potrzeba kilka ładnych domowych zdjęć bo te zimowe nie bardzo nadają sie do ogłoszeń,Baxter jest na nich zbyt mało widoczny.

Posted

[quote name='danka1234']Ja mogę przez weekend zrobić małemu troche ogłoszeń ale potrzeba kilka ładnych domowych zdjęć bo te zimowe nie bardzo nadają sie do ogłoszeń,Baxter jest na nich zbyt mało widoczny.[/QUOTE]
Postaram się jutro najdalej w niedziele bo jutro mam gości.Zobaczymy jak się wyrobię

Posted

[quote name='elzunia']Postaram się jutro najdalej w niedziele bo jutro mam gości.Zobaczymy jak się wyrobię[/QUOTE]

Jasne ,na spokojnie.
Baxter jest bezpieczny w ciepłym domku wiec można poczekać z ogłoszeniami na dobre zdjęcia by był jakiś odzew.

Posted

[quote name='danka1234']Jasne ,na spokojnie.
Baxter jest bezpieczny w ciepłym domku wiec można poczekać z ogłoszeniami na dobre zdjęcia by był jakiś odzew.[/QUOTE]

O, jak Danusia się weźmie za ogłoszenia to czuję, że Baxio pojedzie do domku... Danusia ma szczęśliwą rękę!!!!!!!!!!!!!!!
Baxiu - spisz sie na szóstkę przed gośćmi i baw się dobrze;)!!!

Posted

[quote name='elzunia']Zrobię jutro zdjęcia.Mam gorączkę,w domu szpital już jest.A do tego gości miałam jestem wypluta.Dobranoc jutro cos dorzucę[/QUOTE]
Zdrówka Elzuniu, nie daj się chorobie... Miziaj Baxterka:)

Posted

[quote name='marta0731']Odpoczywaj kochana
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa.Wrzucę parę zdjęc nie wiem czy się będą nadawały ja wstałam trochę.Dzisiaj zdjęcia dzieci robiły jak bylismy w łóżkPopatrzcie jak Bax daje piateczkę to jest super on tak cały czas

Zdrówka Elzuniu, nie daj się chorobie... Miziaj Baxterka:smile: