kora78 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 Tak wiec wymyslilam, ze takie nasze wszystkich zachowanie nie prowadzi do niczego pozytecznego. Wciaz sie rozgrzebuj stare sprawy, wciaz o tym rozliczaniu. Czy moze to przestac byc poddawane wciaz w watpliwosc i dywagacje? Pomysle nad jakims kompromisem, napisze o tym, jak to sobie wyobrazam, po rozmowie z elzunia. I niech tak juz zostanie i niech nikt nie pisze na ten temat ani slowa. ok? bo, jak widze, zawsze cos komus nie bedzie pasowalo. wszystkim sie nie dogodzi. Ja stoje za tym, by rozliczac z tego, co sie da. Czyli wet, zakup karmy, zakup paczki smakow. To, czego sie nie da wycenic, tego sie nie wycenia. Dlatego pisalam PRZYKLADOWO o jakims zaokragleniu za te kielbasy, zamiast jakis psich ciasteczek. Zanim Baxter do elzuni pojechal, umawialam sie z nia na pm, znaczy rozpisalam NA OKO wydatki i potrzebne pieniadze na miesiac. Tam policzylam w zaokragleniu to, ze elzunia gotuje psu piers w z kurczaka z ryzem. Nie wliczalam w te koszta wody, czy gazu, oczywiscie. wiec prosze mi tutaj nie wychodzic z wyliczeniem takich kosztow. Gotowanego jedzenia nie da sie wyliczyc co do 10groszy i prosze nie wkladac tego w moje usta. Ale karme sucha i zakupy w zoologu da sie wyliczyc. i o te rachunki mnie sie rozchodzi. To tylko gwoli wyjasnienia, choc nie wiem, po co, bo znow sie w tym grzebie. Wracając. Prosze wszystkich o zamkniecie poruszanych dotad spraw. Czy mozemy zaczac od dzis z nowa, czysta karta? Niech nikt nie pisze, o rozliczeniach, o pieniadzach, o tym, jak wedlug niego byc powinno. Sami widzicie, do czego to prowadzi. Milczenie uznam za zgodę. .................................................................................................................................................................................... elzunia. Nadmiernie kazde slowo przyjmujesz do siebie i doszukujesz sie w nim zlych cech. To prowadzi do takich emocji na watku. Poczulas zlosliwosc ze slow kizimizi, ale przyznaj, ze sama tez zlosliwosci tu na watku prawilas, wobec mnie. Wiec, kto niewinny, niech pierwszy rzuci kamieniem. elzuniu, nie doszukuj sie drugiego dna w wypowiedziach, nie bierz wszystkiego tak do siebie. To jest tylko forum, nie mozna sobie tutaj zszargac nerwow, trzeba miec wiecej dystansu do tego, co tutaj sie pisze i dzieje. Prosze w imieniu Baxtera, bys nie kazala go zabrac na inny tymczas/hotel. Jeszcze nie do konca zaufal, a znow musialby powierzac swoje serce nowej, obcej osobie, a pozniej znow, gdy dojdzie do adopcji. Im mniej zmian, tym dla niego lepiej. Tak samo ze wszystkimi innymi psami, ktore sa wciaz na dogomani przerzucane. Ile mozemy to musimy im tego oszczedzac. Jesli chcesz, pisz np mailem relacje raz na jakis czas do jakiejkolwiek osoby, jaka wybierzesz, ona bedzie tu na watek wstawiac. Nie musisz tu zagladac i szargać swoich emocji. Zbyt pochopnie i emocjonalnie postepujesz, a to moze zaszkodzic psu. Tylko prosze Cie nie obrazaj sie na te slowa, a przemysl je. Mozemy porozmawiac tel i tak sobie to wszystko wyjasnic. Zadzwonie jutro, jesli chcesz. Taka uczuciowa osoba, na pewno bardzo dobrze dba o kazdego psa, tego jestem pewna. Ale te negatywne emocje powoduja burze na watku. A dodatkowi adwokaci podsycaja ogien. I to jest bardzo złe. Mam przekonanie, ze Baxiu ma u Ciebie wiele serca i on z pewnoscia tego dt opuszczac nie chce, wiec nie kieruj sie tak tymi emocjami, miedzyludzkimi relacjami, a pomysl o swojej i jego relacji. Quote
kora78 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 gosiaczek1984 napisał(a): dawajcie 80zł na miesiąc,a jeśli będzie trzeba jeszcze dodatkowo na weterynarza to ja będę dokładać ze swoich bez żadnych rachunków i kupować co jakiś czas karmę jesli zabraknie bardzo fajna propozycja, przemyslimy. :) Elza22 napisał(a):Całkowicie zgadzam się z Cioteczką Poker. Poproszę numer konta, wspomogę chociaż jednorazowo. dziekujemy :) jo ka, do dziela :) Quote
marta0731 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Tak się wszyscy uparli zamawiać karmy w krakvecie ;) A swiatkarm.pl wysyła gratis już od 50zł :eviltong: Ponadto krakvet w moim przypadku już dwa razy dał du.. z dostawą, świat karm nigdy nie zawiódł Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 marta0731 napisał(a):Tak się wszyscy uparli zamawiać karmy w krakvecie ;) A swiatkarm.pl wysyła gratis już od 50zł :eviltong: Ponadto krakvet w moim przypadku już dwa razy dał du.. z dostawą, świat karm nigdy nie zawiódł mnie też krakvet zawiódł w 3 turach mi paczkę wysyłali ,bo braki na magazynie Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Naszą fundację bokserów też.Ja na paczkę czekałam a oni wysłali gdzie indziej mimo,że adres dostali dobry Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 tak dla osłody popatrzcie na mojego Bambulka kochanego Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Elunia opowiedz o Baxiu jak czapkę zwinął,żeby sie milej zrobiło Quote
kora78 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 a kim jest bambulek i gdzie on jest? Quote
marta0731 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 A na jakiej karmie wreszcie stanęło? Co Baxiowi smakuje? :) Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):Elunia opowiedz o Baxiu jak czapkę zwinął,żeby sie milej zrobiło Dziś do syna przyszedł kolega,siedzieli w swoim pokoju a Baxiu poszedł kolegę obwąchał,zwinął mu czapkę i mnie ją na kolana przyszedł położyć.Ale jak szybko się zwinął Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 kora78 napisał(a):a kim jest bambulek i gdzie on jest? to mój kochany staruszek,którego adoptowałam 3mce temu,przeszedł tak wiele w życiu.... Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 A jak Bax jest w łóżku a prztjdzie Sonia to on ją wygania,albo capnąć próbuje.Jesteśmy na etapie rozmów z chłopczykiem o tym. Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 kora78 napisał(a):a kim jest bambulek i gdzie on jest? http://www.dogomania.pl/forum/threads/211279-Bambu-ma-kochaj%C4%85cy-dom%21%21%21l%21/page78 Tu jest Bambu-przystojniak Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 marta0731 napisał(a):A na jakiej karmie wreszcie stanęło? Co Baxiowi smakuje? :) Jutro kupię PURINĘ tak jak z Korą rozmawiałyśmy i zobaczymy czy będzie mu smakować Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 elzunia napisał(a):Dziś do syna przyszedł kolega,siedzieli w swoim pokoju a Baxiu poszedł kolegę obwąchał,zwinął mu czapkę i mnie ją na kolana przyszedł położyć.Ale jak szybko się zwinął he he widzisz jak dba o Ciebie,żeby Ci w główkę zimno na dworze nie było Quote
kora78 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 tak, Purina na probe, na poczatek. za 18zl za 1kg, wiec cena dobra. a to Bax spi w nocy w lozku? korzysta z legowisk w ogole, czy tylko lozko/kanapa w ciagu dnia? to zazdrosny o Sonie jest? Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 kora78 napisał(a):tak, Purina na probe, na poczatek. za 18zl za 1kg, wiec cena dobra. a to Bax spi w nocy w lozku? korzysta z legowisk w ogole, czy tylko lozko/kanapa w ciagu dnia? to zazdrosny o Sonie jest? W nocy mówię bez bicia śpimy razem.Za dnia różnie Kładzie się na kocu ale woli przy nogach leżeć.Jak mam go na kolanach potrafi warknąć ale po rozmowie się uspokaja do następnego razu.Ogólnie nie jest to bardzo widoczne Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 elzunia napisał(a):Naszą fundację bokserów też.Ja na paczkę czekałam a oni wysłali gdzie indziej mimo,że adres dostali dobry podaj mi namiary na ta fundację Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 marta0731 napisał(a):Jakiś z niego antydżentelmen ;) Nas rozbawił tak to smiesznie wygladało.Wiadomo słowami ciężko opisać Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Jak się patrzy na niego,a widziałam go tylko raz to widać w nim taka chęć życia,radość,niesamowity pies Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):podaj mi namiary na ta fundację http://www.sosbokserom.com.pl/ A tu też Franek z Drogosławia http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=346 a tu moja największa miłość http://sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=165 a tu następny mój staruszek http://sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=814 Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):Jak się patrzy na niego,a widziałam go tylko raz to widać w nim taka chęć życia,radość,niesamowity pies Teraz jest niby ten sam ,a taki inny.Na pewno oczka ma inne Quote
marta0731 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 To Germaine nie "wcisnęła" Ci teraz żadnego boksia na tymczas? ;) Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 elzunia napisał(a):http://www.sosbokserom.com.pl/ A tu też Franek z Drogosławia http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=346 a tu moja największa miłość http://sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=165 a tu następny mój staruszek http://sosbokserom.com.pl/index.php/pl/component/psy/?task=pokaz&pies_id=814 Elu dziękuję oczywiście ryczę,jeśli jest KRS to przekaże 1 % podatku Quote
Recommended Posts