wilczy zew Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Ja smaczki kupuję w aldim.Za 3zł jest 20 pasków,które można łamać na malutkie kawałki. Smaczki traktuję jako nagrody za coś.Są dni kiedy pies ich nie dostaje. Quote
kizimizi Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 moze zeby zakonczyc juz kwestie rozliczania smaczkow kupmy je gdzies na bazarku i wyslijmy duza paczke. Rachunek bedzie publiczny a dt nie bedzie musialo martwic sie czy wzielo rachunek czy nie i czy bax ma swoje czy je innej suki ... ??? Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 kizimizi napisał(a):moze zeby zakonczyc juz kwestie rozliczania smaczkow kupmy je gdzies na bazarku i wyslijmy duza paczke. Rachunek bedzie publiczny a dt nie bedzie musialo martwic sie czy wzielo rachunek czy nie i czy bax ma swoje czy je innej suki ... ??? Ja chciałam tylko wiedzieć czy Kora mi poda czy jednak ja mam kupić.Ale czuję sie tu coraz lepiej.Kora proszę znajdź Baowi nowy DT bardzo cie proszę.Nikt nie musi się bać jest łagodny facetów toleruje bez problemu zwierzeta inne nie problem kot pies obojętne chce sie bawić.nie lubi tylko zbyt energicznego podchodzenia czy podbiegania do niego.Po chwilowej rozmowie i tłumaczeniach zostaje w domu.Pytałam panów którzy robią remont na korytarzu nie szczeka nie piszczy. Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Elu,a czemu trzeba szukac nowego dt?cos sie stalo? Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):Elu,a czemu trzeba szukac nowego dt?cos sie stalo? Gosiaczku jak sie kiedyś na miescie spotkamy to Ci powiem ale szczerze Ci powiem czuję ,że to wszystko we mnie.Ja swoje co źle zrobiłam napisałam już było wszystko wyjasnione ale ten oststni post już był złośliwy.Nie ja już nie chcę tu być.Chciałam tu wejść napisać co Baxiu nam odwinął wesoły chłopak ale dam sobie na luz i grzecznie do Kory mam prośbę,.Znajdź mu dobry DT bardzo Cię Koro proszę Quote
Poker Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 elzuniu, nie widzę w poście kizimizi niczego niestosownego , zaproponowała bardzo dobre wyjście ,żebyś właśnie Ty nie była zestresowana rozliczeniami za smaczki. Tę dużą wrażliwość na niedolę zwierząt chyba niepotrzebnie przenosisz na inne sprawy. A miało być już spokojnie i miło. Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Poker napisał(a):elzuniu, nie widzę w poście kizimizi niczego niestosownego , zaproponowała bardzo dobre wyjście ,żebyś właśnie Ty nie była zestresowana rozliczeniami za smaczki. Tę dużą wrażliwość na niedolę zwierząt chyba niepotrzebnie przenosisz na inne sprawy. A miało być już spokojnie i miło. A ja niestety czuję złośliwość w tym """ dt nie bedzie musialo martwic sie czy wzielo rachunek czy nie i czy bax ma swoje czy je innej suki ...""" Nie oddam go obojętne komu nie oddam do schroniska i grzecznie poprosiłam.Nic wiecej i jest grzecznie moje błędy i nerwy ponosiły był juz spokój nie wyrzucam tylko proszę o inny DT dla chłopaczka.Bardzo proszę:placz: Quote
Poker Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 To nie przyjmuj każdej wypowiedzi za złą monetę , bo się dziewczyno wykończysz. Napisałam Ci jak ja to odebrałam , wręcz bardzo pozytywnie. Ale mnie też już zaczyna męczyć szukanie dziury w całym. Zrobiłaś 2 bład , zostało to wyjaśnione i koniec. Po co ciagle wracać do niego? Wpłaciłam kasę i chyba zniknę z wątku. Quote
Sarunia-Niunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Jesoo, co się tutaj porobiło????????????????????? Ja niestety (albo z tego co widzę, stety) nie jestem deklarowiczką tylko dlatego, że moje obecne deklaracje mnie nieco przerosły i jak pisałam wcześniej mogę się dołożyć do utrzymania Baxia od maja, bo w kwietniu kończy mi się jedna z deklaracji... Dzisiaj popołudniu rozmawiałam na temat deklaracji dla Baxterka i uważam, że 80zł na utrzymanie w DT to jest jakaś namiastka przy tym, jak Psiak dostaje jedzenie gotowane, karmę, smaczki.... Uważam, że Elzunia powinna dostawać te 80zł do ręki na utrzymanie Baxterka i najzwyczajniej się z nich nie rozliczać, bo tak naprawdę to wiem, (sama mam 3 jamniki), ile kosztuje utrzymanie Psiaków, jeżeli chce się Im zapewnić dobrą karmę i gotowane jedzenie.... no i jeszcze smaczki..... Pamiętajmy, że Pies siedział w schronisku, że założycielka wątku pisała o Jego agresji, o tym, że branie do domu gdzie jest dziecko "takiego psa" jest ryzykowne.... I co? Elzunia mimo wszystko się zdecydowała... pies nie siedzi w zimnym schronie za kratami, nie jest wciśnięty w kąt niczym jakiś niewidzialny punkt, nie gryzą Go inne psy.... Teraz Baxio mieszka w domu, jest otoczony opieką i miłością, leżakuje w łóżku z domownikami, z córeczką Elzuni.... Więc w czym jest problem??? Przepraszam, ale dla mnie cała ta dyskusja i to rozliczanie jest ŻENADĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet chyba nie chce mi się już więcej pisać i produkować, bo na wątku ron=bilo sie bardzo nieprzyjemnie i nie dziwię się, że Elzunia napisała w końcu: elzunia napisał(a):...Kora proszę znajdź Baowi nowy DT bardzo cie proszę.Nikt nie musi się bać jest łagodny facetów toleruje bez problemu zwierzeta inne nie problem kot pies obojętne chce sie bawić.nie lubi tylko zbyt energicznego podchodzenia czy podbiegania do niego.Po chwilowej rozmowie i tłumaczeniach zostaje w domu.Pytałam panów którzy robią remont na korytarzu nie szczeka nie piszczy. Elzuniu, nie rób tego Baxterkowi, proszę... Proszę też poniekąd w jego imieniu... On Ci zaufał, zaczyna się otwierać... Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Sarunia-Niunia napisał(a):Jesoo, co się tutaj porobiło????????????????????? Ja niestety (albo z tego co widzę, stety) nie jestem deklarowiczką tylko dlatego, że moje obecne deklaracje mnie nieco przerosły i jak pisałam wcześniej mogę się dołożyć do utrzymania Baxia od maja, bo w kwietniu kończy mi się jedna z deklaracji... Dzisiaj popołudniu rozmawiałam na temat deklaracji dla Baxterka i uważam, że 80zł na utrzymanie w DT to jest jakaś namiastka przy tym, jak Psiak dostaje jedzenie gotowane, karmę, smaczki.... Uważam, że Elzunia powinna dostawać te 80zł do ręki na utrzymanie Baxterka i najzwyczajniej się z nich nie rozliczać, bo tak naprawdę to wiem, (sama mam 3 jamniki), ile kosztuje utrzymanie Psiaków, jeżeli chce się Im zapewnić dobrą karmę i gotowane jedzenie.... no i jeszcze smaczki..... Pamiętajmy, że Pies siedział w schronisku, że założycielka wątku pisała o Jego agresji, o tym, że branie do domu gdzie jest dziecko "takiego psa" jest ryzykowne.... I co? Elzunia mimo wszystko się zdecydowała... pies nie siedzi w zimnym schronie za kratami, nie jest wciśnięty w kąt niczym jakiś niewidzialny punkt, nie gryzą Go inne psy.... Teraz Baxio mieszka w domu, jest otoczony opieką i miłością, leżakuje w łóżku z domownikami, z córeczką Elzuni.... Więc w czym jest problem??? Przepraszam, ale dla mnie cała ta dyskusja i to rozliczanie jest ŻENADĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet chyba nie chce mi się już więcej pisać i produkować, bo na wątku ron=bilo sie bardzo nieprzyjemnie i nie dziwię się, że Elzunia napisała w końcu: Elzuniu, nie rób tego Baxterkowi, proszę... Proszę też poniekąd w jego imieniu... On Ci zaufał, zaczyna się otwierać... Swięte słowa,ja też tak uważam,Elu pamiętaj o mojej propozycji Quote
marta0731 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Taki słodki psiak, a tu tak "niesłodko"................. :( Ale tu się z Tobą Sarunia nie zgodzę, bo może to być niechcący ze szkodą dla Elzuni Sarunia-Niunia napisał(a): Uważam, że Elzunia powinna dostawać te 80zł do ręki na utrzymanie Baxterka i najzwyczajniej się z nich nie rozliczać, bo tak naprawdę to wiem, (sama mam 3 jamniki), ile kosztuje utrzymanie Psiaków, jeżeli chce się Im zapewnić dobrą karmę i gotowane jedzenie.... no i jeszcze smaczki..... Bo co będzie, jak Elzuni 80zł nie starczy? Dojdą jakieś nieplanowane wydatki? Będzie się głowić jak wykazać, że przekroczyła kwotę? Zastanawiać się ile na co wydała, albo czy niechcący nie dołożyła, nie wiedząc o tym, ze swoich? Quote
marta0731 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 marta0731 napisał(a): Ja dziś będę w Lidlu to kupię od siebie dla Baxia smaczki i wyślę Ci Elzunia w tygodniu dla Twoich czworonogów (nie obiecam że jutro mi sie od razu uda, ale sie postaram) Za free, żeby nie było ;) A adres możesz mi wysłać na PW, czy tajemnica? ;) No i smaczki kupiłam, chciałam je wysłać od siebie, bo nie mam na Baxia deklaracji........................... Ale nie dostałam adresu no i teraz to już wogóle nic nie wiem............. Elzunia??? Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Wydaje mi się,że naprawdę nie da się z wszystkiego brac rachunków,z każdej złotówki rozliczać,bo to w pewnym sensie zaczyna ograniczać życie,ciągła kontrola co kupiłam czy wziełam rachunek,dziewczyny 80zł to jest kropla w morzu dla pieska,a jeazcze nie daj boże jak zachoruje (odpukać)to wiadomo ile wydatki kosztuja,dlatego prosze w imieniu swoim jeżeli Ela się zgodzi dawajcie 80zł na miesiąc,a jeśli będzie trzeba jeszcze dodatkowo na weterynarza to ja będę dokładać ze swoich bez żadnych rachunków i kupować co jakiś czas karmę jesli zabraknie,Elu jesli dziewczyny się zgodzą na taka propozycję to proszę pozwól Baxiowi zostać u Ciebie ,on tak bardzo Ci zaufał. Quote
soboz4 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Rzeczywiście, chyba pierwszy taki watek, w którym przewija się wciąż rozliczenie z dt, my jako fundacja jak mamy dt z częściowym utrzymaniem, to po prostu dajemy np. 150 zł i nikt się nam z tego nie wylicza, a wet. jest dodatkowo płatny i do tego są faktury, powoli zniechęcicie wszystkich do wątku Quote
Poker Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 kory78 nie m teraz.Dziewczyny ,czy Wy od wczoraj jesteście na dogo i nie wiecie ,ze jest obowiazek rozliczania się z powierzonych pieniędzy dla psa? To nie jest szykanowanie nikogo , ani wyrażanie braku zaufania tylko stosowanie się do reguł. Teraz uważacie ,ze elzunia nie musi się rozliczać ,a potem ktoś się znajdzie kto wpłacał pieniądze i będzie żądał rozliczenia i ma prawo do tego. Te dyskusje są po prostu bezprzedmiotowe. Jest pełno psów w BDT PDT, hotelikach i wszyscy podają wydatki i nikt nie robi problemu. Jak elzunia napisze w wydatkach ,że kupiła smaczek Baxiowi za 2 zł , to na pewno nikt nie będzie robił problemu. Policzenie kosztu utrzymania ,a szczególnie karmy jest ważne , bo można ocenić zabezpieczenie psa i z wyprzedzeniem organizować kasę. I nie ma w tym żadnej złej woli. Czy to tak trudno zrozumieć? Tak gdzie wchodzą w grę społeczne pieniądze, tam musi być przejrzystość. Quote
Elza22 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Poker napisał(a):kory78 nie m teraz.Dziewczyny ,czy Wy od wczoraj jesteście na dogo i nie wiecie ,ze jest obowiazek rozliczania się z powierzonych pieniędzy dla psa? To nie jest szykanowanie nikogo , ani wyrażanie braku zaufania tylko stosowanie się do reguł. Teraz uważacie ,ze elzunia nie musi się rozliczać ,a potem ktoś się znajdzie kto wpłacał pieniądze i będzie żądał rozliczenia i ma prawo do tego. Te dyskusje są po prostu bezprzedmiotowe. Jest pełno psów w BDT PDT, hotelikach i wszyscy podają wydatki i nikt nie robi problemu. Jak elzunia napisze w wydatkach ,że kupiła smaczek Baxiowi za 2 zł , to na pewno nikt nie będzie robił problemu. Policzenie kosztu utrzymania ,a szczególnie karmy jest ważne , bo można ocenić zabezpieczenie psa i z wyprzedzeniem organizować kasę. I nie ma w tym żadnej złej woli. Czy to tak trudno zrozumieć? Tak gdzie wchodzą w grę społeczne pieniądze, tam musi być przejrzystość. Całkowicie zgadzam się z Cioteczką Poker. Poproszę numer konta, wspomogę chociaż jednorazowo. Quote
soboz4 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Poker, też jestem dość długo na dogo i jestem w Zarządzie Fundacji, można po prostu napisać umowę zlecenie dla Eli na koszty utrzymania psa, bo 80 złotych to nie jest dużo na jedzenie na cały miesiąc. Nie wyobrażam sobie opisywać, 1 udko kurczaka - 2 zł, gaz i woda do ugotowania + 2 marchewki. Przecież wiadomo, że jak pies jest u niej na utrzymaniu to przeje te pieniądze, ile razy byłam na watkach, gdzie dokładało sie pieniądze na utrzymanie, ale nikt sie tak nie wyliczał. To już wtedy lepiej kupić worek karmy, określić ilość tej karmy, kupić smaczki i wówczas Ela nie dostaje pieniędzy tylko gotowe produkty, ale róbcie jak chcecie Tylko watek jest nieco nudny z tego powodu. W każdym razie nie odwołuję mojej deklaracji, ale proszę Ela nie rozliczaj jej, tylko daj mi znać jak pies znajdzie dom, i proszę o przekazywanie tych pieniędzy Eli - bez rozliczenia Quote
Poker Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 soboz4, nie sądzę ,żeby takie rozliczenia szczegółowe były potrzebne. Zresztą niech kora się wypowie. A Twoja fundacja nie musi rozliczać się z wydatków? Oczywiście ,że można ustalić koszty utrzymania Baxterka , Co ponad nie ,. to paragony i wyrównanie wydatków. Quote
soboz4 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 tak jak napisałam, zresztą nie tylko moja fundacja, zapytaj np. Jamniki Niczyje po prostu podpisuje się umowę, że dt dostaje na utrzymanie 80 zł- ale musi wybrać, czy woli dostawać np. suchą karmę czy 80 zł, wtedy nas nie interesuje co za to kupuje, ale wet. jest zawsze osobno Jeszcze nie zdarzyło się nam, żeby pies głodował w dt, ładnie odzyskują tłuszczyk w dt i szybciej znajdują domy problem jest jedynie brak domów tymczasowych Oczywiście musimy mieć dokument finansowy np. - umowa zlecenie na 80 zł + faktury za weta Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ale właśnie z tego wszystkiego wynika,że Ela ma się rozliczać z każdego grosza w zaokrągleniu,sama tak kora napisała,wiecie co ja może jestem krótko na dogo,ale już przejrzałam wiele watków i owszem są rozliczenia,ale ze smaczków każdej sztuki nie ma,powiem wam,że to bardzo zniechęca na dom tymczasowy,bo rozumiem rachunek za karmę za miesiąc, za weta jeśli trzeba i tyle ,a nie za kiełbaskę,smaczek,no dla mnie to jakaś paranoja,ale może ja się nie znam Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 soboz4 napisał(a):tak jak napisałam, zresztą nie tylko moja fundacja, zapytaj np. Jamniki Niczyje po prostu podpisuje się umowę, że dt dostaje na utrzymanie 80 zł- ale musi wybrać, czy woli dostawać np. suchą karmę czy 80 zł, wtedy nas nie interesuje co za to kupuje, ale wet. jest zawsze osobno Jeszcze nie zdarzyło się nam, żeby pies głodował w dt, ładnie odzyskują tłuszczyk w dt i szybciej znajdują domy problem jest jedynie brak domów tymczasowych Oczywiście musimy mieć dokument finansowy np. - umowa zlecenie na 80 zł + faktury za weta Kora już się wypowiedziała na ten temat w którymś poście,że rozliczac się trzeba co do grosza Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 no właśnie tylko jak się to czyta to się odechciewa byc dt ,bo człowiek by musiał całe życie podporzadkować braniem rachunków w supermarkecie,robieniem zdjęc rachunków,a gdzie życie normalnie,dziewczyny ja sobie tego na codzień nie wyobrażam,żeby na każdym kroku o tym pamiętac Quote
gosiaczek1984 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 czekamy z niecierpliwoscia kora78 napisał(a):Mysle, co napisac. Quote
elzunia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Ja sie rozliczać mogę co do grosza a jak nie wezme rachunku będzie to mój problem za mój błąd ja tez jestem już zmęczona ,a z tego wszystkiego wszyscy się zniechęcą i skąd wtedy wziąść na utrzymanie Baxia? Quote
Recommended Posts