Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak kołdra krótka to każdemu jest trudno i sa niesnaski.

Co do weta. też mamy tańszych i droższych, jak pies jest leczony przez fundację zawsze dostajemy zniżkę, jak samodzielnie to wet. liczy normalnie.

Tu proszenie o pieniądze niewiele daje, raczej trzeba to zrobić na facebooku, no i bazarek na Baterka

• Replies 889
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pokusiłabym się tez o zmianę tytułu na np.

Brakuje na karmę dla psa wyciągniętego ze schroniska

może coś bardziej dramatycznego

no i jamnikowaty w tym wypadku za bardzo nie pasuje, juz jedna dziewczyna napisała, ze jest Chinką jak Baxter jest jamnikowaty

poza tym zł musi być odsunięte od liczby, wszystkie jednostki, czy rok zawsze ze spacja 80 zł, 1 kg, 2888 r.

Posted

Zaglądam do Baxterka z nadzieją na opowiadanie o nowych przygodach i sukcesach Psiaka...
Niestety, znowu jakieś niesnaski:shake:.... a już było miło i fajnie....
Szkoda, że pewne sprawy nie są załatwiane poza wątkiem - może my tu nie chcemy wyliczeń co do 50 groszy???
Nie pomyślałaś o tym Koro???
Ja chcę czytać o Baxterku, Jego otwieraniu się na ludzi, Jego zdrowiu, Jego potrzebach, a nie o tym, jak rozliczasz publicznie Elzunię z każdego grosza...
Wiem, pieniądze też są ważne (niestety), ale jak dla mnie wystarczy w pierwszym poście po prostu rozliczenie i tyle.
Zdaje się, że zbyt szybko zapomnieli niektórzy o tym, że Psiak jeszcze kilka dni temu siedział w schronie i były rozpaczliwe apele o pomoc dla Niego!!!!!!!!
Sama zwołałam tu ludzi, jedni są do dzisiaj, inni złożyli stałe deklaracje dla Baxia i nie chcę się teraz wstydzić:oops: za takie treści - sorry, ale uważam, że coś jest nie halo...

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Zaglądam do Baxterka z nadzieją na opowiadanie o nowych przygodach i sukcesach Psiaka...
Niestety, znowu jakieś niesnaski:shake:.... a już było miło i fajnie....
Szkoda, że pewne sprawy nie są załatwiane poza wątkiem - może my tu nie chcemy wyliczeń co do 50 groszy???
Nie pomyślałaś o tym Koro???
Ja chcę czytać o Baxterku, Jego otwieraniu się na ludzi, Jego zdrowiu, Jego potrzebach, a nie o tym, jak rozliczasz publicznie Elzunię z każdego grosza...
Wiem, pieniądze też są ważne (niestety), ale jak dla mnie wystarczy w pierwszym poście po prostu rozliczenie i tyle.
Zdaje się, że zbyt szybko zapomnieli niektórzy o tym, że Psiak jeszcze kilka dni temu siedział w schronie i były rozpaczliwe apele o pomoc dla Niego!!!!!!!!
Sama zwołałam tu ludzi, jedni są do dzisiaj, inni złożyli stałe deklaracje dla Baxia i nie chcę się teraz wstydzić:oops: za takie treści - sorry, ale uważam, że coś jest nie halo...
No widzisz a ja rozliczam się i piszę o własnych błędach uczciwie i w nerwach nie piszę z odstępami.Przepraszam poprawie sie obiecuję.A co do Baxia jest dobrze choc dziś już znowu syn musiał do domu wrócić,niestety maluch znowu do drzwi się przykleił.On boi się chyba sam zostać zabawkę dziś w strzepy i do kosza.Pokazał złość,ale w domu czyściutko nic nie zepsół.Baxiu cały i zdrowy i szczęśliwy to moge zagwarantować cioteczki.Niestety zdjecia jak zrobie będą brzydsze aparat sie zepsuł.

Posted

soboz4 napisał(a):
Pokusiłabym się tez o zmianę tytułu na np.

Brakuje na karmę dla psa wyciągniętego ze schroniska

może coś bardziej dramatycznego

no i jamnikowaty w tym wypadku za bardzo nie pasuje, juz jedna dziewczyna napisała, ze jest Chinką jak Baxter jest jamnikowaty

poza tym zł musi być odsunięte od liczby, wszystkie jednostki, czy rok zawsze ze spacja 80 zł, 1 kg, 2888 r.

Z jamnika to om ma to że jest dłuższy.Pysio moze ciut ale uszy zmieniają wszystko.Nie wiem dla mnie parę pokolen do tyłu ktoś tam był niskopodwoziowy Baxiu jest kundelkiem jak dla mnie.choc mnie to obojętne jest toffany i ten kto go przygarnie na stałe bedzie przeszczęśliwy z jego miłości i radości

Posted

Dziewczyny nie żryjcie się.
kora ma rację ,ze trzeba kasę wydawać jak najmniej rozrzutnie ,ale tam gdzie się da. Jak nie ma tańszego weta w okolicy, to nie ma.Trzeba korzystać z tego , który jest.
Jak się da kupić karmę taniej , to trzeba.
Nikt nie podejrzewa ,że chcesz elzuniu zarobić na psie.Niestety jest taka zasada ,że jak pies jest sponsorowany , to trzeba sie rozliczyć z każdego grosza.
Natomiast kora 78 mogłaby się wypowiadać trochę mniej emocjonalnie i taktowniej, i nie pisz kora ,ze taka jesteś.Każdy jakiś jest.Ale jak wie,że jego zachowanie nie jest akceptowane przez wiele osób , to znaczy ,ze coś w tym jest i można spróbować je zmienić.
Piszę to życzliwie jak starsza pani doświadczona życiem .:evil_lol:

Posted

axter coraz częściej sie pakuje małej na kolana.Lubi dzieci ale nie lubi ja je albo gryzł kość (taka ze ścięgien)jak podbiega dziecko za szybko.Ale jak na spokojnie to i mała wyciagała z pysi a małemu jedzenie

Posted (edited)

Ja tylko dodam nieco tak od siebie ...
W małej mieścinie (sic!) takiej jak Nowa Ruda niestety nie można być wybrednym; to nie jest duża aglomeracja z mnóstwem wetów na każdym rogu ulicy a tym bardziej- z fajną komunikacją miejską (aby pojechać ileś tam km do 'innego i tańszego" lekarza) bo takowej TU po prostu nie ma; to nie Wrocław czy nawet Wałbrzych, że można sobie wybierać i przebierać; tu jest jak jest- i przyjmuje się to, co jest, koniec i kropka.
Co do rozliczeń- już wiemy, że należy wszystko spisywać/ zapisywać ile się wydało i za co, więc proszę kochani o spokój w tym temacie i nie kłóćmy się już więcej !
elzunia na pewno sobie poradzi;
Teraz ważniejsza jest socjalizacja Baksia, jego osiągnięcia / porażki[SIZE=3], obserwacje i zachowanie.

Edited by jo ka
Posted

Jest źle przecinek postawiony.Powinno być"Baxter, niskopodwoziowy i taki kochany w bdt,nie ma kasy na utrzymanie."
BDT moze potrzebować kasy na jedzenie dla psa i jego leczenie .

Posted

[quote name='Poker']Jest źle przecinek postawiony.Powinno być"Baxter, niskopodwoziowy i taki kochany w bdt,nie ma kasy na utrzymanie."
BDT moze potrzebować kasy na jedzenie dla psa i jego leczenie .

no trochę lepiej by brzmiało,ale wydaje mi się ,że powinno być tak napisane z uczuciem, Baxter,niskopodwoziowy kochający ludzi pies teraz w bdt, potrzebuje wsparcia na weta i utrzymanie ,pomóżcie

Posted

taki długi tytuł się nie zmieści, to musi być hasłowy tytuł, np.

Baxter nie ma kasy na utrzymanie - POMOCY!

albo

Uciekł śmierci ale brak kasy na dt

albo
Pomocy! Baxter uciekł od Kostuchy ale co dalej?

Posted

ja osobiście nie uważam, żeby Kora sugerowała Elzuni wydawanie zbyt dużej kasy. Kora jest konkretna, oczywiście zbyt konkretna ale to też trzeba szanować, ona nie ma złych intencji. Dystans pozwala na nieprzekładanie własnych doświadczeń na sytuacje niezwiązane z nimi i wkładanie przez to w usta innych tego czego nie powiedzieli.

Posted

Wiecie co,myslałam że dziś sie posikam.Przyszłam ze spaceru (Baxiu poznał dziś Frania)i wzięlam się za składnia prania i i odkładanie rzeczy na bazarek dla Baxia.Przyszedł Bax i przednimi łapami na kolana mi....wiecie co nie da rady tego wszystkiego opisać no ale spróbuję.Ja go sio do Alana a on do niego i na łóżko mi ,wiec pranie na podłogę.No to ja na nowo Baxiu sio popatrzył i do Alana ten go rozbawił i wrócił na łóżko.Pranie znowu sru na dół.No nic mówie idx do pokoju go wołaj,no to syn do drugiego pokoju i woła Bax Baxiu zmoka na niego i nic.No trudno puka w drzwi i Bax do przedpokjoju a Alan wyskoczył z pokoju jak on poleciał za fotele,aż mu sie łapy slizgały:lol:.Jo ka wie jak on staje na łapkach a przednimi przebiera haha zajefajnie tak mi przybiegł.A ja Bu uciekaj a on sru za fotrl.Masakra jak to wyglądało super jak przebierał w te i spowrotem.Wziął później kość (taka ze ścięgien)i zaczął gryźć podszedł syn i warknął na syna.No ja zrobiłam to samo i też warknął.No i mówię Baxiu nie wolno co to było i wiecie co zrobił skulił sie i położył na plecech potem można już było zabrać wszystko z pysia.No to sie rozpisałam uffff.A zdjęc na razie nie bedzie telefonem wychodza w ruchu brzydko a aparatu niestety nie mam się spsół dziad.Aha a tak sie z synem bawił że dzisiaj 4 pluszaki poszły w piec i chyb a ze 3 takie małe gumowe.Ale niech nikt nie mysli ,że w złości.Mój syn tak sie z nim rozbawił że zabawek juz nie oddał .Cóż dobra zabawa nigdy nie jest zła.Myślałam,że po spacerze będzie odpoczynek.Nie wiem jak Franiu ale Bax szaleje dalej

Posted

dziewczyny tutul musi byc krotki i konkretny. Kasa brzmi ordynarnie? Ok.
przestancie tez klocic sie w kazdym poscie. Kora -generalnie rzecz ujmując- chce zeby wszytsko bylo rozliczone zeby wiadomo bylo ile pieniedzy potrzebujemy. Stad sugestia o uzywaniu miarki do karmy, stad zapytanie o weta bo kazdy z nas wie ze sa i ci tansi i drożsi. Jak nie ma tanszych to trudno trzeba isc do tego co jest jak powiedziala Poker.
To samo z zakupem karmy - gabinety wet. maja swoja marze -jest to chyba oczywiste dla kazdej z nas i duzo taniej kupowac jest na krakvecie czy allegro.
Kora powiedziala ze pracuje w zoologu wiec moze i jedzenie i jakies preparaty wit-odzywcze czy smaczki zalatwic taniej.

Elzunia ty nie denerwuj sie o te posty bo kazdy ma prawo pytac sie o Baxia skoro jest nim zainteresowany. Zbieraj rachunki -te manualne jak i fiskalne- i dodawaj tutaj. Wtedy TY masz przede wszystkim pewnosc, ze dostajesz vzwrot za kazde poniesione wydatki.

I OGLASZAM OFICJALNIE KONIEC KŁÓTNI NA TYM WATKU!

Posted

kizimizi napisał(a):
dziewczyny tutul musi byc krotki i konkretny. Kasa brzmi ordynarnie? Ok.
przestancie tez klocic sie w kazdym poscie. Kora -generalnie rzecz ujmując- chce zeby wszytsko bylo rozliczone zeby wiadomo bylo ile pieniedzy potrzebujemy. Stad sugestia o uzywaniu miarki do karmy, stad zapytanie o weta bo kazdy z nas wie ze sa i ci tansi i drożsi. Jak nie ma tanszych to trudno trzeba isc do tego co jest jak powiedziala Poker.
To samo z zakupem karmy - gabinety wet. maja swoja marze -jest to chyba oczywiste dla kazdej z nas i duzo taniej kupowac jest na krakvecie czy allegro.
Kora powiedziala ze pracuje w zoologu wiec moze i jedzenie i jakies preparaty wit-odzywcze czy smaczki zalatwic taniej.

Elzunia ty nie denerwuj sie o te posty bo kazdy ma prawo pytac sie o Baxia skoro jest nim zainteresowany. Zbieraj rachunki -te manualne jak i fiskalne- i dodawaj tutaj. Wtedy TY masz przede wszystkim pewnosc, ze dostajesz vzwrot za kazde poniesione wydatki.

I OGLASZAM OFICJALNIE KONIEC KŁÓTNI NA TYM WATKU!

Gdybym ja od poczatku wiedziała o rachunkach to bym je zbierała a tak wyszło jak wyszło.Jestem tym zmeczona do wydatków na Baxia jak ma tak to wygledać nie chcę więcej przykładać ręki.Tylko jak to ma wyglądać kupuję ile kupywałam do tej pory dla mojej suki daje i Baxowi bo co i on chce to normalne,to tak jak bym 2 moich dzieci cos dała a 3ciemu nie więc jak mam to robić by było dobrze.A jak ma to byc problemem to bardzo proszę by kora wzięła Baxa na PDT lub hotel.Ja po prostu jestem zmeczona ,jak bym chciała się dorobic krzyczała bym na dzień dobry ,że wezmę go ale na płatny więc ciut rozumu poproszę.Ja tez mam uczucia i przeżywam to potem.Nie zostawię Baxa na DS bo mnie w tej chwili na to nie stać.Jak pracowałam było łatwiej i miałam psa na DT z fundacji i ani o złotówkę nikt nie został oszukany.Mozna spytać Germaine bo jest na dogo.Więc niech Kora wejdzie i napisze co i jak i albo niech poda co trzeba Gosiaczkowi bo Bax nie ma już nic j a ja nie kupię bo jak na razie nawet swoich pieniędzy nie odzyskałam (dostałam od Jo ki 50 zł)albo niech weźmie Baxia na PDT bardzo ją o to proszę.Bo ja nie wiem co dalej zrobić

Posted (edited)

taka maała " batalia słowna " :agrue: :2gunfire: hehhehe :diabloti:

>>a mój Franiek po prawie 2 godz. spacerku- gdy wróciliśmy- to jeszcze chwila szaleństwa (tarzania się po dywanie, zabawa z ukochaną piłeczką oraz witanie po powrocie mojego TŻa) ale zaraz po tym- jak na starszego Kawalera przystało- zawinął się w kąciku i uciął sobie drzemkę :lol:

Elu a resztę pieniążków przekażę w pon, wiesz że nawaliłam z niedoczytaniem Twojej info ostatnio nt kasy- i że nie pobrałam dostatecznej kwoty :oops: za co wielkie przepraszam, mea culpa, mea culpa i postanawiam się poprawić ! Po prostu czasem nie jestem w stanie być non top na dogo :shake: i stąd to zawirowanie

Edited by jo ka
Posted

elzunia spoko, nie ty pierwsza masz p[sa w BDT i musisz sie zoliczać rachunkami.To nie jest brak zaufania do Ciebie tylko trzymanie sie pewnych zasad jakie są konieczne po pierwsze z powodu regulaminu dogo ,a po drugie zwykle ludzie , którzy dają pieniądze na psa chcą wiedzieć na co ona idzie. I czy się nam to podoba czy nie ,. takie jest życie.
Pieniądz rządzi :roll:

Posted

Poker napisał(a):
elzunia spoko, nie ty pierwsza masz p[sa w BDT i musisz sie zoliczać rachunkami.To nie jest brak zaufania do Ciebie tylko trzymanie sie pewnych zasad jakie są konieczne po pierwsze z powodu regulaminu dogo ,a po drugie zwykle ludzie , którzy dają pieniądze na psa chcą wiedzieć na co ona idzie. I czy się nam to podoba czy nie ,. takie jest życie.
Pieniądz rządzi :roll:

Dobrze i ja się z tym zgodzę,ale tak się mówi na dzień dobry.Nie brała pieska sama i sądzę że dziewczyna potwierdzi,ze mnie nikt o tym nie poinformował i tylko o to chodzi.O brak papierka o którym nie wiedziałam ,bo gdynym wiedziała to by tu były zdjęcia rachunków wrzucone dlatego zrobił sie problem.Bo dla mnie nie problem wrzucić to zdjecie tylko problem jet wyciągnąć rachunek którego wcześniej nie potrzebowałam.Mnie nie przeszkadza rozliczanie się i mogę to robić ale jak się mówi od rozu.Tera to wiem tylo prze brak tej informacji co się narobiło?Ja poczułam sie jak złodziej bo napisałam ile wydałam więc proszę tylko o postawienie sie w mojej sytuacji...na moim miejscu.To nie jest miłe.Tyle ,że jest Baxiu popatrze w te jego slipka wstane on za mna zaraz skacze cieszy się i mija ale zanim wejde na wątek to kilka wdechów i zaciskanie oczu zanim cos przeczytam,co źle zrobiłam.Ja naprwdę nie chę takich sytuacji więc niech Kora zdecyduje jak to ma dalej byc bo to jak dla mnie już nić naciągnieta do granic wytrzymałości.

Posted

jo ka napisał(a):
taka maała " batalia słowna " :agrue: :2gunfire: hehhehe :diabloti:

>>a mój Franiek po prawie 2 godz. spacerku- gdy wróciliśmy- to jeszcze chwila szaleństwa (tarzania się po dywanie, zabawa z ukochaną piłeczką oraz witanie po powrocie mojego TŻa) ale zaraz po tym- jak na starszego Kawalera przystało- zawinął się w kąciku i uciął sobie drzemkę :lol:

Elu a resztę pieniążków przekażę w pon, wiesz że nawaliłam z niedoczytaniem Twojej info ostatnio nt kasy- i że nie pobrałam dostatecznej kwoty :oops: za co wielkie przepraszam, mea culpa, mea culpa i postanawiam się poprawić ! Po prostu czasem nie jestem w stanie być non top na dogo :shake: i stąd to zawirowanie

Jo ka nie wiem czy z tymi pieniędzmi nie powinnas się wstrzymać do decyzji Kory nie chcę żeby potem znowu jakieś niesnaski wyszły i będziesz mieć przeze mnie problemy