kora78 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 (edited) Zakladam watek dla Baxtera, ktory w schronie jest od 2 lat, od poczatku nieufny, pracownicy kreske na niego polozyli, nawet nie byl szczepiony, bo nie dal sie zlapac. ma reputacje wariata, nikt go tam nie lubi. a chudzienki i ma teraz ucho rozgryzione, nie popryskane niczym, nie zeszyte, bo tam nikt o niego nie dba. okazal sie psem wystraszonym, a nie jakis wariatem. nie podchodzi, bo sie boi czlowieka. kiedys nie wychodzi ldlugo z budy, teraz juz do mnie wychodzi, ale zero radosci ,zero machania ogonem, szczekania, skakania po kracie. Przerazony. Baxter ma jedynie 3 lata, jest wykastrowany. Kiedys mial szanse na dt, ale ze pracownicy odradzali go, jako dzikusa, to pojechal inny... I tam wciąz tam tkwi, niezauwazony. Nawet kiedys pracownicy mysleli, ze on gdzies za buda zdechl, bo go dlugo nie widzieli w ogole. Od 12.02 Baxter przebywa w dt u elzuni, to tymczas jedynie za koszty utrzymania :) Baxter na FB http://www.facebook.com/events/125896450916412/?ref=notif¬if_t=plan_user_joined Skarbnik to: jo ka Rozliczenie prowadzone w posciw 70 na str. 3 http://www.dogomania.pl/forum/threads/239452-Baxter-pojecha%C5%82-do-ds-czekamy-na-aklimatyzacj%C4%99/page3 Deklaracje stałe: 5zl soboz4- doszlo 2 razy 20zl Morusander- doszlo 2 razy 10zl xmartix- doszlo 2 razy = 35zl Wydatki: 19zl smycz 18,5zl preparat na uszy 12,5zl wet 25zl smaczki i zabawki = 75zl 16zl - 1kg karmy 15,60- zakupy spozywcze 44zl zakupy spozywcze 11.03 Regulacje z elzunia: 50zl- 16.02. 60zl- 20.02 50zl- 11.03 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited April 16, 2013 by kora78 Quote
Sarunia-Niunia Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 (edited) Oto banerek dla Baxterka, który ofiarowała dla Niego Ciocia Dabrowka - dziękujemy:) Prosimy o kopiowanie i wklejanie:) To ja choć wrzucę zdjęcia Baxterka i postaram się rozesłać wątek: Psinio jest już w schronisku od około roku... Tak bardzo tęskni, tak bardzo chciałby opuścić kojec... Baxterek jest coraz smutniejszy, gaśnie... gryzą Go inne psy... Napisała kizimizi: ...Kora była dziś w schronisku i mówiła, że z Baxterem nie jest dobrze. Bardzo schudł i wygląda na to, że w kojcu obrywa, ma ucho poszarpane. Dziś pojechala tam z inną wolontariuszkG i pozwolila go jej ocenić - sama nasłuchała się, że potrafi odszczeknąć. Baxter jest bardzo wystraszony; boi sie wszytkich i wszystkiego. Bał się dziewczyn jak chciały Go pogłaskać :-( Czy ktoś pomoże zorganizować Mu jakies dt? My nie możemy Go wziąć teraz do hotelu, właśnie 2 psy wysłałyśmy bez deklaracji praktycznie... Edited February 2, 2013 by Sarunia-Niunia Quote
Isadora7 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 super ze jest już wątek można będzie ogarnąć informacje Quote
Martika&Aischa Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Sarunia zawołała więc przybiegam do Baxterka :) Quote
kora78 Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 niech sie ogarne i uzupelnie poscik. Baxetr ma ledwo 3 layta, kastrat. w schronie prawie 2 lata juz siedzi. dzwonilam do schrinu, byl u wetam, dostal zastrzyk z antybitykiem, zeby sie ucho zagoilo i zakazenie nie wdalo. wrocil do kojca. lapany we 2 osoby :( Quote
soboz4 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Biedak, też mamy taki przypadek Librę, tak samo od szczeniaka w schronisku Quote
izek77 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Jestem ,malduje sie i juz wołam moje dziewczątka ,trzymaj sie Baxter ... Quote
yolanovi Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 jestem na zaproszenie Saruni. biedny piesio, a taki ładny. DT bardzo potrzebny, taki cierpliwy i z sercem. Skad taki wziąć i to na szybko? Trzeba psinkę na FB pokazać Quote
soboz4 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Po doświadczeniu z wątkiem Rikusia proponuję żeby to zrobiła ta sama osoba, która prowadzi watek na dogo, prościej i bezpieczniej, bo część osób nie wchodzi wcale na dogo, wyłącznie na facebooka i vice versa... Quote
AgusiaP Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Jestem i ja na zaproszenie Saruni ;) później wrócę Quote
szafra Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Jestem na zaproszenie Saruni :p. Biedusiek mały ... Quote
kora78 Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 dziekujemy za przybycie i dziekuje za rozsylanie psiaka :))) ja na fb jestem, ale nie umiem wydarzen zakladac, prowadzic, nic tam zmieniac... Quote
soboz4 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 kora78 napisał(a):dziekujemy za przybycie i dziekuje za rozsylanie psiaka :))) ja na fb jestem, ale nie umiem wydarzen zakladac, prowadzic, nic tam zmieniac... Pomogę Ci, albo daj mi gotowy tekst, ja wkleję i zrobię Cię administratorem, to będzie tak jakbyś ty robiła, ale muszę mieć tekst i 1 zdjęcie wiodące Quote
Dabrowka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Nie bardzo mogę pomóc, ale zrobiłam banerek... Może przyniesie szczęście nochalowi :) Quote
kora78 Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 dziekuje bardzo Wam obu :) zaraz jakis tekst sklece. i nie potrafie banerka wrzucac do 1 posta :( moze choc Sarunia Niunia wrzuci w 2 post? Quote
Dabrowka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 1. Zaznaczyć myszą banerek. 2. Ctrl+c 3. Otworzyć edycję pierwszego postu i wybrać miejsce. 4. Ctrl+v Powinno zadziałać ;) Quote
Sarunia-Niunia Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Jestem, nie było mnie praktycznie od południa... Weszłam na dogo tylko na chwilę popołudniu, bo dostałam smutny telefon, że odszedł Kacperek - cudowny Jamniczy Senior:(:(:(...Nie pozwól bym odszedł bez domu...odszedł za TM otoczony miłością... Koruniu, w pierwszej kolejności pozapraszałam Cioteczki, które wiem, że sprężą siły i pomogą... porozsyłam zaproszenia też jeszcze jutro... Banerek dla Baxterka jest już w drugim poście:) Żebyśmy tylko zdążyły na czas z pomocą dla Baxia - ufam, że wspólnymi siłami się nam uda!!!!!!!!!!!! Quote
kora78 Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 Mały, czarny punkcik w rogu zimnego boksu. Nieruchomy. Ledwo zauważalny. Czy to plama? Dziura w posadzce?... Plama się poruszyła. Unosi się. Chowa za budę. To pies. Tak, to Baxter. Zawsze ucieka na widok człowieka, nie chce wyjść. Chce być niewidzialnym. I tak przez 2 lata. Aż wreszcie coś się zmienia. Baxter ma dość bycia cieniem. Chce zostać zauważony, choć jeszcze nie zdaje sobie z tego sprawy. Nie wie, jak zawalczyć o uwagę, o człowieka. Już nie pamięta, jak miły jest dotyk i czułość ludzkiej ręki. Sam nie wierzy, że ktoś może chcieć go dotknąć, pomóc ukoić ból. Baxter nie ufa ludziom, na pewno nie bez powodu ;( Nie ma w nim cienia radości z życia. Bo z czego się cieszyć? Wtrącony za kraty, gdy ledwo przestał być psim dzieckiem. Żyjący od 2 lat w ciągłym zamknięciu, wśród większych, często agresywnych, sfrustrowanych psów. Bez kontaktu z człowiekiem, który by chciał mu pokazać, że nie każdy człowiek jest zły, że człowiek może kochać i że warto tę miłość odwzajemnić. Że życie jest fajne. Tak po prostu. Baxter, mieszaniec jamnika. 3letni, wykastrowany, zaczipowany. zadzwoń 668- 836- 964 moze byc? staralam sie troche inaczej, niz zawsze. oki, dzieki, juz pisze, ze baner w 2 poscie. a myszki ja nie mam :p mam tak inny komp, ze setki sposobow, ktorymi mi dotad radzono wstawiac banery-nawet sobie!! nie dzialaja :( Quote
Dabrowka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 kora78 napisał(a):mam tak inny komp, ze setki sposobow, ktorymi mi dotad radzono wstawiac banery-nawet sobie!! nie dzialaja Eeech, w razie czego mogę podesłać linki - do banerka i skrócony do wątku :) Quote
soboz4 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Dziewczyny wrzućcie w pierwszy post http://www.facebook.com/events/125896450916412/?ref=notif¬if_t=plan_user_joined Quote
Recommended Posts