Diabełek Posted March 19, 2013 Author Posted March 19, 2013 bela51 napisał(a):Na pewno wygladaja juz lepiej.:lol: Szkoda, ze nie ma całej sylwetki Majka. Choc wydaje mi sie, ze Kama na poczatku zrobiła takie, tylko z oddali. Można kombinować... najlepsza kombinacja wygrywa zakup kawy na miesiąc.. ;) Quote
Diabełek Posted March 19, 2013 Author Posted March 19, 2013 bela51 napisał(a):Na pewno wygladaja juz lepiej.:lol: Szkoda, ze nie ma całej sylwetki Majka. Choc wydaje mi sie, ze Kama na poczatku zrobiła takie, tylko z oddali. To z oddali po obróbce strasznie wychodzi za mgłą w ogóle jest niewyraźne , szlag że mi laptop padł w pracy nie mam oproramowania a nic nie mogę wgrywać(blokady mam) by polepszyć jakość tych zdjęć.. Quote
beataczl Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 Diabełek napisał(a):Będę edytowac te zdjęcia być może uda mi się coś z nich zrobić, poobcinam te kuloski ;) i dodam troszke poświaty , jak to wyglada?? duzo lepiej wyglada i tak Majk jest sliczny :) Quote
Funky Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 Ja niewiele mogę z daleka :((( Tylko duchowo wspieram - jak najmocniej <3 Quote
Kama79 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Funky napisał(a):Ja niewiele mogę z daleka :((( Tylko duchowo wspieram - jak najmocniej <3 To też się baaaardzo przydaje ;) Quote
bela51 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Zapraszamy na wątek Majka, chłopak bardzo potrzebuje wsparcia finansowego:-( Quote
beataczl Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 dodalam fanty od beli51 :loveu: na bazarek Majka -zapraszam :) ksiazki bestselery,bizuteria ,torebki,etui,probki kremow -do 21.3 godz.20 Quote
dziuniek Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Diabełek napisał(a):Poprosiłam o kolejne zdjęcia - otrzymałam odpowiedź ze "niestety nie mam fotografa na usługach, żeby robił sesje :) spośród 200 zdjęć, które zrobił mój mąż wybrałam najlepsze." Kolejne zdjęcia najwcześniej moga byc w niedzielę tak powiedziała mi Eliza. A po co robić 200 zdjęć, wystarczy przywiązać psa do płota i pstryknąć trzy, a dobre. Przepraszam, że się wtrącam, ale chyba hotelik ma jakieś obowiązki, a może zależy mu na jak najdłuższym hotelowaniu psa? Faktycznie, na zdjęciach-czarny kundelek na rachitycznie krótkich nóżkach. Mi to nie przeszkadza, ale ludzie wolą wiedzieć, jakiego psa biorą i niestety te zgrabniejsze mają lepsze wzięcie, więc po co odbierać psu szansę? W każdym razie owczarka belgijskiego ja na razie nie widzę;) Quote
mdk8 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 dziuniek napisał(a):A po co robić 200 zdjęć, wystarczy przywiązać psa do płota i pstryknąć trzy, a dobre. Przepraszam, że się wtrącam, ale chyba hotelik ma jakieś obowiązki, a może zależy mu na jak najdłuższym hotelowaniu psa? Faktycznie, na zdjęciach-czarny kundelek na rachitycznie krótkich nóżkach. Mi to nie przeszkadza, ale ludzie wolą wiedzieć, jakiego psa biorą i niestety te zgrabniejsze mają lepsze wzięcie, więc po co odbierać psu szansę? W każdym razie owczarka belgijskiego ja na razie nie widzę;) zgadzam się - tym bardziej,że koszt hoteliku niemały. Poza tym myślałam, że jak ktoś prowadzi hotelik to jest to jego stałe zajęcie a gdzieś tu wyżej było napisane,że psy zostają same po kilka godzin dziennie. Chyba, że źle zrozumiałam? Quote
bela51 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 (edited) Chyba pora, aby wishina zajrzała na wątek Majka. Diabełek sama wydzwania do hotelu i prosi o zdjecia i wiadomosci.:shake: Tak nie powinno byc. Chciałam wysłac pw, niestety skrzynka wishiny jest przepełniona. Wysłałam maila, mam nadzieje, ze p. Eliza sprawdza poczte. Edited March 20, 2013 by bela51 Quote
magdyska25 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Powiem Wam cioteczki, że czytając to "z boku" nie dobrze wygląda współpraca między hotelem a osobami. Jeśli się nie dogracie to osoby podczytujące wątek- np. ja- nie chce mi się nawet wchodzić, chociaż wiem, że psiak potrzebujący.... Źle to wszystko wygląda. Quote
bela51 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 magdyska25 napisał(a):Powiem Wam cioteczki, że czytając to "z boku" nie dobrze wygląda współpraca między hotelem a osobami. Jeśli się nie dogracie to osoby podczytujące wątek- np. ja- nie chce mi się nawet wchodzić, chociaż wiem, że psiak potrzebujący.... Źle to wszystko wygląda. Prosimy jednak, aby nie zrazały Was nasze trudnosci na drodze porozumienia z hotelem. Majki potrzebuje pomocy i zainteresowania. Nie ma kasy, aby siedziec miesiacami w hotelu :-( Quote
Kama79 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 magdyska25 napisał(a):Powiem Wam cioteczki, że czytając to "z boku" nie dobrze wygląda współpraca między hotelem a osobami. Jeśli się nie dogracie to osoby podczytujące wątek- np. ja- nie chce mi się nawet wchodzić, chociaż wiem, że psiak potrzebujący.... Źle to wszystko wygląda. Magdyska rozumiem Twój punkt widzenia, jednak pomagamy psu a nie hotelowi... Ja mam nadzieję, że ta sprawa się wyklaruje do niedzieli. A jeśli nie, to potem będziemy się martwić. Czas ucieka a my nawet nie mamy "narzędzi" do ogłoszeń.... Quote
Kama79 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Hej hej, nie śpimy... ogłaszamy, szukamy domku ;) Quote
Diabełek Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 (edited) Macie racje te zdjęcia wcale nie reklamują Majka i nie zachęcają do adopcji... Przyznaję że nie miałam jeszcze w sprawie adopcji żadnego telefonu. a ogloszen troche porobiłyśmy , choć stałam się nie pokazywać w ogłoszeniach jego zdeformowanej sylwetki. Wstawię kilka fotek po mojej korekcie lecz mimo wszystko nie z każdym zdjęciem udało mi się zrobić coś rewelacyjnego... Drogie cioteczki, ja nie chcę żeby tutaj powstawały jakieś chore dyskusje, proponuje poczytać cały watek Majka, którym na początku nikt się nie interesował, który był łysy i nikt nie chciał mu pomóc. Żaden BDT nie chciał psa wziąć do czasu znalezienia mu domu. Proponowałam Łódź – hotel u Natalii ale dla niektórych było to za daleko psa wieźć z Bytomia , a poza ty było to zbyt drogie przedsięwzięcie 450 zł m-c + karma. Jak nadażyła się okazał umiejscowić Majka w hoteliku – w okolicach Wieliczki – to było dużo bliżej transport był tańszy i opłata bo 450 zł z karma, to większość mówiła – tak, tak. Bo taniej! Chciałam by Majk pojechał do Łodzi, wiem że tam bo znam dziewczynę mam z nią kontakt i niejednego psa u niej umieszczałyśmy w potrzebie, miał by zapewniona opiekę 48 h, jak jeździły nasze psy znalezione do Natalii na drugi dzień miałyśmy piękny pakiet fotek. Pieski szybko znajdowały domy. Początkujący hotel u Elizy jest taki jaki jest, każdy ma inne wyobrażenie o hoteliku, Wy również i nikt nie ma o to pretensji. Przysięgam ze nie wiedziałam, że oboje właściciele hotelu pracują, w rozmowie z Elizą otrzymałam informację , że psami zajmuje się jej mąż. Potwierdzi to też Kama79 . Hotelik jak napisane jest w ofercie zapewnia : 3 spacery dziennie, 2 posiłki oraz zdjęcia do ogłoszeń i na życzenie opiekuna kręcenie filmów. Dla mnie wydawało się to co było opisane sensowne, spacer kojarzę ze spacerowanie z psem na smyczy po okolicy, 2 raz karma dziennie. Oraz te nasze nieszczęsne zdjęcia. Takie jest moje zdanie , że nie ma sensu dyskutować tu kto jest winien, może ja ale zbyt daleko mieszam by sprawdzić warunki oraz bywać tam co jakiś czas. Szkoda że przekonałyście mnie do innej opcji hotelowania – a teraz macie wokół pretensje. Pomagajcie Nam i wspierajcie a przede wszystkim pomagajcie Majkowi, bo wyszło jak wyszło i nie trzeba teraz się tu na ogóle dochodzić… Początkujący hotel musi się jeszcze wiele nauczyć, szkoda ze nie wiedziałam o tym wcześniej. Pewne informacje nie były przekazane tak jak powinny. Pies jest tam i nie będziemy go stresować ponownymi zmianami miejsca, poza tym mogę nie zapłacić za kolejne dni hotelowania, dopóki hotel nie wypełni naszych próśb tak jak powinien a nie na odpier.. się … Proszę więc o wyrozumiałość i pomoc jaką możecie dać Majkowi Cioteczki… I proszę Was o rozwagę w wypowiedziach – niepotrzebny zamęt jest Nam i Majkowi nie potrzebny. Bo jesli pies straci hotel, to kto go przygarnie - a nadmienię że mamy juz trochę ogłoszeń a nie miałam jeszcze żadnego telefonu w sprawie Majka. Zrozumcie sytuację : wishina napisał(a):Kasiu rozumiem, ze martisz sie o psa, wiedzialyscie, ze oddajecie psa do hoteliku kojcowego, w ktorym jednak Majk 3 razy dziennie biega sobie luzno po wybiegu. Jesli macie wolontariuszke, ktora podjecie i poswieci psu dodatkowe 3 godziny dziennie to ja ją chetnie przyjme. To jednak za pare dni, bo pan doktor ograniczyc Majkowi ruch ze wzgledu na stan zapalny. Robimy dla Majka co mozemy i nie jest mu zle. Jesli jestes z jakiegos nieznanego mi powodu niezadowolona z opieki to w kazdej chwili mozecie Majka zabrac od nas. Dziekuję z góry za wyrozumiałość i pomoć w sprawie Majka :) Sama gór nie przeniosę a robie wszytko co w mojej mocy uwierzcie... Edit. Mam laptopa zrąbanego prawdopodobnie procesor - i tylko w chwilach kiedy jestem w pracy mgoę tu zaglądać i pisać, sprawdzać pocztę, choć czas w pracy na takie rzeczy tez mam ograniczony... Nawet tutaj na watku BDT, który kiedys założyłam jest cisza totalna....można zajrzec --->http://www.dogomania.pl/forum/threads/240259-Poszukuję-BDT-dla-dużego-psiaka-w-typie-onka Edited March 21, 2013 by Diabełek Quote
Funky Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Kasiu, nie obwiniaj się za nic i nie martw się na zapas - ja myślę, że wszystko się uspokoi i będzie ok. Majk ma dach nad głową i pełną miskę więc jest o niebo lepiej niż w schronie czy magazynach. Najważniejsze jest teraz znalezienie DS, to jasne, ale tymczasem nie ma katastrofy. Traktujmy to ze spokojem i optymizmem i będzie dobrze :)))) Quote
Diabełek Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Funky napisał(a):Kasiu, nie obwiniaj się za nic i nie martw się na zapas - ja myślę, że wszystko się uspokoi i będzie ok. Majk ma dach nad głową i pełną miskę więc jest o niebo lepiej niż w schronie czy magazynach. Najważniejsze jest teraz znalezienie DS, to jasne, ale tymczasem nie ma katastrofy. Traktujmy to ze spokojem i optymizmem i będzie dobrze :)))) :) Trzeba nam narzędzi(zdjęć odpowiednich)do ogłoszeń by pomóc psu zyskać nowych właścicieli i nowy dom, a w telefonie mam cisze pomimo tych prawie 30 ogłoszeń.... Quote
dziuniek Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Diabełek Nikt nie ma do Ciebie osobistych pretensji, jak sądzę. Trafiłam tutaj przypadkiem, ale podczytując wiele innych wątków widzę, że właściciele hotelików prowadzą sami wątki hotelowanych psów, tych oczywiście, które mają iść do adopcji, informują na bieżąco o wszystkim itd., nawet robią dla nich bazarki. Wszyscy chyba są świadomi, że wsadzenie do boksów tylko czterech psów to czysty dochód około 2000 miesiącznie ( bo rozumiem, że na dodatek za karmę się płaci)- jednym słowem złoty interes. Tyle że wyciągane ze schronisk psy wymagają opieki człowieka, jego uwagi i zainteresowania, bo muszą przecież iść dalej, do swojego DT. I tak przeżywają stres zmiany miejsca i żaden łańcuch, kaganiec i mały boks nie pomogą im w resocjalizacji. Więc po prostu trzeba wszystkiego pilnować. A na jednym zdjęciu widzę zbudowane małe boksy i ogrodzenie wręcz cmentarne- z płyt betonowych- czyli ogrodzony kawał pustego pola i nie chcę tu już pisać, co w związku z tym nasuwa mi się na myśl. Gdybym mieszkała bliżej, sama wzięłabym takiego tymczasa za friko i pies przebywałby w domu, z ludźmi i innymi zwierzętami. Niestety mój stan zwierzęcy to 11 ssaków, więc tylko mogę się pomądrzyć. Może czegoś poszukać po bazarkach, które zbierają pieniądze na psy zwykle umieszczone w hotelikach, przecież Polska jest duża. Quote
Funky Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Dziuniek, dzięki za to, że wpadłaś do nas :*:*:* I dzięki za przemyślenia - podobne się nasuwają i mnie, choć ciągle wierzę w ludzką uczciwość i serce dla zwierząt. Quote
Kama79 Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (edited) A ... miałam coś napisać, ale chyba sobie daruję i się zamknę... Albo i nie przyszło mi do głowy, że jak ktoś nie może pomóc w sprawie, to niech chociaż nie zaognia sytuacji... Edited March 21, 2013 by Kama79 Quote
Nadziejka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Majkuniu cudny:modla:odwiedzam i trzymam kciuki Quote
Diabełek Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 (edited) Hallo , hallo nie zapominajcie o Majku :) http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Nazywam-sie-Majk-jestem-duzym-pieskiem-i-szukam-kochajacego-domu-id62094.html Edited March 22, 2013 by Diabełek Quote
Martika&Aischa Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Belcia zawołała więc jestem ......od nas Majki dostanie w prezencie bazarek ...chociaż tak pomożemy ....... Quote
Recommended Posts