Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś kolejny zastrzyk. Czy jest poprawa ? Na pewno ból ustąpił. Lora potrafi bryknąć (: co znaczy że jednak zastrzyki działają. Agnieszka może mniej dostrzega poprawę bo psa ma na co dzień. Ja się codziennie z nią nie widuję więc mam lepsze widzenie zmian. Teraz się umawiamy na cyknięcie Lorci nowych fot, bo pewnie cioteczki ciekawe (: Niestety mało przybiera na wadze. Przybrała od ostatniego ważenia/ 2tyg wstecz/ 20dkg malutko, ale może jak lek na tarczyce zacznie lepiej działać to coś się jej bardziej przytyje.Żyjemy będziemy oglądać.

Posted

Kurde nie mogę się z agnieszką zgrać w czasie żeby lore obfocić. Aga nie ma aparatu a fona ma słabego :/
Dziś Lora dostała ostatni zastrzyk. Chodzenie się poprawiło ale wygryzła sobie gule która pojawiła się na nodze dosłownie z nienacka. Wetka dziś tego nie oglądała bo agnieszka zauważyła to po wizycie u wetki wyczesując ją w domu. Ja myśle że ją kleszcz upierdzielił ale może to być też coś innego. Zawsze coś.

Posted

Prawdopodobnie kleszcz ją dziabnął jak były cieplejsze dni. Jest strup i nic się nie dzieje, nie gryzie tego miejsca.czekamy jeszcze tydzień i robimy jeszcz raz badanie tarczycy.Lora przytyła kilogram i to cieszy bo kurde tyle czasu agnieszka ją futruje dobrym papu a ta ledwo po 10-20 dkg przybierała. Teraz widać poprawę nareszcie.

Posted

Uregulowane.
Pani wet po wczorajszej wizycie / Aga poszła po rachunek za zastrzyki/ powiedziała że za kilka mc chce podać Lorze inny lek na stawy w pigułkach. To ze względu na dysplazje. Poza tym odradza kolejną operacje. Guzy mają być obserwowane. Według niej 1 to na bank tłuszczak, a po poprzednich akcjach jest to w ogóle zbyt ryzykowne. Lora musi mieć dużą kruchość naczyń jak i mocno unaczynione miejsca w których są umiejscowione guzy. Nie ma co ryzykować na teraz jej zdrowiem. Jak nabierze więcej ciała i jeśli guzy się powiększą to będziemy podejmować decyzje natychmiast. Teraz mamy cały czas dbać o jej odżywianie, dawać witaminy czy potrzebne suplementy.

Posted (edited)

Tak kuracja zakończona. Faktura wrzucona.
Lora bryka jak zła. (: Następna seria bądz inne leki za ok pół roku. Wszystko zależy od tego jak Lora będzie się czuła i chodziła. Na filmiku nie widać że ona ma lekką dysplazje i że jedna strona nie jest tak sprawna jak druga, ale tego już lekami nie da się skorygować. Operacja w jej wieku już nie wchodzi w rachubę więc będzie dostawać częściej leki. No i radość wielka że pies ledwo chodził, guzy a teraz takie szczęście. Na dniach jeszcz badanie tarczycy i ustalenie czy dawka leków jest dobrze dobrana. Kurcze a jak jej się sierść błyszczy.no i fakt teraz naprawde zaczyna przybierać na wadzę (:

Edited by Dżdżowniś
Posted

[quote name='bela51']Lora wyglada wysmienicie !:lol:
Nie widac po niej zadnej choroby. Czyzby te leki zdzialały takie cuda ? [/QUOTE]

bela51 Dziš widziałam jak Lora leciała jak torpeda. Tak, lek zdziałał takie cuda.Sama jestem w szoku jak nagle po tych zastrzykach Lora została postawiona na nogi. Cartrophen można nazwać cudownym lekiem (((:
Sie człowiekowi łezka w oku kręci z radości jak coś takiego widzi.

DONnka
Taka seria powinna trzymać rok. Ale nawet jak będzie trzymać krocej, to taki widok jest bezcenny :loveu:

• 1 month later...
Posted

Słuchajcie .Lora ma się dobrze ale Agnieszka wyjeżdża za granicę do pracy. Prawdopodobnie w ciągu tego albo na początku przyszłego miesiąca. Po debacie z jej rodzicam ustaliliśmy, że Lora zostaje u nich na stałe (: Mikro nadwyżka kasy idzie na zapas jedzenia dla niej, który Agnieszka przed wyjazdem będzie musiała zrobić. No i jeszcze badania. Kurde cieszę się, bo myślałam z przerażeniem że będę musiała Lorę gdzieś umieszczać. Lora ma dom (:

Posted

Dobrze że rodzice podjeli taką decyzje. Ojciec Agnieszki jest po ciężkim zawale i raczej z nią wychodzić nie może. Zabierać będzie na spacery 2 pozostałe psy , z Lorą wychodzić będzie mama Agnieszki.