Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyniki wrzucone w post nr 2. Mamy małe nieszczęście. Szola syn agnieszki wypił 15% emulsje aktywującą farbę do włosów. Agnieszka siedzi w szpitalu od wczoraj do jutra rana. Całe szczęście małemu nic się nie stało, tylko sie lekko przytruł, za to Lora szaleje. Nie śpi od wczoraj i leży przy drzwiach wejściowych. Strasznie się kręci i piszczy. Lora się do niej przywiązała i do małego. Kurde nie wiem jak to będzie z jej oddaniem, w ogóle na dziś nie wiem co z Lorą będzie. Agnieszka na teraz rozkłada ręce. Na razie pies ma DT ale i brak kasy na leczenie oby i nie na utrzymanie, bo w dzisiejszych czasach praca jest a za chwile jej nie ma. Jestem przez tą sytuacje sfrustrowana :sad:

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka dopiero dziś po 15-tej ze szpitala z Szolkiem wyjdzie. Lora nareszcie zjadła puszkę i leki. Leku na tarczycę nie można jej dawać bez zjedzenia czegokolwiek bo wymiotuje. Masakra co za dni :/

Posted

Dżdżowniś napisał(a):
Ciocie i wujaszkowie, zaglądajce do Lory i proszę rozsyłajcie wątek suni. Może ktoś chociaż będzie w stanie lek na jej siadające łąpki podarować.

Wstawię apel na wątek skarpetowy na forum owczarek.pl
Cieszę się, że z synem p. Agnieszki już wszystko OK i że od dzisiaj cała rodzina będzie w komplecie :)

Posted

DONnka napisał(a):
Wstawię apel na wątek skarpetowy na forum owczarek.pl
Cieszę się, że z synem p. Agnieszki już wszystko OK i że od dzisiaj cała rodzina będzie w komplecie :)

Dzięki.
I do góry Lora.

Posted

Po powrocie agnieszki do domu Lora nie opuszcza jej na krok. Odganiała 2 pozostałe psy od agnieszki i to dość agresywnie aż aga musiała ją zreprymendować. Niestety Lora nie jest super grzeczna. Nie lubi jak ktoś " obcy" zachodzi jej drogę. Złapała za kostkę na spacerze dziewczynę która się o nią otarła. Ma dość silny instynkt obronny i trzebą z nią uważać na spacerach.

Posted

black_sheep napisał(a):
Chciałabym takiego obrońcę:) U nas się roi od wariatów, praktycznie w co drugim domu ktoś ma nierówno i czasem jest niebezpiecznie:/

Tak obroñczyni z niej i to straszna.Ma takie dni że wystarczy że sąsiad sie przywita a ta już ma mu coś do powiedzenia i kłapie paszczą z kłami.
Owca a jak masz takich po sąsiedzku to przygarnij kaukaza. Te są bardzo kochane ale nie dla obcych.Rzadko się zdarza zeby tolerowały kogoś przy pańci. Sam gabaryt budzi wielki szacun (:

Posted (edited)

Dżdżowniś, może zwrócisz się też o pomoc do KUNDELKOWEJ SKARBONKI
Napisz do obraczus87 albo sama wejdź na wątek i przedstaw sytuację
Może uda się uzbierać przynajmniej część kwoty na kontynuację leczenia i ten lek na stawy :roll:
Jakąś końcówkę może jeszcze dopłacimy :razz:

Edited by DONnka
Posted

Jestem.Strasznie się pochorowałam.Cały wickend przespałam. Dziś dopiero jakoś się funkcjonuje ale z łóżka się nie ruszam.
Wyniki na krzepliwość są dobre (: Także jest się z czego cieszyć. Za to kłaki z lory lecą na potęge. Na karku w ciągu kilku dni włosy jej się strasznie przerzedziły. Tarczyca daje popalić.

Posted

DONnka napisał(a):
Na fb działa też Fundusz Roja, którym zarządza ludwa :)
Nie wiem, czy przypadek Lorki zostanie zakwalifikowany, ale zapytać chyba warto :roll:

Nie mam konta na fb. Do skarpety napiszę.