Dżdżowniś Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Wyniki wrzucone w post nr 2. Mamy małe nieszczęście. Szola syn agnieszki wypił 15% emulsje aktywującą farbę do włosów. Agnieszka siedzi w szpitalu od wczoraj do jutra rana. Całe szczęście małemu nic się nie stało, tylko sie lekko przytruł, za to Lora szaleje. Nie śpi od wczoraj i leży przy drzwiach wejściowych. Strasznie się kręci i piszczy. Lora się do niej przywiązała i do małego. Kurde nie wiem jak to będzie z jej oddaniem, w ogóle na dziś nie wiem co z Lorą będzie. Agnieszka na teraz rozkłada ręce. Na razie pies ma DT ale i brak kasy na leczenie oby i nie na utrzymanie, bo w dzisiejszych czasach praca jest a za chwile jej nie ma. Jestem przez tą sytuacje sfrustrowana :sad: Quote
Ewka90 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 O matko...to szczęście w nieszczęściu, że tylko na tym stanęło :shake: oby maluch szybko wrócił do siebie. A Lorka tęskni biedulka :-( Quote
Dżdżowniś Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Ciocie i wujaszkowie, zaglądajce do Lory i proszę rozsyłajcie wątek suni. Może ktoś chociaż będzie w stanie lek na jej siadające łąpki podarować. Quote
Dżdżowniś Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 Agnieszka dopiero dziś po 15-tej ze szpitala z Szolkiem wyjdzie. Lora nareszcie zjadła puszkę i leki. Leku na tarczycę nie można jej dawać bez zjedzenia czegokolwiek bo wymiotuje. Masakra co za dni :/ Quote
DONnka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Dżdżowniś napisał(a):Ciocie i wujaszkowie, zaglądajce do Lory i proszę rozsyłajcie wątek suni. Może ktoś chociaż będzie w stanie lek na jej siadające łąpki podarować. Wstawię apel na wątek skarpetowy na forum owczarek.pl Cieszę się, że z synem p. Agnieszki już wszystko OK i że od dzisiaj cała rodzina będzie w komplecie :) Quote
Dżdżowniś Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 DONnka napisał(a):Wstawię apel na wątek skarpetowy na forum owczarek.pl Cieszę się, że z synem p. Agnieszki już wszystko OK i że od dzisiaj cała rodzina będzie w komplecie :) Dzięki. I do góry Lora. Quote
Dżdżowniś Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 Po powrocie agnieszki do domu Lora nie opuszcza jej na krok. Odganiała 2 pozostałe psy od agnieszki i to dość agresywnie aż aga musiała ją zreprymendować. Niestety Lora nie jest super grzeczna. Nie lubi jak ktoś " obcy" zachodzi jej drogę. Złapała za kostkę na spacerze dziewczynę która się o nią otarła. Ma dość silny instynkt obronny i trzebą z nią uważać na spacerach. Quote
black sheep Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Chciałabym takiego obrońcę:) U nas się roi od wariatów, praktycznie w co drugim domu ktoś ma nierówno i czasem jest niebezpiecznie:/ Quote
Dżdżowniś Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 black_sheep napisał(a):Chciałabym takiego obrońcę:) U nas się roi od wariatów, praktycznie w co drugim domu ktoś ma nierówno i czasem jest niebezpiecznie:/ Tak obroñczyni z niej i to straszna.Ma takie dni że wystarczy że sąsiad sie przywita a ta już ma mu coś do powiedzenia i kłapie paszczą z kłami. Owca a jak masz takich po sąsiedzku to przygarnij kaukaza. Te są bardzo kochane ale nie dla obcych.Rzadko się zdarza zeby tolerowały kogoś przy pańci. Sam gabaryt budzi wielki szacun (: Quote
DONnka Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 (edited) Dżdżowniś, może zwrócisz się też o pomoc do KUNDELKOWEJ SKARBONKI Napisz do obraczus87 albo sama wejdź na wątek i przedstaw sytuację Może uda się uzbierać przynajmniej część kwoty na kontynuację leczenia i ten lek na stawy :roll: Jakąś końcówkę może jeszcze dopłacimy :razz: Edited February 13, 2013 by DONnka Quote
Dżdżowniś Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Też dobry pomysł. Lorka pokazuj sie. Quote
Dżdżowniś Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Dziś Lora ma jeszcze raz zrobioną krzepliwość. Wyniki będą po południu. Quote
DONnka Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Dżdżowniś napisał(a):Dziś Lora ma jeszcze raz zrobioną krzepliwość. Wyniki będą po południu. Czekamy na wyniki :thumbs: Quote
bela51 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Zapisuje wątek Lory. Pomysle, jak jej pomóc. Quote
DONnka Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 bela51 napisał(a):Zapisuje wątek Lory. Pomysle, jak jej pomóc. Fajnie, że jesteś Belu :) Dziękuję :loveu: Quote
Dżdżowniś Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 Jestem.Strasznie się pochorowałam.Cały wickend przespałam. Dziś dopiero jakoś się funkcjonuje ale z łóżka się nie ruszam. Wyniki na krzepliwość są dobre (: Także jest się z czego cieszyć. Za to kłaki z lory lecą na potęge. Na karku w ciągu kilku dni włosy jej się strasznie przerzedziły. Tarczyca daje popalić. Quote
Dżdżowniś Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 Kundelkowa skarbonka jest pusta, a więc Lora wsparcia nie otrzyma :/ Quote
bela51 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Zwróc sie o pomoc do Skarpety im. Talcott dla starszych psiaków. Lora , jako 10-latka sie kwalifikuje. Quote
DONnka Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Na fb działa też Fundusz Roja, którym zarządza ludwa :) Nie wiem, czy przypadek Lorki zostanie zakwalifikowany, ale zapytać chyba warto :roll: Quote
Dżdżowniś Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 DONnka napisał(a):Na fb działa też Fundusz Roja, którym zarządza ludwa :) Nie wiem, czy przypadek Lorki zostanie zakwalifikowany, ale zapytać chyba warto :roll: Nie mam konta na fb. Do skarpety napiszę. Quote
Recommended Posts