Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jara napisał(a):
Szkoda, że ten wątek nie jest w dziale 'opolskie', bo może łatwiej byłoby w okolic coś znaleźć.

Jest też i tam ale reaktywność rest znikoma

Posted

Jak na razie smutne wieści wczoraj u Jasia miała pojawić się Pani która była zainteresowana adopcją ale nie pojawiła się ani nie dzwoniła....a psinka miałaby rodzeństwo i ogródek do biegania.....:(

Posted

boog napisał(a):
Jak na razie smutne wieści wczoraj u Jasia miała pojawić się Pani która była zainteresowana adopcją ale nie pojawiła się ani nie dzwoniła....a psinka miałaby rodzeństwo i ogródek do biegania.....:(

Szkoda, może jeszcze się odezwie.

Posted

boog napisał(a):

Nie macie jakiejś możliwości kontaktu z panią, może udałoby się zadzwonić i zapytać?
Z jednej strony może akurat coś jej wypadło i dlatego się nie odzywa, ale jeśli nie to lepiej skontaktować się i wiedzieć od razu:-(

Posted

kosu32 napisał(a):
Czy jest ktoś na Dogo z Nysy lub okolic kto pomógłby w koordynowaniu tej całej akcji pomocy dla Jasia?

Ponawiam swoje pytanie. Czy ktoś na Dogo jest z okolic Nysy kto pomógłby sprawdzić "ewentualny" dom/y dla Jasia? Są już pierwsze osoby zainteresowane psiakiem ale potrzebujemy kogoś z doświadczeniem w adopcjach. Dziewczyny z Nysy robią co mogą, ale potrzebne jest im wsparcie.

Posted

ja mieszkam 20 km od Nysy, nie przeprowadzałam jeszcze PA, jedynie dla własnych przygarniętych kociaków, i to tak raczej po znajomościach. Jeżeli jednak mogłabym pomóc to dajcie znać. Kiedyś trzeba nabrać doświadczenia. Ja raczej na dogo nie działam, mam stąd dwa psiaki. Bardziej na FB, dlatego dowiedziałam się o Jasiu.

Posted

grzenka napisał(a):
Nie macie jakiejś możliwości kontaktu z panią, może udałoby się zadzwonić i zapytać?
Z jednej strony może akurat coś jej wypadło i dlatego się nie odzywa, ale jeśli nie to lepiej skontaktować się i wiedzieć od razu:-(

pani Ewa dzwoniła tam kilka razy ale nikt nie odbiera...

Posted

klaudiam napisał(a):
ja mieszkam 20 km od Nysy, nie przeprowadzałam jeszcze PA, jedynie dla własnych przygarniętych kociaków, i to tak raczej po znajomościach. Jeżeli jednak mogłabym pomóc to dajcie znać. Kiedyś trzeba nabrać doświadczenia. Ja raczej na dogo nie działam, mam stąd dwa psiaki. Bardziej na FB, dlatego dowiedziałam się o Jasiu.

czytałyście ten post? wykorzystajcie szansę.
Prośbę do osób z Nysy trzeba umieścić na opolskich wątkach

Posted

klaudiam napisał(a):

klaudiam

Skonataktuj się ze mną. Pisz na mój prywatny mail - jest podane w moim profilu (nie pisz na skrzynkę Dogo - jest zapchana).

Posted

Jutro idziemy z Natalią do P. Ewy po południu, później napiszę wam co i jak. Dzisiaj Natalia była z Jasiem u pani zainteresowanej adopcją, jednak ON-ka rezydentka całkowicie nie akceptuje innych psów, bo nie chodzi tu raczej personalnie o Jasia. Skoro pani chodziła z nią na szkolenie, by wyeliminować agresję wobec innych psów, to problem ma od dawna. Jasiu nie jest prawdopodobnie typem dominanta, chociaż na spacerach też czasem rzuca sie do psów, z opisu wynika jednak, że jest to raczej lęk. Zobaczymy, jutro dowiem się więcej.

Posted

klaudiam napisał(a):
Jutro idziemy z Natalią do P. Ewy po południu, później napiszę wam co i jak. Dzisiaj Natalia była z Jasiem u pani zainteresowanej adopcją, jednak ON-ka rezydentka całkowicie nie akceptuje innych psów, bo nie chodzi tu raczej personalnie o Jasia. Skoro pani chodziła z nią na szkolenie, by wyeliminować agresję wobec innych psów, to problem ma od dawna. Jasiu nie jest prawdopodobnie typem dominanta, chociaż na spacerach też czasem rzuca sie do psów, z opisu wynika jednak, że jest to raczej lęk. Zobaczymy, jutro dowiem się więcej.

To chyba o mojego psa chodzi. Rzeczywiście spotkanie się nie udało, być może gdybyśmy się lepiej, bardziej profesjonalnie do tego przygotowały finał byłby inny. Szkolenia nie zaliczyłyśmy tylko je rozpoczęłyśmy.

Posted

klaudiam napisał(a):
Czy jest tu Marcin, założyciel wydarzenia na FB? jeżeli tak, to proszę o dopisanie mnie na admina wydarzenia

napisałam na priv jak mnie oświecisz jak to zrobić to już zaraz