Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio dosyć intensywnie przeglądam strony z wystrojem wnętrz w poszukiwaniu ciekawych inspiracji (powoli się przymierzamy do budowy wymarzonego domu...).
Nie zawiodłam się - w internecie znalazłam ich aż nadto! Ale dla Was wybrałam te najbardziej interesujące, ponieważ uwzględniające naszych psich podopiecznych :)

Okazuje się, że mieszkając z psem (lub nawet kilkoma psami) nie musimy potykać się o jego miski, legowisko, wór z karmą czy inne gadżety. Zobaczcie sami! Warto wziąć to pod uwagę projektując wnętrze:

Tu mi się strasznie podoba pomysł z wyjściem na zewnątrz w regale:

Okazuje się, że dom, w którym mieszka pies nadal może być bardzo elegancki. Przy projektowaniu lub urządzaniu warto wziąć pod uwagę, że mamy (i pewnie zawsze będziemy mieli) w nim psiego towarzysza. Wydzielenie i zagospodarowanie mu odpowiedniej przestrzeni znacznie ułatwi życie tak nam, jak i jemu.
Biorąc pod uwagę fakt, gdzie pies lubi spędzać czas, nie będzie to trudne. A każdy pies lubi towarzyszyć nam w kuchni, mieć na widoku domowników w salonie czy spać z nami w sypialni :)

Te inspiracje oraz wiele innych znajdziecie na moim blogu
Jak Wam się podobają?

Posted

A mnie ta szuflada z kubłem na karmę! Część karmy w dużym kuble trzymam w szafie, a że jest mi niewygodnie non-stop stamtąd dosypywać do miski, to mam drugi mniejszy kubeł w szafce obok śmietnika. Za dużo tego :(

Super są też budy pod schodami i miski=szuflady. :)

• 1 month later...
Posted

Legowisko w szafce nocnej najbardziej mnie ujęło za serducho, ale wszystkie przedstawione tu inspiracje są świetne i jak nadejdzie taki czas, że uzbieramy kasę na remont naszego starego domu, to będę chciała te pomysły wykorzystać - nie tylko dla psa, ale i dla kota :D

Posted

Ciekawe sa te pomysły na sprytne ulokowanie misek. Misko to jest coś, co najbardziej wygląda nieestetycznie, gdy stoją gdzieś pod ścianami w kuchni, wg mnie. Te w szufladach są świetne, ale chyba trochę niepraktyczne, taka szuflada ciągle musiałaby być otwarta, by zapewnić psu stały dostęp do wody. Na pewno nie zapomnę o takich rozwiązaniach :)

Posted

zuanna, czad!!! Extra rozwiązanie, jeśli tylko piesek lubi chodzić po schodach i nie wierci się zbytnio we śnie - moja Saba kiedyś tak się kręciła na kanapie (mój tata siedział obok i chciała, żeby Ją miział po brzuszku), że w końcu spadła z tej kanapy...

Posted

Temat idealny dla mnie, umeblowanie mieszkania z miejscem dla czworonogów, uwielbiam :).
Lubię minimalizm i prostotę, nie przypadły mi do gustu nie które wykończenia ze zdjęć ( lekki przepych), ale pomysły fajne :)

Np nie podoba mi się pomysł z legowiskiem dla psa pod szafką, podobnie jak kocie kuwety chowane w meblach oraz 2, 3 w 1, czyli cały zabytek psa w jednym miejscu.
Za to na pewno inspiruje mnie pomysł z osobnym pokojem dla zwierząt- psów, z brameczką. Sama na pewno kiedyś z takiego skorzystam.
Podobnie jak schludnie urządzony kojec, legowisko na zewnątrz domu.
Regały na psie akcesoria, ładne stojaki na miski , disajnerskie miski itp.

http://www.houzz.com/photos/389695/Jenna-Denson-contemporary-bedroom-dallas