Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zygmaasia napisał(a):
Witam serdecznie, chciałam dodać swoje 3 grosze, mieszkałam 30 lat w dużym mieście - Poznań, od 6 lat mieszkam 25 km od tego miasta w małej dziurze i już bym do miasta nie wróciła. zupełnie inne powietrze , mnóstwo zieleni, jest gdzie wyjść na spacery bez wdychania spalin :)

Oj tak, miasto to nie to samo co wieś :) I przede wszystkim wieś to istny raj dla psów :) Bieganie po polach, łąkach, kąpanie się w rzece to nie to samo co spacer wokół bloku :)

A ja chciałam iść z psami dziś na dłuuugi spacer do lasu, a tu pada cały dzień :-( Ale może pójdziemy gdzieś na pole później ;)

• Replies 953
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niekoniecznie w mieście jest źle, ja na nasze tereny spacerowe nie narzekam. Jednak i tak wolałabym domek na wsi od od mieszkania w bloku.

U nas też padło :( Teraz niby przestało ale już się ciemno robi.

Posted (edited)

No w sumie my też chyba dzisiaj nigdzie nie pójdziemy, bo jakoś z dogo zejść nie mogę... :diabloti: Jutro piesom to wynagrodze, trzeba koszystać póki ferie są :evil_lol: Bo 11-tego już do szkoły :placz:

Chcecie trochę zdjęć schroniskowych psiaków? Przed wakacjami byłam wolontariuszką i byłam AŻ 2 razy w schronisku :diabloti: Ale stwierdziłam, że nie będzie miał mnie kto wozić co tydzień do schronu... Zresztą nie zawsze też jest na to czas... Ale ogólnie fajnie było :) Chodziłam na spacerki z piesami, sprzątałam po nich (:diabloti:) Bardzo fajnie było :) Może jeszcze kiedyś do tego wrócę :)

edit:

Macie malutkiego Basterka :)

Edited by trabeska
Posted (edited)

Dzięki dziewczyny :loveu:

A zdjęcia schroniskowców może jutro będą :razz:
A tak apropo zdjęć to i moich piesów też by się przydały :lol: Zobaczymy, może będą jutro razem ze zdjęciami schroniskowców ;)

Nauczyłam Bastera czołgania się :loveu: I stwierdziłam, że teraz biorę się za niego i będziemy więcej sztuczkować :cool3: Jutro będę go uczyć turlania się :) Byłam dziś, a tak właściwie to wczoraj u siostry z piesami (u siostry=cywilizacji :evil_lol:) Pieski miały trochę brudne łapki (po pół godzinnej podróży moimi dziurawymi, zabłoconymi drogami :roll:) w czasie wbijania się do jej mieszkania :diabloti: Później jeszcze weszły na dywan i do pokoju jej współlokatora (co gorsza- współlokator był w środku):evil_lol: Ale ogólnie spacerek był fajny. Po powrocie wyczesałam psy (i przy okazji podcięłam trochę sierść czarnuchowi :diabloti: nie mogłam się powstrzymać :diabloti:) A tak w ogóle to uwielbiam Basterową sierść, bo z niej tak wszystko się ładnie da wyczesać :loveu:

Edited by trabeska
Posted

Smutny ich los, zastanawiałyśmy się z córką na psiakiem ze schronu, ale strasznie się bałam, znajoma wzięła piesia i był strasznie agresywny, i nie mogła sobie z nim poradzić, dlatego jednak kupiliśmy szczeniaka. Gdyby nie to że mam dzieci w domu wzięłabym pewnie ze schronu :(

Posted

Ten psiak z ostatniego zdjęcia jest już chyba adoptowany. :)

Macie zdjęcia dzisiejsze, znaczy się wczorajsze :P Niech będzie: piątkowe :)

Najpierw jakieś tam roślinki :P

Teraz psy :)

"Gdzie ten rudzielec pobiegł? :hmmmm:"

Posted (edited)

To co prawda nie roślinka, ale trudno :evil_lol:

I już Was roślinnością nie męczę ;)
A jutro może będą zdjęcia psów w nowych szelkach.

Edited by trabeska
Posted

Fajne te szelki:) Skąd miałaś kolorowe taśmy i okucia? Ja mam zamiar uszyć moim po smyczy i obroży bo przy moich zdolnościach szelki za trudne:). Na allegro widziałam fajne tasiemki. Tylko właśnie okuć i zapięć brak. Wymyśliłam sobie że poświęcę jakieś stare obrożę.

Posted

Dzięki :)
Wszystko z pasmanterii :)
Oj tam za trudne :) Wyobraź sobie, że moje psy norwegów ani guardów nigdy nie miały, a jakoś dałam radę :) I wszystko z pamięci szyłam, nawet nie patrzyłam w necie na zdjęcia tych szelek :lol:
O, to fajnie :) Obroże bardzo łatwo się szyje, smycz nie wiem, bo nigdy nie szyłam :lol: