Kasi i Lena Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Fajne mają kolory obroży. Nie wiedziałam że do rudego tak świetnie żółty pasuje:loveu: Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 rashelek napisał(a):Przyszłam się przywitać :D Świetnych masz chłopaków, fajnie do siebie pasują :D A zdjęcia super się ogląda, także będziemy wpadać! Witamy :) Dziękuję :loveu: Ja do Was też będę wpadać :cool3: Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Fajne mają kolory obroży. Nie wiedziałam że do rudego tak świetnie żółty pasuje:loveu: To nie jest żółty tylko neonkowy zielony :) Ale rzeczywiście na zdjęciu wyszedł jakiś żółty :lol: Quote
Kasi i Lena Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Wygląda na fotce jak cytrynowy. W każdym razie wiadomo że żółty też super pasuje:) Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='Kasi i Lena']Wygląda na fotce jak cytrynowy. W każdym razie wiadomo że żółty też super pasuje:) Nom :D Pomarańczowy też pasuje :D edit: I to chyba wszystkie fotki z dziś jakie się nadają do dodania ;) Jak jeszcze coś znajdę to wstawię ;) Quote
Kasi i Lena Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Do rudego wiele kolorów pasuje. Według mnie: wszelkie odcienie zielonego, fioletowy, pomarańczowy, czerwony, brązowy, niebieski,różowy i zółty;) Pewnie jakiś kolor pominęłam. Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Do rudego wiele kolorów pasuje. Według mnie: wszelkie odcienie zielonego, fioletowy, pomarańczowy, czerwony, brązowy, niebieski,różowy i zółty;) Pewnie jakiś kolor pominęłam. No dokładnie :D Z tych, które wymieniłaś nie mamy tylko żóltego i tego nieszczęsnego różu, o którym ciągle myśle i który ciągle za mną chodzi! :D Haha Quote
Kasi i Lena Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Kupuj, teraz nawet mężczyźni chodzą w różowym:D Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Kupuj, teraz nawet mężczyźni chodzą w różowym:D No wiem :D Jeżuu, nie mogę się doczekać jak będą wyglądać w różu :D Ale koniecznie musi to być jasny róż. :) __ Ja chcę fretkę! ._. Wczoraj mówię do mamy: "Mamooo, a jak uzbieram pieniądze na fretkę, na klatkę to mogę sobie kupić? Mam przecież duży pokój, będzie gdzie to postawić :grins: I będę miała co robić... :razz:" A mama tylko wzruszyła ramionami... Ale jest jeszcze tata, który raczej się na to nie zgodzi... A szkoda. Ale spoko, jeszcze kilka lat, pójdę na swoje, kupię fretkę, doga niemieckiego lub wilczarza irlandzkiego i nie będzie problemu. :lol: Ale tak, łatwo powiedzieć, tylko skąd wziąć na to wszystko czas i pieniądze... :roll::niewiem: Ale jakoś damy radę :razz: Quote
Kasi i Lena Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Miałam dwie fretki Felke i Róże. Świetne zwierzaki tylko trzeba polubić ich zapaszek:D Po ich śmierci nie chciałam już fretki ale teraz z czasem też mi się marzy. Fretkę można zaadoptować. Moja Felka przyjechała do nas z Warszawy razem z klatką i fretkowymi acesoriami. Jej pani wyjeżdżała za granice i nie mogła jej zabrać ze sobą. Quote
rashelek Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 A mnie się rudy w czerwonym i różu w ogóle nie podoba. Nawet moja ruda głowa w takich kolorach mi się nie podoba, dlatego mam tylko po jednej takiej bluzce :P Ale cytrynowy byłby super wyborem! Mnie się też fretki baaardzo podobają :D Tylko toto musi mieć dużą klatkę (a najlepiej jakiś wybieg) i mieć co robić, w sumie możnaby taką z psami chować :lol: Quote
Kasi i Lena Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Moje żyły luzem, tylko pod naszą nieobecność spały w klatkach. Pies też był, pudel. Żyły w zgodzie. Pies się ich bał:) a one nie wchodziły mu za bardzo w drogę. Moim zdaniem różowy do rudego pięknie, a najpiękniej według mnie fioletowy:loveu: Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Ja gdzieś czytałam, że koszt fretki na początek to jakieś 500-700 zł... A ile żyły Twoje fretki Kasi i Lena? Ale czerwony z czarnym :loveu: Coś pięknego :razz: U nas fiolet na rudym tak wygląda: Tylko, że tutaj jakoś jasno wyszedł :roll: Ale i tak muszę kupić jeszcze jedną fioletową :) Taką jak DS robi, z normalnej taśmy :) I jeszcze muszę guardy kupić, norwegi, różową obrożę, jakąś z tasiemką ozdobną... Ahh... Tyle wydatków :evil_lol: Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 rashelek napisał(a):A mnie się rudy w czerwonym i różu w ogóle nie podoba. Nawet moja ruda głowa w takich kolorach mi się nie podoba, dlatego mam tylko po jednej takiej bluzce :P Ale cytrynowy byłby super wyborem! Mnie się też fretki baaardzo podobają :D Tylko toto musi mieć dużą klatkę (a najlepiej jakiś wybieg) i mieć co robić, w sumie możnaby taką z psami chować :lol: To w takim razie jeszcze żóltą obrożę muszę kupić :diabloti: No myślę, że fretki z psami mogą żyć w zgodzie ;) O ile pies nie chce zjeść takowego szczurka... :diabloti: Quote
Kasi i Lena Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Jedna co była u nas od szczeniaka żyła krótko jakoś 3 lata, biedaczka zachorowała :( Druga żyła około 9 lat, pożyła by pewnie jeszcze trochę ale nerki jej siadły i mimo leczenia nic się nie dało zrobić. Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Jedna co była u nas od szczeniaka żyła krótko jakoś 3 lata, biedaczka zachorowała :( Druga żyła około 9 lat, pożyła by pewnie jeszcze trochę ale nerki jej siadły i mimo leczenia nic się nie dało zrobić. Biedactwa :-( Ale ogólnie to myślałam, że krócej żyją. Fajnie by było mieć taką fretkę... Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Molowe napisał(a):Witamy się u Was :loveu: Hej :loveu: :) Quote
paulaa. Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 http://i49.tinypic.com/2rnin21.jpg ojej, ale piękne maleństwo :loveu: http://i48.tinypic.com/dmbd7c.jpg ale macie fajne tereny spacerowe, zazdroszczę :smile: Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Ja ogólnie mieszkam w dziurze (wieś, 7-iu mieszkańców i 4 psy :)) i te tereny ze zdjęć (i wiele, wiele więcej) znajdują się kilka metrów od mojego domu ;) Quote
Kasi i Lena Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Fajnie, też bym tak chciała. Choć u nas też na tereny spacerowe narzekać nie mogę. Quote
paulaa. Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 trabeska napisał(a):Ja ogólnie mieszkam w dziurze (wieś, 7-iu mieszkańców i 4 psy :)) i te tereny ze zdjęć (i wiele, wiele więcej) znajdują się kilka metrów od mojego domu ;) Nawet nie wiesz jakie masz szczęście, mi się marzy żeby kiedyś zamieszkać na jakimś odludziu pod miastem :lol: u nas nie ma takich widoków, zabudowany jest każdy metr kwadratowy i o tereny spacerowe ciężko :roll: Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Fajnie, też bym tak chciała. Choć u nas też na tereny spacerowe narzekać nie mogę. Fajnie, fajnie. :) jest jeszcze rzeka, nad którą latem chodzimy ;) i na przeciwko mojego domu jest hubertówka :) myśliwi przyjeżdżają tu często (również ze swoimi psami- Traper to nawet zaprzyjaźnił się z suczką myśliwych- a rudzielec to podchodzi do niej, wącha a ona go odgania i głupek ucieka z podkulonym ogonem :)) i mój dziadek, który mieszka koło mnie ma od myśliwego terierka ;) ostatnio myśliwi upolowali 13 dzików, 2 sarny i lisa, a jeszcze wcześniej 33 dziki ;O ( ale to w innej miejscowości) Quote
trabeska Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 paulaa. napisał(a):Nawet nie wiesz jakie masz szczęście, mi się marzy żeby kiedyś zamieszkać na jakimś odludziu pod miastem :lol: u nas nie ma takich widoków, zabudowany jest każdy metr kwadratowy i o tereny spacerowe ciężko :roll: przeprowadź się do mnie, będziesz miała blisko do morza :) :lol: haha :lol: ja serio sobie nie wyobrażam że będę musiała się wyprowadzić np. Do bloku... :roll: mieszkam w tej mojej dziurze od urodzenia... :roll: :) Quote
zygmaasia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Witam serdecznie, chciałam dodać swoje 3 grosze, mieszkałam 30 lat w dużym mieście - Poznań, od 6 lat mieszkam 25 km od tego miasta w małej dziurze i już bym do miasta nie wróciła. zupełnie inne powietrze , mnóstwo zieleni, jest gdzie wyjść na spacery bez wdychania spalin :) Quote
Recommended Posts