Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 953
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trabeska napisał(a):
Mam w końcu linki dla diabełków i o dziwo na spacerze się nie poplątaliśmy... :eviltong:
A tak wgl, to mam wolne i do szkoły idę dopiero w piątek :razz:

Jak długie? Dla obu naraz? Jejku, ja jak miałam linkę dla Chibi to wiecznie byłam zaplątana (czego skutkiem są dwie piękne blizny na nogach - miałam zaplątaną wokół stopy linkę, piesek zobaczył gołębia... Rana goiła się miesiąc :roll:). Teraz używam taśm, są szersze i bezpieczniejsze i dla mnie i dla innych psów ;)

Posted

[quote name='zmierzchnica']Jak długie? Dla obu naraz? Jejku, ja jak miałam linkę dla Chibi to wiecznie byłam zaplątana (czego skutkiem są dwie piękne blizny na nogach - miałam zaplątaną wokół stopy linkę, piesek zobaczył gołębia... Rana goiła się miesiąc :roll:). Teraz używam taśm, są szersze i bezpieczniejsze i dla mnie i dla innych psów ;)

Po 10m mają. Razem, w trójkę, na spacerze z tymi linkami byliśmy tylko raz :eviltong: Stwierdziłam, że będę z nimi chodzić oddzielnie na spacery, nawet na pola. Razem to się za bardzo nakręcają i się nie słuchają. Jak chodzą osobno jest o wieeeele lepiej.

A ja mam pytanko do osób, które mają więcej niż jednego psa. A mianowicie: czy nie mylą Wam się ich imiona? :lol: Bo mi tak, i to często :D Najczęściej na Bastera mówię Traper :eviltong: Dlatego też z rodzinką już dawno wymyśliliśmy dla nich wspólne imię: Trabaster :razz:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Ja jak jestem na spacerze i jest np 4 psy to czasem ochrzaniając jednego krzyczę nie te imię :D

Haha :D
Ale to dobrze, myślałam, że tylko ja jestem taka ... Dziwna :diabloti:

Posted

[quote name='Aleksandra95']jak się skupiają do zdjęcia : D

No a jak :razz:

Wszyscy mi mówią, że Baster dużo przytył i jest za gruby :P Nie zgadzam się z tym :eviltong:

Posted

Ale cudne zdjęcia :loveu: Haha, gdybym ja chciała z każdym psem oddzielnie chodzić na spacer to doba musiałaby mieć 48 godzin :diabloti: Ale najlepiej jest chodzić i oddzielnie i czasem razem, tylko jak razem to bardziej chodzenie i spacer niż bieganie - ja tak robię z moimi :) Jak jest czwórka to więcej łażenia, a jak po 2 to mogą bardziej brykać bez smyczy. Choć w te upały "brykać" to dużo za duże słowo :roll:

Ja na moje psy zwykle wołam zbiorczo "dzieciaki", "psiaki" lub "dziobaki" i zdarza mi się mówić w ten sposób nawet do jednego psa :cool3: No i niekiedy mówię "dziewczyny", nawet jak idę z Herą i Frotkiem... A jak rzadko idę z jednym psem (do groomera czy weta) to i tak mówię "chodźcie, idziemy" :razz:

Posted

[quote name='cockermaister']Ja wołam czasem na moje Lukok :P

To widzę, że też sobie łączysz imiona :D

[quote name='Ty$ka']Jakie świetne zdjęcia :loveu:

http://i36.tinypic.com/29ff021.jpg zakochałam się :D

Dziękuję :loveu:

[quote name='zmierzchnica']Ale cudne zdjęcia :loveu: Haha, gdybym ja chciała z każdym psem oddzielnie chodzić na spacer to doba musiałaby mieć 48 godzin :diabloti: Ale najlepiej jest chodzić i oddzielnie i czasem razem, tylko jak razem to bardziej chodzenie i spacer niż bieganie - ja tak robię z moimi :) Jak jest czwórka to więcej łażenia, a jak po 2 to mogą bardziej brykać bez smyczy. Choć w te upały "brykać" to dużo za duże słowo :roll:

Ja na moje psy zwykle wołam zbiorczo "dzieciaki", "psiaki" lub "dziobaki" i zdarza mi się mówić w ten sposób nawet do jednego psa :cool3: No i niekiedy mówię "dziewczyny", nawet jak idę z Herą i Frotkiem... A jak rzadko idę z jednym psem (do groomera czy weta) to i tak mówię "chodźcie, idziemy" :razz:

Dzięki :loveu:
Aha, to w sumie też dobrze w taki sposób spacerować :) Ja ogólnie muszę bardzo dużo rzeczy z psami poogarniać, bo to, że mieszkamy na takim odludziu też daje się we znaki... Rowerzyści, obce psy czy nawet spacerowicze to istny horror... Czasem nie zwracają na nich uwagi, ale czasem jest jakaś masakra... A zwłaszcza Traper ma z tym wszystkim problem.

Haha, Ty to już się przyzwyczaiłaś do takiej ilości psów, więc ciężko mówić w liczbie pojedynczej nawet do jednego psiaka :D

[quote name='rashelek']Boskie zdjęcia!
http://i34.tinypic.com/11wc1tz.jpg :loveu:
http://i33.tinypic.com/2zog5lv.jpg :loveu:
Mnie by się nie chciało osobno z psami wychodzić, wolałabym je oduczyć wzajemnego nakręcania a normalnie chodzić z obydwoma ;)

Dzięki :loveu:
Zobaczymy kiedy mi się odechce chodzić z każdym z osobna... :diabloti:

Posted

Ale dziś mieliśmy fajny dzionek :)
Zaczęliśmy go od skakania przez przeszkody (agility nie można jeszcze tego nazwać, bo były tylko 3 przeszkody :evil_lol:) :P Ale jestem z psów mega zadowolona! Po pierwszej próbie skakania kiedyś tam byłam przekonana i załamana, że moje psy agilitowcami nigdy nie będą... Ale to widocznie musiała być wina tej przeszkody. Dziś natomiast psy skakały świetnie (zwłaszcza Baster, Traper jest trochę za wolny. Chyba, że rzucę mu kamienia przed wszystkie przeszkody, to wtedy pędzikiem je przeskakuje). Na początku wzięłam rudego na smycz i skakałam z nim, ale później naszła mnie dzika myśl, żeby go spuścić. I to nie był błąd! Myślałam, że jak go spuszczę, to on od razu poleci gdzieś na bok i będzie miał mnie gdzieś. Ale było inaczej: wystarczyło, że biegłam obok przeszkód i mówiłam "hop,hop" albo machałam ręką w przód a on pięknie przeskakiwał. Prawie namówiłam tatę, żeby zrobił mi wszystkie potrzebne przeszkody, ale niestety u niego brak chęci :P Ale ja równie dobrze mogę zrobić je sama, dlatego muszę się za to zabrać.

Później poszliśmy na 2,5 godzinny spacer. Szliśmy wzdłuż rzeki, aż ujrzałam po drugiej stronie rzeki dwa domy :-o. Czyli musieliśmy przejść baardzo dużo km. Ogólnie to kilka razy omal nie dostałam zawału (pękające gałęzie w lasach, spłoszone dzike kaczki, które startowały z wody). Widzieliśmy: daniele, łabędzie, lisa, dzikie kaczki, żurawie. Cały dorobek lasów normalnie :evil_lol: Było bardzo ciekawie :) Nawet obszczekał nas pies z drugiej strony rzeki :evil_lol: Moje diabły jak go w takiej dziczy usłyszały były mega zdziwione :evil_lol:

Posted

Gratuluję fajnego spaceru :p Moim psom czasem układam przeszkody z patyków, czasem nawet im się chce skakać :diabloti: U mnie w lesie spotykam głównie sarny i czasem lisy... O kaczkach nie wspominam, bo one nawet już chadzają po chodnikach w centrum miasta :cool3:

Miłej niedzieli! :)

Posted

zmierzchnica napisał(a):
Gratuluję fajnego spaceru :p Moim psom czasem układam przeszkody z patyków, czasem nawet im się chce skakać :diabloti: U mnie w lesie spotykam głównie sarny i czasem lisy... O kaczkach nie wspominam, bo one nawet już chadzają po chodnikach w centrum miasta :cool3:

Miłej niedzieli! :)

Moim też się czasem nie chce :)

Dzięki i nawzajem! :)

Posted

Moja nie skacze i już się pogodziłam z tym faktem :lol: Bardzo się ciesze, że chłopcy zrobili Ci miłą niespodziankę i poagilitowali troche :D To teraz rób przeszkody i czekamy na relacje z toru :P

Posted

Zaczynamy już powoli robić tor z tatą... Mamy już 4 hopki prawie zrobione :evil_lol: Tylko zastawiam się czy palisada i kładka muszą być takie wielkie? I czy hopki mogą mieć wysokość 40cm dla moich burków?

Aaa i mam fotki z dzisiejszej zabawy psów z moją siostrą :evil_lol:

Posted

I pole obok naszego domu nawiedziły daniele (?). Były bardzo wielkie więc to raczej nie sarny.
(ta fota nie nadaje się do publikacji, ale tu 'widać' ile ich było :eviltong:)

Posted

rashelek napisał(a):
Moja nie skacze i już się pogodziłam z tym faktem :lol: Bardzo się ciesze, że chłopcy zrobili Ci miłą niespodziankę i poagilitowali troche :D To teraz rób przeszkody i czekamy na relacje z toru :P

Ja też się cieszę :)
Kto wie, może kiedyś wrzucę tu fotkę swojego toru... :razz: Mam taką nadzieję :)

Posted

kopra napisał(a):
uwielbiam takie błyszczące futro u spanieluchów =D

Ja teeż :)

zahirka11 napisał(a):
super zdjęcia widać, że psiaczki zadowolone :P.

Dzięki :)

Ty$ka napisał(a):
Ooo, to świetnie, że taki fajny dzień :)

A Twoja siostra zamęczyła chłopaków :lol: 8) hihi

Haha, niedobre dziecię :P