Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fraszkę błąkała się przez kilka dni na jednym z warszawskich osiedli...
Z ulicy zgarnęła ją moja mama. Właściwie nie było to trudne , bo sunia garnęła się do każdego kto okazał jej choć trochę uwagi...ZAchowywała się jakby została porzucona.
Ponieważ okazała się wyjątkowo atrakcyjna dla mojego psa pojechała do mnie. Oczywiscie okazało się że ma cieczkę , co trochę skomplikowało nam życie bo Fraszka już była umówiona na sterylkę a w tej sytuacji trzeba to przełożyć.

FRASZKA jest mała i drobna (4,2 kg) a na dodoatek młoda bo wet określił ją na max 2 lata (podobnie jak ja ;-))W domu bardzo grzeczna i spokojna. Jest bardzo spragniona pieszczot, przymilna i wpatrzona w człowieka. Grzecznie zostaje sama. Nie niszczy i nie brudzi. Ładnie chodzi na smyczy . Na dodatek zgadza się z kotem więc kandyduje do miana psa idealnego!:p

Posted

Ania W napisał(a):
o dzięki ci Pani! :-)
coś mi przyszło na maila z gumtree ale nie bardzo wiem czego oni ode mnie chcą ;-)

trzeba aktywować! czyli rób wszystko czego chcą :)

Posted

jesli mowa o FRASZCE to ja znalazłam taka fraszeczkę:

Ostrzeżenie
Jeśli ma spojrzenie złe,
warczy, brudzi i marudzi,
wówczas myśli pies o psie,
że zaczął schodzić na ludzi...

Posted

Ania W napisał(a):
Oneczka mini to wersja mojej mamy ale trzeba dorzucić że zmiksowana z pinczerkiem i jakimś ratlerkiem + zakręcony ogonek ;-)

oneczka, pinczerek, ratlerek, surykatka no i jeszcze ten zakręcony ogonek.... hmmm.... czy to na pewno pies :evil_lol:

Posted

Jak się patrzy na takie zdjęcia to ma się wątpliwości ;-)

A to zdjęcia Fraszki w całej okazałości, bo nie miała takiego ujęcia jej "osoby"

Potem jeszcze sesja na tarasie....Strasznie się Modelka umęczyła!

Posted

Prawdę mówiąc nawet lepiej że jej nikt nie szuka...Ona wg weta ma maź 2 lata i już miała szczeniaki. Biegała beż obroży, że już o adresówce nie wspomnę...
To jest idealny pies dla starszej pani... Ona aż się prosi o rozpieszczanie.
Surykatki szczekają tylko na dźwięk dzwonka i to bardzo cieniutko ( raczej nie jest to miły dźwięk ;-) ) U mnie zaszczekała tylko dwa razy.

Posted

Mam prośbę, ponieważ z sercem w gardle obserwuje jak ona coraz bardziej się przywiązuje ( a nie sposób nie ignorować ją bo albo wpycha się pod pachę , albo jak nie zwraca się uwagi to zaczyna kręcić się za ogonem ;-))...Czy ktoś mógłby wstawić ją na "kupiępsa" i "gratkę" ? Na allegro jest.
Były dwa maile z prośbą o zdjęcia z 4lapy i gumtree ( Asiu dzięki wielkie) ale na razie cisza...
W weekend porobię jej ogłoszenia i porozklejam.

Surykatki śpią w łóżku ;-)