Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz simbik, najważniejsze , że w ogóle nie był sam, konkurencję miał i to dorosłą, to naprawdę sukces! Jeszcze raz gratuluję!

Posted

dorotal napisał(a):
Widzialam ze V gupe wygral polski husky. Gratulacje :lol::lol:

Dziekujemy dorotal :loveu:
Miło było Was znów zobaczyć- cóż to takiego, że my się częściej widujemy na obczyźnie niż w kraju? :lol:

My faktycznie bardzo zadowoleni, bo:
- Jagienka- CAC, BoB i Best of Group
- Bursztynek- V1 i Best in Show Weteranów
Konkurencji w rasie nie mieliśmy wprawdzie żadnej, ale na finałach już obrodziło w wiele efektownych psów.
Cieszę się tym bardziej, że w takim upale, moje 13-letnie już prawie zwierzątko, nieco traci na temperamencie, czego dało dowód pozując do zdjęć na BiS'ie- położył się na podium niczym sfinks i leżał tak zadowolony :lol:

Ale to nie jedyne sukcesy polskich kynologów w Kosicach!
Zwycięstwa grupy III i VIII również powędrowały do "naszych" (Skye Terrier i Labrador Retriever).
Gratulacje! :multi:

bety napisał(a):
No i tradycyjnie i nie zmiennie - pomarudzę trochę o stawkę AKIT AMERYKAŃSKICH.

A była taka jedna na grupie, która spodowała zaparcie tchu :loveu:
Pierwsze wrażenie- super (zakładając, że to młody psiul).
Niestety nie miałam możliwości dokładnego przyjżenia jej się :roll:

simbik napisał(a):
Basków w katalogu nie wytropiłam :roll:.

Nie było żadnego ;)

kasia_frodo napisał(a):
To ja się też pochwalę - moja afgańska parka w składzie Frodo i Amy wygrała konkurencję Par Hodowlanych, a Amy dodatkowo wywalczyła BOG 2 :mdrmed:

A to drugie widzieliśmy nawet na żywo :loveu:
Serdeczne gratulacje od nas.
Przyznam, że miałam nadzieję, że wybiorą Was na zwycięzcę BoG, bo zwierzątko bardzo efektowne ;)

Aha....
Stawki, jesli ktoś będzie nadal zainteresowany- wieczorem.
Katalog mam niestety w domu ;)

Posted

GRATKI dla wszystkich!! Sh i afgany widzialam :)

w koncu w domu :)

jeszcze raz dziekuje Simbik za transport, a Resuruss za ;opiekę'
dzieki dziewczyny!!!! :)

Simbik z miłą checią sie jeszcze gdzies z wami wybiore! Bylo super :multi:
Toffi booooski!!!! :loveu: Szkoda, ze nie zajal nic na BIS`ach... ale ma jeszcze czas :loveu:

A oto nasz psi duet: "Toffiki" :)

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Dziekujemy dorotal :loveu:
Miło było Was znów zobaczyć- cóż to takiego, że my się częściej widujemy na obczyźnie niż w kraju? :lol:

My faktycznie bardzo zadowoleni, bo:
- Jagienka- CAC, BoB i Best of Group
- Bursztynek- V1 i Best in Show Weteranów
Konkurencji w rasie nie mieliśmy wprawdzie żadnej, ale na finałach już obrodziło w wiele efektownych psów.
Cieszę się tym bardziej, że w takim upale, moje 13-letnie już prawie zwierzątko, nieco traci na temperamencie, czego dało dowód pozując do zdjęć na BiS'ie- położył się na podium niczym sfinks i leżał tak zadowolony :lol:

Ale to nie jedyne sukcesy polskich kynologów w Kosicach!
Zwycięstwa grupy III i VIII również powędrowały do "naszych" (Skye Terrier i Labrador Retriever).
Gratulacje! :multi:

No to jeszcze raz obszerne gratki dla Zwycięzców!!!:loveu:
Pzdr.

Posted

maga18 napisał(a):
A oto nasz psi duet: "Toffiki" :)

A czy myśmy się czasem nie spotkali pod ringiem honorowym czekając na finały? :razz:
Ja to takie coś w niebieskim garniturku z rudą wiewiórką, względnie z rudym wilczkiem, potocznie uważanych za Husky :evil_lol:
Staliśmy na górce w cieniu i coś mi się te dwa Toffiki kojarzą :lol:

Asiaczek napisał(a):
No to jeszcze raz obszerne gratki dla Zwycięzców!!!:loveu:

Dzięki Asiaczku- bierzemy to do siebie ;)

Aha! Jeszcze stawka Akit dla Agappe :p
PSY
Kl. Młodzieży
CUSEN GO KUMAGE

SUKI
Kl. Młodzieży
AKEMI
Akitka była na podium w grupie, ale nie pamiętam czy druga czy trzecia :roll:

Posted

[quote name='NigdyNigdy']A czy myśmy się czasem nie spotkali pod ringiem honorowym czekając na finały? :razz:
Ja to takie coś w niebieskim garniturku z rudą wiewiórką, względnie z rudym wilczkiem, potocznie uważanych za Husky :evil_lol:
Staliśmy na górce w cieniu i coś mi się te dwa Toffiki kojarzą :lol:

spotkałyśmy się :)
mam was na podium:
(sorki za slaba jakosc:oops: )

Posted

[quote name='maga18']spotkałyśmy się :)

O! To miło było Was poznać :lol:

[quote name='maga18']mam was na podium:
(sorki za slaba jakosc:oops: )

Jejku!
Nie sądziłam, że ktokolwiek z naszych uchwycił mojego Bursztynka w pozycji sfinksa - słodziak z niego :loveu:
To właśnie ten rudy wilczek aka Husky, o którym wspominałam ;)
Piękne dzięki maga18- mi się to zdjęcie podoba, bo jest urocze:Rose:

Posted

[quote name='jovi']Wiesz simbik, najważniejsze , że w ogóle nie był sam, konkurencję miał i to dorosłą, to naprawdę sukces! Jeszcze raz gratuluję!

Dziękuje :lol: i mam nadzieję, że uda się jakoś w najbliższym czasie zobaczyć.

[quote name='NigdyNigdy']O! To miło było Was poznać :lol:

Mnie też poznałaś :lol: , ja od dużego Tofika :cool3: , tego czarnego jakby były wątpliwości ;) .

[quote name='Agappe']ja bardzo prosze o stawke AKIT (AKTA INU)

AKITA
Piskay Vladimir SK

PSY
kl.młodzieży
CUSEN GO KUMAGE
SUKI
kl.młodzieży
AKEMI

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
A była taka jedna na grupie, która spodowała zaparcie tchu :loveu:
Pierwsze wrażenie- super (zakładając, że to młody psiul).
Niestety nie miałam możliwości dokładnego przyjżenia jej się :roll:

To był 20 miesięczny piesek z linii Redwitchów - a te ostatnimi czasy uchodzą za najlepsze.
Pzdr

Posted

simbik napisał(a):
Mnie też poznałaś :lol: , ja od dużego Tofika :cool3: , tego czarnego jakby były wątpliwości ;) .

A to kojarzę- jasne, że tak :p

Błyskotka napisał(a):
Ja bardzo proszę o Chow Chowy :modla:.

Wieczorkiem - znów nie wzięłam katalogu do pracy ;)

bety napisał(a):
To był 20 miesięczny piesek z linii Redwitchów - a te ostatnimi czasy uchodzą za najlepsze.

Powiem tak: ładna samcza głowa, bardzo dobra górna i dolna linia, przyzwoite kąty, śliczna szyja, a na dodatek pies wykąpany (co na tej wystawie nie było wcale takie oczywiste ;) ) i bardzo fajnie zaprezentowany.
Jedyne zastrzeżenie, jakie mogłabym mieć to trochę za mało muskulatury, ale skoro mówisz, że nie ma jeszcze dwóch lat to się mu wybacza ;)
Nam się bardzo psiul podobał w każdym razie- szkoda, że nie załapał się na podium.

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Powiem tak: ładna samcza głowa, bardzo dobra górna i dolna linia, przyzwoite kąty, śliczna szyja, a na dodatek pies wykąpany (co na tej wystawie nie było wcale takie oczywiste ;) ) i bardzo fajnie zaprezentowany.
Jedyne zastrzeżenie, jakie mogłabym mieć to trochę za mało muskulatury, ale skoro mówisz, że nie ma jeszcze dwóch lat to się mu wybacza ;)
Nam się bardzo psiul podobał w każdym razie- szkoda, że nie załapał się na podium.

Dzięki za taki fachowy opis. Ja widziałam go w Zagrzebiu i faktycznie niczego sobie, na ogół jest prezentowany przez zawodowego handlera. Jeśli chodzi o kątowanie to rzeczywiście ma przyzwoite (jak to określiłaś) - niestety ta cecha u AA trochę kuleje. U mnie ma jeszcze jeden plus - jest duży - taki typowy samiec - a nie jakaś "miniatura" które bardzo często się widuje na ringach.
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
U mnie ma jeszcze jeden plus - jest duży - taki typowy samiec - a nie jakaś "miniatura" które bardzo często się widuje na ringach.

Fakt- pies dość sporych gabarytów, a nie niskoskanalizowany przegubowiec- parówka ;)

....i obiecana stawka Chow-Chow dla Błyskotki....

CHOW-CHOW RUDY
PSY
Kl. Championów
M.Ch. MENNY HUSARUVKA

SUKI
Kl. Szczeniąt
HEIDI EMERALDINE GROVE

CHOW-CHOW CZARNY
PSY
Kl. Pośrednia
ECKO-BLACK-ROSE EMERALDINE GROVE

SUKI