Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja wpadam uchachana i oznajmiam iż Pepson pojechał dzis do nowego domku:Cool!::Cool!::Cool!:
Wczoraj telefon, dziś odwiedziny nowych Państwa w schronie i od razu decyzja na tak :lol:
Peperek pojechał do Krosna, będzie mieszkał w domku z niewielkim ogródkiem, oczywiście ze spacerami i wszelkimi "dobrami" Państwo stracili niecałe 2 tygodnie temu swojego poprzedniego pupila ( miał 13 lat ) i postanowili pokochac kolejnego sznupa ( bo to sznupowo-zakręceni ludzie ) , od razu wypatrzyli nawszego Peperka, jakże ja się cieszę :evil_lol: Mam zapewnienia , że niczego mu nie zabraknie, poprzednik spał w wyrze , bezczelnie rozpychając się :) Sznupowy charakterek jest państwu znany i ceniony przez nich:evil_lol: pomimo iz nie odbyla się wizyta PA , mamy zaproszenie na poadopcyjne odwiedziny, oraz obiecane foty, jestem spokojna o Pepera, oby sie tylko szybko zaaklimatyzował, wieczorkiem będę dzwonić i pytać o łobuziaka :)

Posted

[quote name='majuska']A ja wpadam uchachana i oznajmiam iż Pepson pojechał dzis do nowego domku:Cool!::Cool!::Cool!:
Wczoraj telefon, dziś odwiedziny nowych Państwa w schronie i od razu decyzja na tak :lol:
Peperek pojechał do Krosna, będzie mieszkał w domku z niewielkim ogródkiem, oczywiście ze spacerami i wszelkimi "dobrami" Państwo stracili niecałe 2 tygodnie temu swojego poprzedniego pupila ( miał 13 lat ) i postanowili pokochac kolejnego sznupa ( bo to sznupowo-zakręceni ludzie ) , od razu wypatrzyli nawszego Peperka, jakże ja się cieszę :evil_lol: Mam zapewnienia , że niczego mu nie zabraknie, poprzednik spał w wyrze , bezczelnie rozpychając się :) Sznupowy charakterek jest państwu znany i ceniony przez nich:evil_lol: pomimo iz nie odbyla się wizyta PA , mamy zaproszenie na poadopcyjne odwiedziny, oraz obiecane foty, jestem spokojna o Pepera, oby sie tylko szybko zaaklimatyzował, wieczorkiem będę dzwonić i pytać o łobuziaka :)

I kolejny psiak do Krosna :lol: Super :multi:

Posted

no własnie, coś to Krosno nas rozpieszcza jakbyście swoich psiaków nie mieli. A z Jedlicza wywożą do Olkusza, do tej psiej umieralni. Pewnie gdyby ich ktoś ogłaszał, nie musiałyby trafiać do tej mordowni.

Posted

Oczywiście, że był lifting z rana, trzeba było jakoś go upiekszyc, aby sie ludziska zakochali, na ile to było możliwe na brudnym psie to podziałałam, ale tez brałam pod uwage, że może zostac przeciez u nas i nie chciałam go pozbawiać futra , coby nie zmarzł. Grzeczny był przy zabiegach jak nie wiem co :)

A przed chwilą dzwoniłam do nowego domku i jest wszystko w najlepszym porządku, podczas podróży super grzeczny, w domku został wykąpany i ostrzyżony ( podobno Pańcia ma wprawe w tym :) ) a teraz śpi u pana na kolanach, wcześniej zjedli jeszcze razem kolację....rewela:evil_lol::evil_lol:

A...Beciu , nie specjalnie na Terego lookali, klapki mieli na Pepera i tyle :)

Karolciu Twoje krosno24 zadziałało :)

Posted

Becia66 napisał(a):
no własnie, coś to Krosno nas rozpieszcza jakbyście swoich psiaków nie mieli. A z Jedlicza wywożą do Olkusza, do tej psiej umieralni. Pewnie gdyby ich ktoś ogłaszał, nie musiałyby trafiać do tej mordowni.

Myśmy się o tym Jedliczu dowiedzieli na początku stycznia br. przez zupełny przypadek, przy okazji poszukiwania psa znajomych. Od tego czasu zamiast do mordowni, do nowego życia pojechały 4 psy i 2 koty :lol:

A jeśli chodzi o to rozpieszczanie Was przez Krosno, to oby tak dalej, znaczy się, że mieszkają tu jeszcze porządni ludzie ;)
Przecież to nie ważne czyje psy i gdzie znajdują domy, byle by znajdowały.

Posted

JaMnIŚ_Jogi napisał(a):

A jeśli chodzi o to rozpieszczanie Was przez Krosno, to oby tak dalej, znaczy się, że mieszkają tu jeszcze porządni ludzie ;)
Przecież to nie ważne czyje psy i gdzie znajdują domy, byle by znajdowały.

W Krośnie i jego okolicach mieszka dużo naszych psów i to bardzo fajne domy. Nie wiedzieć czemu w kierunku na północ i zachód jest najgorzej. Trzebaby sie dowiedzieć czy np. Stalowa Wola, Nisko lub na zachód np. Sędziszow Młp. lub Ropczyce mają jakiś własny portal ogłoszeniowy. Albo taka Nowa Dęba - tam też mieszkają 2 nasze psiaki / Koksik, Funia/ i mają super domki ale z ogłoszeń na rzeszowiaku. Qrcze, może by jeszcze bardziej lokalnie uderzyć...

Posted

O fajne portale Majuska, będziemy na nie uderzać :) :D.
W Przemyślu też słabo z adopcjami, aż mi wstyd:shake:. Tylko Pysia zamieszkała moje miasto:cool3:. Ale psiaków z Orzechowiec na ulicach widuję naprawdę sporo, także źle nie jest. ;)

Posted

karolciasz28 napisał(a):

W Przemyślu też słabo z adopcjami, aż mi wstyd:shake:. Tylko Pysia zamieszkała moje miasto:cool3:. Ale psiaków z Orzechowiec na ulicach widuję naprawdę sporo, także źle nie jest. ;)

Karolciu - Przemyśl czy Jarosław to inna bajka bo macie duże schronisko w pobliżu i wszyscy raczej tam uderzają po psiaki. I dobrze. A te mniejsze portale faktycznie spróbujmy wykorzystać i zobaczymy czy coś z tego będzie.

• 2 weeks later...