Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Peper trafił do naszego przytuliska z "łatką" bestii duszącej kury, a tymczasem okazało się, że to słodki, nakolankowy, przytualśny i przyjacielski psiaczek w typie sznaucerka. Nie wiemy dlaczego , ale dłuższy czas błąkał się po okolicy, a że głód biedakowi doskwierał okrutny, postanowił zapolować na kurę...Niewiele trzeba było, aby bezduszni ludzie wpadli na "wspaniały" pomysł otrucia biedaka jakimś świństwem. Wydawało sie, że w ostatniej chwili został przewieziony do naszego przytułku i jest już bezpieczny. Niestety następnego dnia Peper kompletnie stracił żywotność, zaszył się w budzie, nie jadł i nie pił. Pojechał do gabinetu wet na badania, okazało sie, że jednak został podtruty. Szybka pomoc, podane leki i kroplówki poprawiły jego stan, wciąż nie jesteśmy pewne czy aby na pewno już wszystko w porządku. Peper jest wciąż pod obserwacją, po dwóch dniach ogromnej apatii dziś wreszcie poczuł się lepiej, mam nadzieje, że będzie juz tylko lepiej...
Peper jest cudnym psiakiem, kudłatkiem w typie sznaucera średniego, waży 12 kg, zaprzyjaźnil się już z grupką naszych przytuliskowych psiaków, jest bardzo kochany, szuka wciąż towarzystwa człowieka. Kiedy przysiadłam na chwilę , aby go pomiziać, wdrapał sie natychmiast na kolanka i siedzieliśmy tak sobie dobry kwadrans, taki z niego pieszczoch:lol:. Niestety te dobre chwile są tak sporadyczne..większość czasu psisko siedzi samotnie za kratami i smutnymi oczami wypatruje wybawienia.... Będzie wspaniałym przyjacielem, jest bardzo łagodny, może spokojnie mieszkać w domu z dziećmi, a także z kotami, spaceruje ładnie na smyczy, nie boi sie jazdy samochodem, no i jest przeuroczy, czegóż chcieć więcej. Czekamy na chętne domki!!

Kontakt w sprawie adopcji
Renata
tel. 727 906 679
Peper przebywa w przytulisku w Boguchwale koło Rzeszowa
Jest zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony.

Edited by majuska
Posted

Peperos czuje sie znacznie lepiej, zaróżowił się ( znaczy krew sie troszke poprawiła ) na szczęście watroba i nerki w porządku, leci sobie jeszcze na witaminkach i antybiotyku.

Posted

[quote name='majuska']Tak karolciu szukamy domu zdecydowanie, na razie za zimno na prawdziwy sznaucerowy tuning, ale ma piękny pysiek i tak, może sie uda ;)[/QUOTE]
To czekam na tekst do ogłoszeń i do roboty.
Majuska proszę napisz mi na głównym wątku co i jak z 1% ok??? :cool3:

Posted

Hopnę Cię chłopaku, bo taka straszna cisza u Ciebie zaległa.....
Pepcio w dobrej formie, ma ogromny apetyt i dziamie na Terego, Elvisa i Szejka, znaczy wszystko wróciło do normy :)

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Majuska rzeszowiak wygasł ;).

Już odnowiony, bo mu robie na 3 dni tylko

karolciasz28 napisał(a):
Usunęli mi Pepcia z tablicy.

Ja go mam na tablicy to pewnie dlatego, ale kontrolują:shake:

Posted

majuska napisał(a):

Ja go mam na tablicy to pewnie dlatego, ale kontrolują:shake:

Ale wiesz co działają na dziwnych zasadach. Bo niektóre nasze psiaki mają zrobione tablice i ja tylko zmieniam województwo i jest ok. Peperowi też chciałam zrobić na Rzeszów, bo Twoja na Kraków, ale odrzucili. Tak samo mam z Majką.:shake: