kora78 Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 widocznie nie mam tej kasy :D przejadlam :D buty se kupilam :D za lipiec, sierpien i wrzesien, zapisuje. drapie sie po glowie wciaz z keksem, tam mam taki zamęt, ze szok. za duzo deklarowiczow i co chwile jakies jednorazowe wplaty i nieplanowane wydatki na weterynarzy, itp........... kizi, 12.08 to miesiac temu. to nie jest niedawno. to jest bardzo dawno! dawaj ten tekst do jasnej anielki! Bambino dawaj nowe fotki do jasnej anielki!! Quote
kizimizi Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 (edited) tekst wlasnie sie tworzy .... Jest na smutno, jak mnie poproszono. Misia jest psem jakich wiele, porzucona, niekochana, zapomniana. Trafiła do schroniska wieki temu, odłowiona po miesiącach tułaczki, na ruchliwej ulicy gdzie zupełnie nikt nie przejął się jej losem. Sunia nie potrafiła odnaleźć się w schronisku, bo kto by potrafił? Betonowy boks gdzie upchnięto o kilka psów za dużo, miska, która jest wiecznie pusta i licha buda gdzie spać mogą tylko najsilniejsi. Dla około 10 kg suczki jaka jest Misia, schronisko jest umieralnia, ostatecznym przystankiem przed Tęczowym Mostem. Sunia z roku na rok zmizerniała, podupadła na zdrowiu, poddała się i kiedy była już blisko nieistnienie pojawiło się światełko w tunelu ... CZŁOWIEK, który zabrał ja do siebie. Misia została umieszczona w hotelu dla zwierząt, gdzie może godnie żyć. Szybko wróciła do życia, nabrała na wadze, odzyskała psi wigor ale co najwazniejszcze, wiarę w człowieka! Zamknięte dotąd psie serce otworzyło się na miłość i zaufanie, których ta niewielka sunia tak potrzebuje! Misia ma co jeść, ma komu polizać dłonie i bezpiecznie spać jednak hotel nie jest domem, a opiekunka nie jest jej właścicielem. Misia potrzebuje ludzi o wrażliwym sercu, którzy dadzą jej dom i opiekę do końca jej dni. Jeśli chciałbyś pomoc starszemu psu w potrzebie nie wahaj sie i skontaktuj sie z wolontariuszka by porozmawiać o Misi. Suczka na prawdę potrzebuje niewiele, jest wysterylizowana i zaszczepiona, nie wiadomo nam nic o poważnych problemach zdrowotnych. Miska jest psem spokojnym, z początku lękliwym. Nie absorbuje każdego uwagi, doskonale potrafi zająć sie sama sobą. Kontakt w sprawie adopcji: kizi-mizi@wp.pl lucyna1981@wp.pl lub tel. po godz. 17: 668- 836- 964 Edited September 8, 2013 by kizimizi Quote
kora78 Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 cholera, wbijcie sobie do glowy, ze ten tel moj po 16, nie po 17! to wazne! a moze cos wiecej, ze jest wylekniona? ze ucieka przez plot. tam, na koncu, o jej charakterze. ze tyle wycierpiala i nie ufa kazdemu. Quote
kizimizi Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 o tych ucieczkach to bym przez tel wspomniala bo tylko odstraszamy Quote
kora78 Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 moze masz racje. to w sumie szczegol. lek separacyjny to problem, ale uciekanie z ogrodka to szczegol, jesli sie szuka ds w mieszkaniu :) Quote
kizimizi Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 dokladnie! Gdzie mam slac tekst i fotki? Quote
kora78 Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 do javeny, ale czekamy kilka dni chyba na nowy bazarek. i moja nowa wplate ze skarpety. fotek nie ma, bambino!! Quote
kizimizi Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 a nie kupilas dla niej ogloszenia z ogloszniami dla keksa i simka? Quote
kora78 Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 tamte byly zpoprzedniej serii. kupilam za 20zl i to juz wszystko zrobione jest. simon 2 razy, raz misia i raz keks. teraz trzeba nowe kupic. Quote
Bambino Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Jestem z lekka zdziwiona - nie ma ani słóweczka, że 13-go /09 podjęłam decyzję, że Misia zostaje u mnie na ds ( tzn, nie ma ani słóweczka od Koruni). Tak, więc żeby była jasność - Miśka zostaje u mnie. Mam do oddania Korze 35 zł. ( zwrot za połowę miesiąca = 75 zł. - opłata za hotelik jak wyjechałam 6-8/9 na weekend -40 zł. = 35 zł. do zwrotu na konto Kory) Quote
kora78 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Bambino, przyciagnelam Cie myslami chyba :) bo dzis rano myslalam, ze napisac dzis trzeba jakies potajemne ponaglenie. nie chcialam pierwsza pisac, chcialam zebys sama napisala, to Twoja decyzja i Twoj pies :D bardzo sie cieszymy oczywiscie!! az ciezko nam w to uwierzyc, nie no wierzymy, ale jestesmy w szoku :) nikt nie spodziewal sie chyba takiego obrotu spraw, bardzo mile zaskoczenie :) a dasz sobie rade z banda psow? musimy umowe spisac, papiery Miski masz kserowke? moglabys sciagnac byle jaka umowe o ds z netu, wypelnic i mi wyslac? ja zanim sciagne, wydrukuje i wysle to minie pol roku, a za pol roku juz kazdy o tym zapomni, jak znam zycie. teraz mam sporo latania na poczte z paczkami roslinnymi, latam na ostatnia chwile na poczte. a Misia wie juz? powiedzialas jej? ucieszyla sie? co do kasy, to nie bylabym za tym zwrotem za pol miesiaca. ale akurat mamy podbramkowa sytuacje z 2 psami, maja deklaracji na 1/3 i mniej, z potrzebnej kasy na oplate pdt, wiec kazda zlotowka sie liczy. zaskorniaki ,ktore byly w wysokosci kilkaset zl, wlasnie na te psy sie skonczyly. jak co miesiac po 300zl trzeba bylo doplacac. wiec mamy noz na gardle. Gruba Berta, mozna liczyc na Ciebie, ze deklaracje na tamte psy przerzucisz? Quote
kizimizi Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 bambino ja widm kora mi mowila juz kilka dni temu. cieszymy sie baaaardzo:) Quote
marta0731 Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 To chociaz ja na tym watku bede w szoku i bede sie strasznie cieszyc!!!:multi::multi::multi: :laola::laola: Bambino kochana jestes!!! A skad taka decyzja? Quote
Dominika84 Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Ja również jestem zaskoczona i bardzo się cieszę, że Misia zostanie w domu, w którym jest :loveu: Ja mam gotową umowę adopcyjną jak ktoś chce (po Keksie). Quote
kora78 Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 doszla stowka od Grubej Berty, za wrzesien, co juz zaplacilam za dt. dopisuje w 1 poscie. Quote
Bambino Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Kora, umowy kiedyś sobie wydrukowałam i kilka pustych mam, więc nie ma problemu-przyślę wypełnione, żeby formalności stało się za dość. Poza tym wiszę Ci jeszcze umowę o Aprilę. Kochana, wiem jak to jest z pieniędzmi - ile by ich nie było, zawsze jest za mało. Poza tym to są pieniądze na utrzymanie zwierzęcia a nie mnie, więc skoro utrzymywałyście ją 0,5 miesiąca, to opłata jest za 0,5 miesiąca i tyle. Zwrot zrobię zaraz jak dostanę w tym tygodniu wypłatę. Dlaczego taka decyzja? - Widzę, jak ona się denerwuje każdą nową sytuacją. Poza tym trochę się już przy niej namęczyłam. Najpierw w samochodzie podczas przywożenia zjadła mi 0,5 szala, potem zwiała mi od razu jak ją przywiozłam i latałam po wsi i polach kilka godzin a zwabienie jej na podwórze to też był majstersztyk ( gdyby nie sąsiadka, to nie wiem co by było), no i potem te wszystkie przeskakiwanki przez jakikolwiek bym nie zrobiła płot. No i to nieszczęsne pogryzienie. A poza tym ona jest kochaną, wesołą i bardzo, bardzo wdzięczną sunią. Wie już, że to jest jej dom i płot mamy z głowy. Do lutego miałam 7 własnych psów, ale Bubi zmarł - no i teraz się wyrównało. Jak tylko podjęłam tę decyzję, to kamlot spadł mi z serca. No to i tyle. Quote
Gruba Berta Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Bambino - super ze Misia zostaje u Ciebie :iloveyou::BIG::cunao::cool2::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Korcia moje comiesieczne deklaracje przekaz innemu pieskowi ;) Quote
Bambino Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Ja też się cieszę. Teraz nawet jak nasika w chacie, bo np. stresuje się, że Kawunia na nią zbyt głośno szczeka i nie chce zejść z tapczanu na siku na dwór, to już nie muszę się martwić, że kiedyś komuś może nasikać. Quote
kora78 Posted October 5, 2013 Author Posted October 5, 2013 jutro wysle adres do Bambino. wciaz odkladam takie drobiazgi na pozniej i przypominam sobie o nich w nieodpowiedniej chwili :( Quote
Dominika84 Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 (edited) Zapraszam na bazarek -> w sygnaturze ;) Edited November 5, 2013 by Dominika84 Quote
kizimizi Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Bambino slyszalam przykra woiadomosc od Kory :( Quote
beataczl Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 skakala az biedna wyskakala...:( Misia [*] Quote
kizimizi Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Misia zostala potracona przez samochod :( tyle wiem .... Quote
Gruba Berta Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Misiu dlaczego :( :( :( miałaś już domek ... Quote
Recommended Posts