Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Aria była na dwóch spacerkach <3 Najpierw poszłyśmy na samym początku wyprowadzania. Za lotniskiem chwilę łaciata pobiegała luzem, a następnie korzystając z tego, że miałam rozciąganą smycz udałyśmy się do wody. Aria wskoczyła do wody, położyła się w niej, wybiegła zawróciła, znowu położyła się w wodzie, znowu wybiegła. W ten sposób skakała w tą i z powrotem niesamowicie zadowolona z kąpieli. Drugi raz poszłyśmy już kiedy prawie nikt nie chodził z psami. Doszłyśmy do wody i puściłam Arię ze smyczy. Ja sobie spokojnie usiadłam z boku i obserwowałam co się dzieje. Wtedy dopiero zaczęły się szaleństwa. To znikła mi z oczu w krzakach zaraz pojawiając się na drugim brzegu, na wołanie znowu znikła w krzakach i chwilę później materializowała się tuż koło mnie. Zaraz znowu poleciała, tylko już w drugą stronę wracając do nas przez wodę. To prawie wpłynęła na środek, ale się rozmyśliła i wielkimi susami znowu znalazła się na brzegu. Gdy już się trochę uspokoiła zobaczyła za ogrodzeniem panią Mirkę która z kimś rozmawiała. Stała i patrzyła, a chwilę później jej nie było. Nie reagując na wołanie pognała w kierunku schroniska, jakby miała zamiar biec do wyżej wymienionych osób. Na szczęście jak wybiegłam za nią na drogę to stała i spoglądała w moim kierunku, a na wołanie spokojnie sobie przytruchtała jakby nic się nie stało. Podpięłam ją już na smycz i udałyśmy się w drogę powrotną. Aria była cała mokra i to dosłownie, nie było na niej żadnego suchego miejsca, ale i mi się nie udało wrócić suchej, w końcu musiała się przecież przy mnie otrzepać :lol:

Posted

Nelliel, świetna relacja :lol:. Prosimy o takie częściej!

A Aria pięknieje z miesiąca na miesiąc. Teraz jeżdżę rzadziej do schroniska niż kiedyś, więc takie rzeczy bardziej rzucają się w oczy :fadein:

Posted

[quote name='cavani']Nelliel, świetna relacja :lol:. Prosimy o takie częściej!

A Aria pięknieje z miesiąca na miesiąc. Teraz jeżdżę rzadziej do schroniska niż kiedyś, więc takie rzeczy bardziej rzucają się w oczy :fadein:

Dziękuję i postaram się pisać takie co tydzień, o ile będzie co opisywać. Za tydzień za to mam zamiar wziąć aparat nad wodę i nagrać te szaleństwa Arii, tylko mam nadzieję, że aparat wróci z tego żywy :lol:
A tu jeszcze takie zdjęcie, po drugim spacerku:

Posted (edited)

Byłyśmy dzisiaj na spacerku, a nawet dwóch! Na drugim specjalnie nagrywałam *filmik wstawię później*, ale Aria 2 razy prawie mi uciekła, naszczęście prawie XD Chyba za dużo wolności poczuła :lol: Dzisiaj już tak nie wariowała w wodzie, w sumie nawet długo w niej nie była bo gdzieś pognała i musiałam ją łapać, ale zatrzymała się nie duży kawałek dalej i na minie poczekała. Otrzepała się oczywiście dopiero na smyczy :lol: Przeszłyśmy się jeszcze na samym końcu kawałek drogą, bo zostało mi sporo czasu, ale Aria stwierdziła, że chce jeszcze do wody i widząc jakąś poleciała do niej. Nie zwracała uwagi na to, że ją wołam, ale i tym razem kawałek dalej udało mi się ją złapać. Więcej zobaczycie później, a na razie macie zdjęcia z sesji tutaj: https://plus.google.com/photos/107274905493768446998/albums/5877094877113734337/5877101632127381986?pid=5877101632127381986&oid=107274905493768446998 *od 462 do 469*

Edited by Nelliel
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Coś cicho tu ostatnio, ale to w sumie moja wina. Ostatnio mnie zbytnio w schronisku nie ma, więc nie bardzo jest co opisywać, ale obiecuję, że w wakacje odrobię zaległości! :) W tym tygodniu postaram się trochę zdjęć porobić, a jak zostanie mi czasu to popracować nad komendami, bo ostatnio coś nam średnio idzie, ale miejmy nadzieje, że będzie tylko lepiej! c:

• 1 month later...
Posted

storozak napisał(a):
Cioteczki a jak Aria reaguje na dzieci?? Takie starsze, kilkuletnie??

Nie wiem czy Aria miała kontakt z takim dzieckiem, ale myślę, że nie powinno być problemów ;)

Posted

myślę ze powinno być ok :D można sprawdzić :D jakieś małe coś porwiemy i zobaczymy xD nie no żartuje myślę że ok powinno być na nas jakoś nie reaguje agresywnie więc czemu do jakiegoś mniejszego miałaby byc agresywna a nie ma możliwości przyjechać i sprawdzić?

Posted

koleżanka mieszka pod Warszawą. Będzie się prawdopodobnie przeprowadzać w tym roku i do nowego domku będzie chciała adoptować psa:) A ja już zadbam o to, żeby to był pies ze schroniska:)

• 1 month later...
Posted

Dawno nic tu nie pisałam i bardzo za to przepraszam :( Ale już nadrabiam :)

Aria ma się dobrze i już prawie nauczyła się podawać obie łapy na zmianę. Tylko czasami po usłyszeniu "druga" musi się chwilę zastanowić o co chodzi, ale robi to już prawie płynnie :) Ostatnio zaczęłyśmy też naukę komendy "zostań", ale z tym jest trochę gorzej, bo sunia widząc jak tylko odrobinę się oddalam wstaje i zaraz znowu siada tuż koło mojej nogi XD Jednak ostatnio udało mi się odejść aż o całe 4 kroki, więc robimy postępy :) XD

A teraz trochę zdjęć (później wstawię może więcej ;) ) :

• 4 weeks later...
Posted

W tym tygodniu niestety nie mogłam pojechać do schroniska, ale Aria była na spacerze z dobrą wolontariuszką. Podobno pobiegała sobie trochę luzem :) Zdjęcia mają już trochę czasu, ale ważne, że jakieś są, prawda? :lol:
Tak mi się jeszcze przy okazji przypomniało. Aria ma zadatki na psiego psychologa :lol: Znalazł się już drugi pies, który normalnie się boi i nie chce chodzić, a przy Arii zaczynał nawet ciągać na smyczy :lol: Jeszcze trochę a założymy suni gabinet:

"PSI PSYCHOLOG
dr Aria
GODZINY OTWARCIA:
niedziela 9.30-13.00"
:lol:

Posted

Aria kocha wszelkie inne stworzenia i jest raczej uległa w stosunku do innych psów. Ostatnio na spacerze bała się szczeniaka XD Ale tak to ze wszystkimi się dobrze dogaduje :)