Nelliel Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Wreszcie się zebrałam i postanowiłam wstawić zdjęcia z niedzieli :) Ze spacerku: I jeszcze kilka z kojca: Aria już ślicznie chodzi bez smyczy :) Reaguje na wołanie. Nie podchodzi tylko wtedy gdy widzi, że zbliżasz się w jej kierunku, w tedy po prostu stoi i czeka :) Co chwila sprawdza też czy ty przypadkiem nie zostajesz za bardzo z tyłu, wtedy również albo czeka, albo do ciebie podbiega :) Quote
ola_jetz Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Ooo :loveu: Jaka słodka psina i zarazem bardzo inteligentna :loveu: Aniu, jak nauczyłaś Arię chodzić bez smyczy ? Quote
Nelliel Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 [quote name='ola_jetz']Ooo :loveu: Jaka słodka psina i zarazem bardzo inteligentna :loveu: Aniu, jak nauczyłaś Arię chodzić bez smyczy ?[/QUOTE] W sumie to jej nie uczyłam, zobaczyłam, że ładnie reaguje na imię to zaczynałam ją pomału puszczać. Najpierw osoba prowadząca Remusia ją wołała, ja ja wtedy puszczałam i biegała tylko po takich odcinkach. Później stopniowo puszczałam ją na dłużej i mniej ją ograniczałam, a ostatnio byłam zbyt zmęczona, więc po prostu ją puściłam i miałam gdzieś czy mi zwieje, przez co się okazało, że się ładnie pilnuje XD Quote
ola_jetz Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='Nelliel']W sumie to jej nie uczyłam, zobaczyłam, że ładnie reaguje na imię to zaczynałam ją pomału puszczać. Najpierw osoba prowadząca Remusia ją wołała, ja ja wtedy puszczałam i biegała tylko po takich odcinkach. Później stopniowo puszczałam ją na dłużej i mniej ją ograniczałam, a ostatnio byłam zbyt zmęczona, więc po prostu ją puściłam i miałam gdzieś czy mi zwieje, przez co się okazało, że się ładnie pilnuje XD[/QUOTE] To super :D Widać, że pojętna z niej dziewczyna :lol:Na początku się zdziwiłam, że ją spuszczasz, bo zawsze myślałam, że niezła z niej wariatka i mogłaby uciec xd A tu proszę jaka grzeczna dziewczynka :) Zazdroszczę, chciałabym też nauczyć chodzenia któregoś z moich psiaków bez smyczy, ale zapewne to będzie niemożliwe i muszę się przyzwyczaić do tego, że to one będą mnie wyprowadzać a nie ja je :p Quote
Nelliel Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 I w górę! A tu kilka starszych zdjęć: Quote
Mortes Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Przepraszam że ja nie na temat ale gorąco zapraszam do odwiedzenia naszych psiaków , może jakaś dobra dusza będzie w stanie im jakoś pomóc :roll: Każda pomoc jest na wagę złota ...choćby dobra rada http://www.dogomania.pl/forum/thread...A-NA-CITO-!!!? http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post20753470 http://www.dogomania.pl/forum/threads/242557 http://www.dogomania.pl/forum/thread...-żyć Quote
Nelliel Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Aria jest po sterylizacji i stoi w izolatce. Byłyśmy na spacerze, ale krótkim i spokojny. O dziwo Aria sama z siebie nie szalała i szła przez długi czas nawet na luźnej smyczy tuż przy nodze. Później wstawię zdjęcia, ale tylko z izolatki. :) Quote
Nelliel Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Zdjęcia trochę nie wyraźne, bo robione telefonem, a w izolatce dość słabe światło jest, ale trzeba cieszyć się tym co mamy XD Ale to mnie najbardziej rozwaliło: Aria to bardzo zły pies! Zaliże na śmierć! XD Quote
Nelliel Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 Co tu tak cicho ostatnio? :c Dzisiaj znowu byłyśmy na spacerku. Aria już zaczyna szaleć, chociaż staram się jej jeszcze zbytnio na to nie pozwalać. Po spacerze w izolatce przypomniałyśmy sobie komendy. Nawet "leżeć" kilka razy zrobiła :) Quote
ola_jetz Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Nelliel napisał(a):Co tu tak cicho ostatnio? :c Dzisiaj znowu byłyśmy na spacerku. Aria już zaczyna szaleć, chociaż staram się jej jeszcze zbytnio na to nie pozwalać. Po spacerze w izolatce przypomniałyśmy sobie komendy. Nawet "leżeć" kilka razy zrobiła :) Już jestem :) Przepraszam, że tu nie wchodziłam, ale ostatnio miałam nawał obowiązków :roll:W górę Aria :D Kiedy Aria już trafi do kojca ? Długo musi jeszcze zostać w izolatce ? Quote
Nelliel Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 ola_jetz napisał(a): Kiedy Aria już trafi do kojca ? Długo musi jeszcze zostać w izolatce ? Niestety nie wiem, ale mam nadzieję, że jak najszybciej będzie mogła wróci do niego. Dziwne uczucie było jak Aria chciała skręcać w kierunku kojca, a ja musiałam jej jakoś wytłumaczyć, że idziemy w inne miejsce XD Quote
Nelliel Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 Aria już w kojcu :) Wczoraj trochę pobiegała bez smyczy, a na koniec spacerku poszłyśmy do wody. Cudem uniknęłam kąpieli, muszę pamiętać, aby następnym razem wziąć dłuższą smycz :lol: Quote
Recommended Posts