Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wreszcie się zebrałam i postanowiłam wstawić zdjęcia z niedzieli :)
Ze spacerku:

I jeszcze kilka z kojca:

Aria już ślicznie chodzi bez smyczy :) Reaguje na wołanie. Nie podchodzi tylko wtedy gdy widzi, że zbliżasz się w jej kierunku, w tedy po prostu stoi i czeka :) Co chwila sprawdza też czy ty przypadkiem nie zostajesz za bardzo z tyłu, wtedy również albo czeka, albo do ciebie podbiega :)

Posted

[quote name='ola_jetz']Ooo :loveu: Jaka słodka psina i zarazem bardzo inteligentna :loveu: Aniu, jak nauczyłaś Arię chodzić bez smyczy ?[/QUOTE]

W sumie to jej nie uczyłam, zobaczyłam, że ładnie reaguje na imię to zaczynałam ją pomału puszczać. Najpierw osoba prowadząca Remusia ją wołała, ja ja wtedy puszczałam i biegała tylko po takich odcinkach. Później stopniowo puszczałam ją na dłużej i mniej ją ograniczałam, a ostatnio byłam zbyt zmęczona, więc po prostu ją puściłam i miałam gdzieś czy mi zwieje, przez co się okazało, że się ładnie pilnuje XD

Posted

[quote name='Nelliel']W sumie to jej nie uczyłam, zobaczyłam, że ładnie reaguje na imię to zaczynałam ją pomału puszczać. Najpierw osoba prowadząca Remusia ją wołała, ja ja wtedy puszczałam i biegała tylko po takich odcinkach. Później stopniowo puszczałam ją na dłużej i mniej ją ograniczałam, a ostatnio byłam zbyt zmęczona, więc po prostu ją puściłam i miałam gdzieś czy mi zwieje, przez co się okazało, że się ładnie pilnuje XD[/QUOTE]

To super :D Widać, że pojętna z niej dziewczyna :lol:Na początku się zdziwiłam, że ją spuszczasz, bo zawsze myślałam, że niezła z niej wariatka i mogłaby uciec xd A tu proszę jaka grzeczna dziewczynka :) Zazdroszczę, chciałabym też nauczyć chodzenia któregoś z moich psiaków bez smyczy, ale zapewne to będzie niemożliwe i muszę się przyzwyczaić do tego, że to one będą mnie wyprowadzać a nie ja je :p

Posted

Aria jest po sterylizacji i stoi w izolatce. Byłyśmy na spacerze, ale krótkim i spokojny. O dziwo Aria sama z siebie nie szalała i szła przez długi czas nawet na luźnej smyczy tuż przy nodze. Później wstawię zdjęcia, ale tylko z izolatki. :)

Posted

Zdjęcia trochę nie wyraźne, bo robione telefonem, a w izolatce dość słabe światło jest, ale trzeba cieszyć się tym co mamy XD

Ale to mnie najbardziej rozwaliło:

Aria to bardzo zły pies! Zaliże na śmierć! XD

Posted

Co tu tak cicho ostatnio? :c
Dzisiaj znowu byłyśmy na spacerku. Aria już zaczyna szaleć, chociaż staram się jej jeszcze zbytnio na to nie pozwalać. Po spacerze w izolatce przypomniałyśmy sobie komendy. Nawet "leżeć" kilka razy zrobiła :)

Posted

Nelliel napisał(a):
Co tu tak cicho ostatnio? :c
Dzisiaj znowu byłyśmy na spacerku. Aria już zaczyna szaleć, chociaż staram się jej jeszcze zbytnio na to nie pozwalać. Po spacerze w izolatce przypomniałyśmy sobie komendy. Nawet "leżeć" kilka razy zrobiła :)

Już jestem :) Przepraszam, że tu nie wchodziłam, ale ostatnio miałam nawał obowiązków :roll:W górę Aria :D Kiedy Aria już trafi do kojca ? Długo musi jeszcze zostać w izolatce ?

Posted

ola_jetz napisał(a):
Kiedy Aria już trafi do kojca ? Długo musi jeszcze zostać w izolatce ?

Niestety nie wiem, ale mam nadzieję, że jak najszybciej będzie mogła wróci do niego. Dziwne uczucie było jak Aria chciała skręcać w kierunku kojca, a ja musiałam jej jakoś wytłumaczyć, że idziemy w inne miejsce XD

Posted

Aria już w kojcu :) Wczoraj trochę pobiegała bez smyczy, a na koniec spacerku poszłyśmy do wody. Cudem uniknęłam kąpieli, muszę pamiętać, aby następnym razem wziąć dłuższą smycz :lol: