Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed wystawą w katowicach wykąpaliśmy benka dzień przed.Na wystawie śierść odstawała mu na wszystkie strony mimo czesania.Kiedy mamy go kąpać bo nomalnie takiej śierści nie ma jak go nie kąpiemy?

Pozdr Michał

Posted

My zawsze czeszemy na mokro i staram sie suszyc suszarką z włosem. Mój psiak ma skłonność do kędziorków ale po takich zabiegach włos jest prosty :) No i oczywiscie nie wchodzi w gre "czochranie" ręcznikiem na wszystkie strony świata ;)

Posted

Srawa kapania przed wystawa jets bardzo indywidualna. Ja dwa moje psy tej samej rasy przygotowuje inaczej ( jeden ma wiecej podszerstka, drugi mniej ). Oczywiscie ze tzreba wysuszyc, a po trzecie to jeszcze sprawa jakich kosmetykow uzyliscie.
WYkapcie go moze, wysuszcie i poobserwujcie kiedy jego siersc zaczyna sie ladnie ukladac...

Posted

Truflowo-struclowa napisał(a):
Srawa kapania przed wystawa jets bardzo indywidualna. Ja dwa moje psy tej samej rasy przygotowuje inaczej ( jeden ma wiecej podszerstka, drugi mniej ). Oczywiscie ze tzreba wysuszyc, a po trzecie to jeszcze sprawa jakich kosmetykow uzyliscie.
WYkapcie go moze, wysuszcie i poobserwujcie kiedy jego siersc zaczyna sie ladnie ukladac...

dokładnie to miałam napisać , kosmetyki, kosmetyki

wszystko zależy jakiej rasy pies i czego trzeba użyć , sam szampon nie wystarczy, potrzeba odzywek, preparatów układających.......

Posted

ja swoim sznaucom kapie brody i lapy przed sama wystawa i czym pozniej tym lepiej (tzn czym blizej wystawy) natomiast nie wyobrazam sobie sytuacji zebym miala je wykapac cale - wygladaly by jak puchate owieczki :diabloti:

Posted

Elitesse napisał(a):
ja swoim sznaucom kapie brody i lapy przed sama wystawa i czym pozniej tym lepiej (tzn czym blizej wystawy) natomiast nie wyobrazam sobie sytuacji zebym miala je wykapac cale - wygladaly by jak puchate owieczki :diabloti:

No tak, tylko benek nie wiemy jaką jest rasą, ale raczej nie sznaucerem :evil_lol:

Posted

Ja kapię 2 dni przed wystawą. Po kąpieli suszę suszarką. Nie używam żadnych odzywek ale może moglibyście mi polecić jakąś odżywkę w sprayu nie za drogą nadającą puszystości ? Nie mam z włosem problemów ale chciałabym coś wypróbować.