Pixeloza Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 4 miesiące :multi: Ostatnie zdjęcie z klapniętymi uszami :-( A po ostatnim szczepieniu - regularne spacery :cool3: A teraz. Pixel prezentuje swoją pozę w wieku 8 miesięcy :evil_lol: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 [quote name='Sonka95']Ja to uwielbiam oglądać szczeniece fotki :loveu::loveu::loveu: Jaki maluch :loveu: http://zapodaj.net/images/98de08ca9b7d2.jpg ja też :loveu: jak można nie kochać takich małych pociech? :loveu::loveu::loveu: Quote
madzioch Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Jaki śmieszny z tymi klapniętymi uszkami :loveu: I jak miał mało kłaczków... :loveu: tzn miał pewnie w normie, to mój wyglądał jak zarośnięta owca :D Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 madzioch napisał(a):Jaki śmieszny z tymi klapniętymi uszkami :loveu: I jak miał mało kłaczków... :loveu: tzn miał pewnie w normie, to mój wyglądał jak zarośnięta owca :D To twój dobrze wyglądał. Mój jest psem łysym, prawdopodobnie zmieszał się z bichonem, które również pani "hodowała" :roll: Quote
madzioch Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pixel po wypixlowaniu wygląda westowo :) Kokosa widziało przed trymowaniem trzech psich fryzjerów i reakcja każdego sie zaczynała od "O Boże..." :evil_lol: Bichony też białe, więc nawet jeśli się tam jakiś gen zaplątał to nic przecież, ważne że trafił do Ciebie :) Kokos też nie ma papierów, do tego nie ma jajek :D ale ja wiedziałam, co za stwora biore do domu i nie zamieniłabym na żaden inny bałagan! ;) Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 madzioch napisał(a):Pixel po wypixlowaniu wygląda westowo :) Kokosa widziało przed trymowaniem trzech psich fryzjerów i reakcja każdego sie zaczynała od "O Boże..." :evil_lol: Bichony też białe, więc nawet jeśli się tam jakiś gen zaplątał to nic przecież, ważne że trafił do Ciebie :) Kokos też nie ma papierów, do tego nie ma jajek :D ale ja wiedziałam, co za stwora biore do domu i nie zamieniłabym na żaden inny bałagan! ;) mój papierek ma, ale sfałszowany niestety :mad: mimo wszystko postanowiłam wziąć psiaka, bo tylko jego siostra wyglądała na westa, on jak kundelek, a jego brat to już w ogóle. Ale i tak go kocham i nie zamieniłabym nawet na ONka :loveu: Quote
madzioch Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pixeloza napisał(a):nie zamieniłabym nawet na ONka :loveu: Zawsze można ONka dorzucić :D my mamy sąsiada ONa, Kokos przy pierwszych spotkaniach kwiczał jak foka i uciekał :D teraz już powinno byc lepiej, dawno sie nie widzieli, ale kontaktrują się przez płot. Duet idealny, jak Flip i Flap :D Quote
Pixeloza Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 madzioch napisał(a):Zawsze można ONka dorzucić :D my mamy sąsiada ONa, Kokos przy pierwszych spotkaniach kwiczał jak foka i uciekał :D teraz już powinno byc lepiej, dawno sie nie widzieli, ale kontaktrują się przez płot. Duet idealny, jak Flip i Flap :D chciałabym :shake: Pixel by się dogadał bo on duże psy luubi :cool3: Ale ON-ek w bloku to chyba nie najlepsze rozwiązanie :eviltong: Quote
Pixeloza Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Dzisiaj mieliśmy BARDZO aktywny dzień :evil_lol: jak dotąd byliśmy na dworze przez 6h. Biegaliśmy po parku, ogródku no i... robiliśmy PODWÓRKOWE AGILITY :multi: http://www.youtube.com/watch?v=g3PSNRplyEQ&feature=youtu.be Przepraszam za jakość (za operatora kamery, który jest jeszcze dzieckiem :evil_lol:) Oto co nuda, robi z placem zabaw... i człowiekiem :eviltong: Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Jedyne co się na tym filmiku rzuca w oczy to, to że psy są zmuszane do skakania... nie widziałam żeby któryś choć raz dostał nagrodę za dobrze/czy mniej dobrze wykonane zadanie. W ten sposób go tylko zniechęcasz do robienia czegokolwiek z Tobą. Quote
vege* Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Pixeloza napisał(a):chciałabym :shake: Pixel by się dogadał bo on duże psy luubi :cool3: Ale ON-ek w bloku to chyba nie najlepsze rozwiązanie :eviltong: Ja w przyszłości planuję niufa w bloku (samca), który jest prawie połowę większy pewnie od ONa :p tak na prawdę to tu nie chodzi o to czy mieszkasz w bloku czy w domu z ogrodem, bo co za różnica czy pies po spacerze śpi w mieszkaniu czy w ogrodzie skoro i tak tyle samo miejsca zajmuje? Ja różnicy nie widzę jeśli pies jest wybiegany ;) Quote
Pixeloza Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Luzia napisał(a):Jedyne co się na tym filmiku rzuca w oczy to, to że psy są zmuszane do skakania... nie widziałam żeby któryś choć raz dostał nagrodę za dobrze/czy mniej dobrze wykonane zadanie. W ten sposób go tylko zniechęcasz do robienia czegokolwiek z Tobą. Popołudniu poszłam z Pixelem i zrobiliśmy ze smakołykami, których wtedy nie wzięłam, żeby go zachęcić, Sonia tor przeszła tylko 2 razy i więcej nie będzie, a ja z Pixelem chyba też nie, choć kto wie :evil_lol: Quote
Pixeloza Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 vege* napisał(a):Ja w przyszłości planuję niufa w bloku (samca), który jest prawie połowę większy pewnie od ONa :p tak na prawdę to tu nie chodzi o to czy mieszkasz w bloku czy w domu z ogrodem, bo co za różnica czy pies po spacerze śpi w mieszkaniu czy w ogrodzie skoro i tak tyle samo miejsca zajmuje? Ja różnicy nie widzę jeśli pies jest wybiegany ;) ja normalnie nie mam tak dużo czasu, żeby z nim biegać więc wolę psa, który po 30 minutach spacerowania glebnie się w kącie i zaśnie :evil_lol: Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Pixeloza napisał(a):Popołudniu poszłam z Pixelem i zrobiliśmy ze smakołykami, których wtedy nie wzięłam, żeby go zachęcić, Sonia tor przeszła tylko 2 razy i więcej nie będzie, a ja z Pixelem chyba też nie, choć kto wie :evil_lol: spoko, tylko wiesz agi jest po to by sprawiać radość i psu i Tobie, ja po Pixelu nie widzę zbytniej radości ;) Quote
Pixeloza Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Luzia napisał(a):spoko, tylko wiesz agi jest po to by sprawiać radość i psu i Tobie, ja po Pixelu nie widzę zbytniej radości ;) bo on sie krępuje przed kamerą :evil_lol: na zjeżdżalnie to potem wlatywał i bez komendy :cool3: I raczej więcej "agi" nie będzie, bo zbliża się lato więc na placu będzie mnóstwo dzieci (przy dzieciach rb nie będziemy, bo się nie skupi :mad:) a innego pseudo-toru nie mamy w okolicy, tak więc to był wypad jednorazowy :evil_lol: Quote
Evelynkaa Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Luzia napisał(a):spoko, tylko wiesz agi jest po to by sprawiać radość i psu i Tobie, ja po Pixelu nie widzę zbytniej radości ;) A co Ty to gadasz za głupoty...........agility jest dla każdego człowieka i psa który ma chęci. Jedynie z takim maluchem na razie skakać i takich tam nie możesz dopóki nie skończy roku ale jak najbardziej można już ćwiczyć, uczyć się targetowania, klikania i takich tam....nie wiem czemu moje posty giną ostatnio ;/ pisałam jeszcze powyżej że po następnym trymowaniu będzie lepiej ;) Quote
Luzia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Nie gadam głupot, po prostu nie widzę u Pixela radości z zabawy z właścicielką, już na początku filmiku widać jak go szarpie żeby wszedł na zjeżdżalnię ;) Quote
Pixeloza Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 [quote name='Luzia']Nie gadam głupot, po prostu nie widzę u Pixela radości z zabawy z właścicielką, już na początku filmiku widać jak go szarpie żeby wszedł na zjeżdżalnię ;) bardziej żeby do niej podszedł, bo ten musi niuchać wszystko co spotka :evil_lol: [quote name='Evelynkaa']A co Ty to gadasz za głupoty...........agility jest dla każdego człowieka i psa który ma chęci. Jedynie z takim maluchem na razie skakać i takich tam nie możesz dopóki nie skończy roku ale jak najbardziej można już ćwiczyć, uczyć się targetowania, klikania i takich tam....nie wiem czemu moje posty giną ostatnio ;/ pisałam jeszcze powyżej że po następnym trymowaniu będzie lepiej ;-) akurat Pixel skakanie lubi najbardziej :evil_lol: dzisiaj głupek po ławkach w parku skakał :roll: No nie wiem, z wetem było gorzej, nie wiem jak my mu kolejny zastrzyk w grudniu damy :shake: Ale pierwszy raz był w parku przy ludziach, otwartej bramie z nietrzymaną smyczą i skupiał się tylko i wyłącznie na mnie :multi: Dorasta :-( Za 2 tygodnie skończy 9 miesięcy, gdzie mój malutki dwumiesięczny szczeniorek się pytam? :placz: :evil_lol: Quote
Bejkowa Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Też wykorzystuję plac zabaw dla dzieci jako "pseudo tor " :p Ale zgodzę się z Luzią , że Pixel aby wejść na zjeżdżalnie , lub przeskoczyć to coś ( sorrka ale nie wiem co to było xdd ) zostaje zmuszony , po prostu nie jest zainteresowany , spróbuj ze smakami ;) Quote
Pixeloza Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 [quote name='Bejkowa']Też wykorzystuję plac zabaw dla dzieci jako "pseudo tor " :p Ale zgodzę się z Luzią , że Pixel aby wejść na zjeżdżalnie , lub przeskoczyć to coś ( sorrka ale nie wiem co to było xdd ) zostaje zmuszony , po prostu nie jest zainteresowany , spróbuj ze smakami ;) obecnie nie będziemy robić NIC ze smakami (czyli będziemy tylko łazić, żeby się wysrał, a szkoda :-() Powód? Została nam tylko 1 paczka, a byłam przekonana ze jest 7 :evil_lol: Quote
Sonka95 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Hej :) Filmik obejżałam i tak samo jak dziwczyny radzę ze smakami to robic ;) Moja Sonia to jak mam dla niej nagrodę to torek pokonuje o wile chętniej i się nakręca :cool3: Quote
Pixeloza Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 Kilka fotek z późniejszego wypadu na "agi" ;) Jestem królem świata :evil_lol: może lepiej zjechać :lol: na dinozaurzeee :multi: Quote
Sonka95 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Ale fajny dinozaur :) http://photos.nasza-klasa.pl/48144702/2176/main/94e4ed8602.jpeg Quote
Pixeloza Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 Edi i Pixel byli kiedyś wrogami. A teraz? :multi: A teraz zielony Pixel :mad: Od tamtej pory nie chodzimy na mecze :evil_lol: Quote
Pixeloza Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 [quote name='Sonka95']Ale fajny dinozaur :) http://photos.nasza-klasa.pl/48144702/2176/main/94e4ed8602.jpeg Kiedys kolega z mojej klasy wlazł na samą górę wrzeszczał, że popełni samobójstwo i się z tego rzucił. Na szczęście nic mu się nie stało... Ludzie są dziwni :eviltong: Quote
Recommended Posts