Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam jak często w ciągu dnia powinien pies dostawać gotowane jedzenie i sucha karme? ps mój psiak jest po kastracji i na samej suchej strasznie schodl mimo że dostawał 3razy dziennie

Posted

To jest bardziej kwestia dziennej dawki a nie ilości posiłków. Jak ma przytyć, to powinien dostawać więcej/bardziej kalorycznego jedzenia. Jeśli to mały piesek, to rzeczywiście wygodniej podzielić to na trzy posiłki.
Jednak jeśli pies schudł rzeczywiście "strasznie" to należałoby też wykluczyć chorobę/zarobaczenie.

Posted

dostawał na jeden posiłek około 2 szklanki 250mililitrowe takie od herbaty, czy gdybym mu to zamieniła na dwa posiłki tej samej ilości gotowanej kaszy jeczmiennej to przytyje? choroby już wykluczyła robaków też nie ma

Posted

[quote name='pinka']dostawał na jeden posiłek około 2 szklanki 250mililitrowe takie od herbaty, czy gdybym mu to zamieniła na dwa posiłki tej samej ilości gotowanej kaszy jeczmiennej to przytyje? [/QUOTE]
Nie bardzo rozumiem - chcesz zamienić suchą karmę na kaszę? A mięso?
To, co piszesz, niewiele mówi - nie wiadomo, jaki pies ani jaka karma. Dla jednego psa szklanka to dawka na przegryzkę, dla innego - na dwa dni.

Posted

mieszanka pinczerka z bernardynem około 40cm wysokości. naturalnie mięso z kurczaka razem z kasza lub ryżem tylko nie wiem ile razy jak często i jakich ilościach podawać aby był najedzony ale też żeby nie było za dużo

Posted

wcześniej dawał rano mała puszkę mięsa a później raz sucha w ilości tak jak pisałam. karmy firmy chapi lub pedigri, teraz zmieniłam na puffy z biedronki i bardzo żałuję. niestety nie stać mnie abym kupowała drogie jedzenie dlatego pytam w jaki sposób mogę zapewnić mojemu pupilowi odpowiednie wyżywienie za mniejsze pieniądze

Posted

widzę że jednak nie znasz się tak dobrze na psach skoro się smiejesz. innej możliwości nie ma skoro tylko te dwa psy że sobą mieszkały z czego bernardyn jest ojcem a pinczerek pochodzi z tych średnich. istnieją nie tylko miniaturki

Posted

Pinczerek - zdrobnienie - sugerowało raczej mini :D Ale i tak chciałabym zobaczyć fotę :)
Rozejrzyj się w sklepach internetowych za karmami Brit, Arion - przyzwoite za nieduże pieniądze. Na pewno o niebo lepsze niż chappi, pedigree.
Chcesz psa utuczyć, więc go zważ, zwiększ porcje o 1/4 i sprawdź wagę po tygodniu.

Posted

Mala puszka dla sredniej wysokosci psa to stanowczo za malo przed poludniem.Czy miedzy posilkami dajesz psu smakolyki?
Jezeli psu widac zebra ,musi otrzymac posilki 3 xdziennie ,karmy dla psow aktywnach.Ja mieszam 1/2 malego opakowania z miesem, ze sucha karma ,wtedy psy jedza chetniej.

Posted

smakołyków nie daje ale jak coś jem jakąś kanapkę czy coś to się dzielę. ale on więcej jak jedną mała puszkę nie chciał jeść, tylko że to było przed lustracja

Posted

[quote name='pinka']smakołyków nie daje ale jak coś jem jakąś kanapkę czy coś to się dzielę. ale on więcej jak jedną mała puszkę nie chciał jeść, tylko że to było przed lustracja[/QUOTE]
smakolyki sa bardzo dobra forma nagradzania

Posted

[quote name='pinka']smakołyków przy zabawie lub nauce owszem ale nie pomiędzy posiłkami[/QUOTE]

Pomiedzy posilakmi oczywiscie mozesz psa nagradzac za spelnione polecenia