Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziwne, my wczoraj imprezowałyśmy, a mój mąż zaspał dzisiaj do pracy:roll:

Pandisia - a czemu chcesz smarować? Wydaje mi się że niczym niepowinno się smarować (ale to jest moje zdanie) włoski odrosną i będzie dobrze. Sonia miała kiedyś trochę zgolone na głowie, bo wet. nie mógł jej wyjąść resztek po kleszczu. Niczym nie smarowałam.
Natomiast jak z synem leżałam w szpitalu i też miał wenflon, później tylko przyklejałam mu plaster na to miejsce.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='WiolaW']Dziwne, my wczoraj imprezowałyśmy, a mój mąż zaspał dzisiaj do pracy:roll:

Pandisia - a czemu chcesz smarować? Wydaje mi się że niczym niepowinno się smarować (ale to jest moje zdanie) włoski odrosną i będzie dobrze. Sonia miała kiedyś trochę zgolone na głowie, bo wet. nie mógł jej wyjąść resztek po kleszczu. Niczym nie smarowałam.
Natomiast jak z synem leżałam w szpitalu i też miał wenflon, później tylko przyklejałam mu plaster na to miejsce.

Pando cały czas to liże , sąsiadka mi powiedziała że im kazał wet smarować kremem. Pytam więc mądre doświadczone tollerowe mamy i babcie:razz:

Posted

[quote name='Taq']A ja dzisiaj ide po royala startera :p, jak nie bedzie jadła to jutro pojde po hillsa.
A ja już jestem w pracy i czekam na weekend :cool3:
A ja w domu, wzięłam dzień wolny, leczę się :(

[quote name='Pandisia']Cześć kobitki , ja leczę ale niestety mój komputer.

Powiedzcie mi kochane czy wygoloną łapkę (po wenflonie) smarować pieskowi kremem np nivea?

http://www2.pgsampling.com/html/eukanuba/eukanuba.php?useLanguage=pl

wrzucam link może komuś się przyda
Nie musisz smarować, ja jak na wiosnę badałam na wsze strony Fajerka, to po prostu czekałam aż odrośnie - i za jakis czas pojawiły się nowe włoski. A jak będziesz smarować kremem, to dopiero zacznie lizać ;) Jeśli sie tym nei interesuje, jeśłi nei ma stanu zapalnego - to najlepiej zostawić jak jest.

Posted

Dziękuję - dopiero później zauważyłam daty.

Wiecie do czego prowadzi Tolleromania – nie dość że z trudem czasem nadążam za śledzeniem watka to wczorajszej nocy śniło mi się że byłam na Rynku i gdy chciałam zapytać Gosię czy przypadkowo gdzieś nie jest na spacerku okazało się ze nie mam telefonu a z nim numeru do Gosi... i obudziłam się... Taka to podświadomość – mniej wtajemniczonym wyjaśnię o co chodziło – mniej więcej o tej porze roku regularnie przyjeżdżam na bardzo krótko do Krakowa a teraz czekam na wypłatę z zakupem biletu na pociąg.

Na leczenie jeśli wiem ze nie spotkam ludzi i nie pójdę w następnym dniu do pracy znam jeszcze metodę - mleko z czosnkiem i miodem

Posted

[quote name='Czoko']

Na leczenie jeśli wiem ze nie spotkam ludzi i nie pójdę w następnym dniu do pracy znam jeszcze metodę - mleko z czosnkiem i miodem
Ewuniu, ja jeszcze mam męża, a po takiej smrodliwej dość kuracji, może przestać nim być :evil_lol: :eviltong:

Posted

[quote name='Toller']Ewuniu, ja jeszcze mam męża, a po takiej smrodliwej dość kuracji, może przestać nim być :evil_lol: :eviltong:

Tak ta metoda może jest skuteczna ale baardzo rzadko nadaje się do zastosowania ze względu w pierwszej kolejności na Męża i na wszystkich domowników - nadaje się i właściwie tylko wtedy gdy ktoś lubiący czosnek siedzi sam w domu albo domowy szpital obejmowałby wszystkie osoby lubiące czosnek i nikt później nie przebywałby w towarzystwie ludzi - czyli warunki nierealne!

Posted

Blanol - już Ci dziewczyny podały link ;) Podczas gdy Wy tu sobie imprezowałyście, to ja się uczyłam, a co :cool3:

Toller - kolejna rzecz, w której Chilli i Fire są zgodni! :mad: Ostatnio wracam ze szkoły i co słyszę od taty? Że ruda ma bardzo zły nawyk. Odruchowo już pytam isę co tym razem mu pogryzła - na co usłyszałam, że wypiła. Piwo mu wypiła! Nie całe, ale widać, że jej smakuje :eviltong:

Pandisia - ostatnio dostałam ten link od znajomej, zamówiłam dla siebie i babci, która dostała od nas "w prezencie" szczeniaczka znalezionego w lesie :) Będę bogatsza o kolejny kliker :multi:

Czoko - ja uwielbiałam taki miks jak byłam mała. Teraz zostaję przy samym mleku i miodzie :lol:

Wy tu sobie jeszcze o dzieciach gadu gadu to ja zamilknę, bo mi to nie przystoi jeszcze dzieci mieć :evil_lol: Nawet na męża za młoda... :eviltong:

Posted

A ja WRESZCIE mam gazetkę, matko, jak to źle jest mieć taką manię bo spokoju człek sam z sobą nie ma :evil_lol:
Czarnonosy Toller NIESAMOWICIE podobny do Fajerka, aż w pierwszej chwili coś mnie tykło, hihih. Na moje oko, musi być faktycznie spokrewniony - wydaje mi się że to jakiś psiak z vom Lech Toller Nest (niemieckiej hodowli), ale nie jestem w stanie stwierdzić który to dokładnie.

Znalazłam świetny prezent dla samej siebie na święta :p -swego czasu można było zebrać chyba 30 osób i zrobić kalendarz danej rasy http://malysklepik.pl/index.php?cPath=21
Ale znalazłam teraz http://twojkalendarz.pl/oferta.html
W sumie wybieram sobie zdjecia, wysyłam im te zdjecia, i za jakiś czas przychodzi kalendarz. Ba, nawet kartki mozna zrobić ;)

Posted

Wystarczy, ze opuszczę z dwa dni, a już nie nadarzam z czytaniem i mam nie lada zaległości :mad: :cool3:

WiolaW napisał(a):
ul. Energetyczna

Hm i tak nie kojarzę, ale dzięki, kiedyś się przyda;).

Toller napisał(a):
ufff.....
Zofia mieszka koło nas (dokładnie blok dalej), znała i Foxika (właśnie z Foxem przymierzaliśmy się chodzić razem z grupą Zofii do Domu Starości, ale nie zążyliśmy :(), zna Fajerka. Kobieta ogromnej kynologicznej wiedzy, doskonały szkoleniowiec - naprawdę mi ulżyło.

Wy Krakowskie psiarze to wszyscy się tam znacie czy jak? :lol:
Może załóżcie jakieś wspólne osiedle :evil_lol:.

Wiza napisał(a):

no widziałam tez ze w archiwum MP był jakiś numer o tollerach

A ja mam:razz:. Kupiłam na bazarku :cool3:

Posted

[quote name='Gucio']http://malysklepik.pl/index.php?cPath=21

jeśli by się dało w te 30 osób zmówić, to może byśmy taki tollerowy sobie zrobili? :p

Myślę, że 30 osób to za mało. Myślę, ze tak z 50. To musiałoby sie uzgodnic, bo jednak to rasa rzadka w porównaniu z goldenem czy bernem.
My jak robimy Berneński forumowy, co z drugiej strony zupełnie inaczej wygląda z drukiem i w ogóle http://img508.imageshack.us/img508/6497/bernusiekalendarz2008mj6.jpg ,
to mamy tak do 500 sztuk ponad 20zł.

EDIT: No! W końcu doszłam do końca! Ale, żeście wczoraj popiły, że hoho! Swoja droga mnie też przeziębienie wzięło i teraz jeszcze będę cała noc na mrozi stała, brr.
Pogoda ogólnie jest okropna, że na spacery nie chce się chodzić, a na dodatek Roxy ma cieczkę. A jak byłam na obozie 20 to mi krwawiła:roll: i co, po dwóch miesiącach znowu cieczka?:shake:
Ja tego psa nie rozumiem. Ale dobra, nei ta rasa :eviltong:

Posted

widziałam tylko że Toper miał tam kilka zdjęć na rasowym kalendarzu bo Kiara jest na goldenim 5 razy :]
Ale chyba sobie zamowie z towj kalendarz taki z tollerem, jak sie Gosia zgodzi to z Dancerkiem albo Fajerkiem? (ten taki jednostrony)

Posted

No i żem sobie wybrała (nie do końca sie zgadzają miesiące z datą wykonania, ale co tam ;)

Styczeń

Luty

Marzec

Kwiecień

Maj

Czerwiec

Lipiec

Sierpień

Październik

Listopad

Grudzień

Kurczę, niedobrze być Tolleromaniakiem- ciągle mi nie daje spokoju co to za Toller - bądź raczej Tollerka na tym zdjęciu w artykule. wrrr....
Głowędam że jakaś Fajerkowa krewna, ale kto???

(Zdjęcie pochodzi z listopadowego "Mojego Psa", jest autorstwa U. Schanz.

Nie wytrzymam, idę sie popytać za granicą :roll:

Posted

Tadaaam : no i proszę - Internet to potęga, już mi powiedziano ;) - miałam rację to Hunter´s Moonlight Caylee vom Lech-Toller Nest, sunia z hodowli http://www.hunters-moonlight.de/
Krewna zdecydowanie - jej ojciec to Fajerkowy dziadek :multi:
Uff, co za ulga, źle znoszę jak czegoś nie wiem :diabloti: :eviltong:

Posted

Gosiu to będzie napewno piękny ten kalendarz z takimi mordami pięknymi :loveu:
To jak mogłabym ew. pozyczyc jakieś zdjęcie na kalendarz ten jendostronny? :razz:

Posted

Wiza napisał(a):
Gosiu to będzie napewno piękny ten kalendarz z takimi mordami pięknymi :loveu:
To jak mogłabym ew. pozyczyc jakieś zdjęcie na kalendarz ten jendostronny? :razz:

A proszę Cię bardzo :)

Posted

Na prośbę Wizy o jakieś z grubsza pokazanie jak powinnien wyglądać idealny Toller, wrzuciłam do siebie na stronę takie kompendium wiedzy które opracował szwedzki Tollerclub.
http://www.novascotia.pl/Szwedzkie%20kompendium%20wiedzy%20o%20Tollerach.pdf

Jasna sprawa że jest po szwedzku ;) ALE obrazki można pooglądać.
Krótki słownik tego co około zdjęć może występować:

TIKAR - to suki
HANAR - psy
EXEMPEL PÅ HUNDAR AV UTMÄRKT KVALITET - z grubsza znaczy że podawane są przykłady Tollerów takich jak Toller winien wyglądać,

Exempel på rastypiska huvuden - typowe głowy Tollerowe
Exempel på godkända färger på nostryfflar - dobre noski ;) (nostryfflar to nos)
Läppar: fafle/wargi (korrekt to te OK :p)
Ögon: - to nie ogony,wbrew pozorom, a oczy :eviltong:
Öron: - uszy, gdzie Korrekt ansatta öron to te OK, reszta nie,
Färg: - to łapecki, i te Korrekt strumpa to jeszcze OK umaszczenie łapecek, to drugie już nie,
Nedan visas exempel på diskvalificerande fel - cechy dyskwalifikujące

Miłego oglądania i uczenia się, kobitki, ja zmykam z powrotem do łóżka, wyganiać choróbsko.

Posted

No prosze Gosiu, jaka niespodzianka :p świetnie to słówko "nostryfflar".Przejrzałam, nic nie zrozumiałam prawie, ale popatrzyłam. Moja ma chyba fafle wcale nie OK ;) A może dlatego, że ona cała w nadmiernej ilości skóry :lol: chyba się zacznę szwedzkiego uczyć żeby sobie móc czytać :evil_lol:

Posted

Dziewczyny Ratunku! Właśnie zwątpiłam w swoją znajomość komputera. Czy Któraś z Was zna program Youtube.pl? Już drugi tydzień usiłuję wgrać filmy zrobione w aparacie fotograficznym i nic nie działa....
Jak po kolei to należy zrobić? Mam zdjęcie w pliku mov. na karcie aparatu cyfrowego i.... co dalej?
Działają tylko dwa najgorsze filmy...
Krzyś ma pojutrze Bierzmowanie i.... jest średnio zainteresowany pomocą informatyczną mamie... Tego programu też nie zna.

Gosiu! Zdjęcia do kalendarza wybrałaś śliczne!

Czy u swoich suczek obserwowałyście coś podobnego:
Choco od wczoraj ma jakieś problemy ze sobą - nie chce jeść, miała jakiś problem z brzuszkiem, wylizuje sobie co chwilę wszystkie otworki, chodzi z podkulonym ogonem... może coś nam się wreszcie szykuje - ostatecznie mija już 8 miesięcy...

Posted

ładne te scotki "nie w typie";) Gosia istoto fachowa jakie jest prawdopodobieństwo urodzenia takiego stworka i co potem zostaje w hodowli;)

Posted

Gola dobre pytanie , też miałam je kiedyś zadać .

To samo pytanie do Taq ale nie o scoti a o Akitę Długowłosą.
Czy to jest sam włos który dyskwalifikuje pieska czy coś więcej?

Posted

Gola napisał(a):
ładne te scotki "nie w typie";) Gosia istoto fachowa jakie jest prawdopodobieństwo urodzenia takiego stworka i co potem zostaje w hodowli;)

Chodzi ci o te wady dyskwalifikujące?
Bo jak tak, to bez wódki się nie obejdzie- szykuje się wykład :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...