Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='blanol']Toller - i widzisz przeraziłaś naszą biedną Gucię:mad:

Gucia - trochę szacunku dla naszej Tollerowej Babci - tyle się kobita nasmarowała, a Ty teraz rezygnujesz - nieładnie!
No dobrze, dobrze, niech smaruje, innym też się przyda :cool3: Dziecię (oo właśnie, urodziny niedługo mam!) przeprasza ;)

Zachęcasz, kusisz, ale straszysz zarazem - pomocnikiem - nikogo tu chyba nie znajdę :placz:

2tysie tu, 2 tysie na labkach :razz: ja tu mam ponad 7000 postów, tylko mi skasowali liczenie z kilku działów :p

podsumowywując (?) potrzeba: psa ;), otok i obroża, szpec co sie na tym zna, materiały na ślad, opanowane na tip top posłuszeństwo oraz aport, i noszenie piór (docelowo ptaków) w paszczy. I oczywiście chęci

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toller napisał(a):

O mamo, kiedy ja napisałam 2 tysiace postów???

Wtedy, kiedy nie zajmowałaś się psiundelkami i mężusiem..:angryy:

Posted

[quote name='blanol']Wtedy, kiedy nie zajmowałaś się psiundelkami i mężusiem..:angryy:
Mąż mężem, ale psa zaniedbać? :mad: No chyba, ze to pożyteczne wykłady na DGM - to wybaczamy, prawda blanol?

Posted

[quote name='Gucio']Mąż mężem, ale psa zaniedbać? :mad: No chyba, ze to pożyteczne wykłady na DGM - to wybaczamy, prawda blanol?

No w ostateczności, ale zaniedbywanie Rudasków będzie surowo karane - popraw się wyrodna Matko!!! Ale zaraz, jak Gosia się dostosuje, to my marnie na tym wyjdziemy - zakręci kranik do wiedzy... I tak ź le i tak niedobrze:-o

[quote name='Samturia']Z dnia na dzień coraz bardziej zako****ę się w tych psach :loveu:

I bardzo słusznie - tak trzymać!!!!

Posted

Samturia napisał(a):
Z dnia na dzień coraz bardziej zako****ę się w tych psach :loveu:

Ja też jestem z Jastrzębia chociaż teraz mieszkam w Rybniku. Często jednak odwiedzam starych znajomych, oczywiście z rudasem moim.:evil_lol:
Jak będę się wybierała to dam znać możemy się spotkać jak chcesz:multi:.

Posted

Pandisia - jak tam zdrówko?

Zapomniałam dodać w raporcie - Bono waży 8,1 kg. Wetka go wymacała i powiedziała, że jest miś kuleczka, ale nie jest za gruby. To i tak dobrze biorąc pod uwagę brak wybiegania. Jeżeli chodzi o jedzenie to Bono różnych rzeczy próbował (oczywiście po kawałeczku) i niczego jeszcze nie odmówił. Nawet banany i mandarynki są pyszne! A za surową marcheweczką to aż piszczy:lol:

Posted

Blanol chyba troszkę lepiej bo pierwsza noc bez tak częstego budzenia się.
Trochę jeszcze jestem słaba i kręci mi sie w głowie ale to szczegół.
Tak- zrobiłam miksturę ale bez męża:oops:

Pando też uwielbia marchewkę i jabłka. Ja nie daję mu nic więcej , żeby się nie przyzwyczaił , że mieli coś w dziubie non stop. Czasami córa da mu do wylizania pudełeczko po jogurcie ale to sporadycznie. Teraz kiedy mamy te problemy z łapką musimy uważać co mu dajemy i ile żeby dodatkowo jej nie obciążać.

Posted

Pandisia to dobrze, że zdrówko się poprawia. Jeszcze dzisiaj i jutro zastosujesz miksturkę Blanki i bedzie dobrze. U mnie też lepiej, właśnie pozawoziłam dzieciaki do szkoły i przedszkola, niestety spacerka nie było - pada.
Ale wczoraj rozpisałyście się:lol: Ja musiałam kończyć ponieważ mężuś przyszedł z pracy walnoł pięścią w stół żądając kolacji ;)

Posted

WiolaW napisał(a):

Ale wczoraj rozpisałyście się:lol: Ja musiałam kończyć ponieważ mężuś przyszedł z pracy walnoł pięścią w stół żądając kolacji ;)

Jak ja tęsknię za tymi czasami :cool3:.

Posted

[quote name='Gucio']No dobrze, dobrze, niech smaruje, innym też się przyda :cool3: Dziecię (oo właśnie, urodziny niedługo mam!) przeprasza ;)

Zachęcasz, kusisz, ale straszysz zarazem - pomocnikiem - nikogo tu chyba nie znajdę :placz:
podsumowywując (?) potrzeba: psa ;), otok i obroża, szpec co sie na tym zna, materiały na ślad, opanowane na tip top posłuszeństwo oraz aport, i noszenie piór (docelowo ptaków) w paszczy. I oczywiście chęci

Z grubsza tak - tylko aport, pióra i ptaki, tudzież woda na retrievery, a a reszta na tropowce :lol:
Możesz spróbować sama, ja wolałam poszukać speca, ale powiem szczerze że też nikogo długo nie mogłam znaleźć. Jeszcze z Foxikiem chciałam spróbować, ale wtedy poza jedną Panią która miała wtedy jakieś problemy zdrowotne, nie było nikogo. Z Fajerkiem nam sie poszczęściło, bo udało sie natrafić na fajnego cżłeka, co przygotowuje swoje psiuty, i kładzie też ścieżki dla innych. Poczytaj trochę o tropieniu, i zawsze możesz spróbować sama siew to pobawić :)
Ja włąśnie nie mam tutaj nikogo fajnego kto by przygotował nas na retrievery (jest ta sama pani co na tropowce, ale nie wiem czy uda się do niej chodzić); zaczęłam sie zastanawiać czy nie dojeżdżać na szkolenie do innego miasta, ale jeśli wogóle, to i tak od następnego roku. Do tego czasu, tak czy siak będę pracować nad aportem - o zwierzynę jest bardzo trudno, bo potrzebny byłby i królik i kaczka. Dostałam od znajomej kontakt do pani która ma bażanty - ale bażant tonie w wodzie dość szybko, wiec nadaje się tylko na aport z lądu. Do wody muszę mieć kaczki, i to nie te hodowlane, a właśnie dzikie. Zobaczymy więc - a na razie aport, aport i jeszcze raz aport, potem szukanie sensowne - nie wiem zresztą dokładnie - muszę dopytać - ale zastanawiam sie jak wpływa na retrievera szukanie tylko dolnym wiatrem - a później, na konkursie dla retrieverów powinien generalnie szukać górnym :roll:.

[quote name='Pandisia']Blanol chyba troszkę lepiej bo pierwsza noc bez tak częstego budzenia się.

Tak- zrobiłam miksturę ale bez męża:oops:

A to źle, koleżanko, powinniście zastosować meża, choćby zdalnie :evil_lol: :cool3:

Posted

Skontaktowała się ze mną dzisiaj hodowczyni, bo była ciekawa co z Bono. Dowiedziałam się, ze jedna z siostrzyczek Bono pojechała do Warszawy. Uzgodniłam z p. Ewą, że przekaże moje namiary i może zyskamy nową koleżankę, bo oczywiście zaproszę ja na nasz wątek (jeśli oczywiście się do mnie odezwie)

Posted

[quote name='WiolaW']Ja też jestem przeziębiona, od dzisiaj w domu na zwolnieniu :p. Natomiast ja wczoraj wieczorem wypiłam własnej roboty miksturkę - nalewkę malinową- pychota (spirytusik i sok z malin:cool3:), niestety z wypoceniem kiepściuchno:shake:.
W czwartek prawdopodobnie jedziemy do Wrocławia do wet.- Niedzielskiego.

Wiola a jeśli mogę zapytać to czemu do Wrocławia jedziecie? Ja też jadę ale nie wiem jeszcze dokładnie kiedy.

Posted

Jadę wydać trochę kasy.:lol:
A tak poważnie jedziemy do weta zrobić RTG łapek, zobaczymy co ten powie. Fakt, że od maja Soni nic nie dolega, ale wtedy też przez 4 miesiące nie kulała i z dnia na dzień zaczęła. Wybrałam dok. Niedzielskiego, poczytałam trochę na forum dysplazja i wybór padł na niego. Mam nadzieję że jakoś przejadę przez ten Wrocław bo jadę sama:p
A Ty do kogo jedziesz?

Posted

ul. Energetyczna
Nie wiem, chyba się już kiedyś pytałam, ile zdjęć jest potrzebnych (liczymy każdą łapę osobno) żeby np dr Siembieda zobaczył i wbił do rodowodu wynik. Coś mi się wydaje że muszą być to trzy pozycje jednej łapy.

Posted

Pandisia napisał(a):
Ja też jestem z Jastrzębia chociaż teraz mieszkam w Rybniku. Często jednak odwiedzam starych znajomych, oczywiście z rudasem moim.:evil_lol:
Jak będę się wybierała to dam znać możemy się spotkać jak chcesz:multi:.

No pewnie!:multi: :bigcool:

Posted

Gola napisał(a):
witajcie w gazetce moj pies jest co nieco o naszych rudaskach;) stajemy się popularni (oby nie zabardzo)

W listopadowym wydaniu? Zaraz idę do kiosku:lol:.

Posted

właśnie dostałam SMS od koleżanki, że właśnie jest porównanie :) jutro pędem lecę do kiosku po szkole. A co ;) Ponoć się "moja" hodowla reklamuje? ;)

Posted

Do mnie pani redaktor dzwoniła 3 krotnie :p tyle że 300 PLN nie miałam luzem wtedy :shake:. A doszły mnie słuchy, że reklamuje się także niekoniecznie ta fajna część hodowli, tylko też te których raczej nie poważam :p i teraz trochę żałuję, bo gdyby nie moja strona, to pani redaktor tak szybko by tam nie dotarła z pytaniem o reklamę :shake::shake:

Posted

Ja niestety nie kupiłam gazetki bo u nas już nie ma , może jutro gdzieś dostanę.

Toller to przecież nie Twoja wina , że jest tak a nie inaczej. Wszystkie hodowle mają strony w necie i wystarczy wpisać w google nova scotia duck i wszystkie wyskakują;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...