Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

blanol napisał(a):
Lżejszy kościec HA,HA!!!!
A gdzie w tych pulpetach kościec znaleźć, no ale spróbuję!!!!

Próbuj, próbuj :evil_lol:
Nie rzecz w tłuszczyku samym i kupie futra- tylko na ile który jest taki mocny w budowie jak np labeczek, a który delikatniejszy.Mój był właśnie wybierany do sportu głównie, i szukałam zwinnego małego diabełka, o lżejszym kośccu, raczej chudszego niż grubszego (oprócz całej masy innych cech jakie musiał spełniać).
Zobaczysz co i jak dobrze że chłopaków jest dwóch, można wybierać. A dużo jest dziewczynek?

Posted

Panienki obrodziły - sztuk 8 (to dopiero byłby trudny wybór dla mnie!)
Ale tak poważnie - ja mam wymacać te kosteczki???
"masa cech" istotnych mnie przeraziła!!!

Posted

Przyjrzyj się który będzie bardziej podobny do labka :eviltong:, który zwinniejszy w pogoniach za rodzeństwem- ale spokojnie, i tak najważniejsze jest co będziesz robić z nim później - ja radziłabym od razu nie przekarmiać (tzn dawać mu pełne porcje) ale broń Bóg nie dokarmiać przysmaczkami, szczególnie tuczącymi, możesz mu podawać Arthoflex (dostępny u weta, wspomoże rozwój chrząstek, i będzie je chronił - Fire dostaje cały czas), zacząć przedszkole jak najwcześniej się będzie dało, i na wiosnę zacząć już malucha spławiać na wodzie :evil_lol:
Fire pływa prawie codziennie, kupiliśmy taki aport żeby leciał jak najdalej- jak zrobi w wodzie ileś km, to jest spokój potem, a ja wiem że to mu to rozwija mięśnie a nie obciąża serca ani stawów. Efekt- pies szczupły, ani grama tłuszczu, same mięśnie, na torze jak ruda piłka :cool3:

Posted

Fire pływa prawie codziennie, kupiliśmy taki aport żeby leciał jak najdalej- jak zrobi w wodzie ileś km, to jest spokój potem, a ja wiem że to mu to rozwija mięśnie a nie obciąża serca ani stawów. Efekt- pies szczupły, ani grama tłuszczu, same mięśnie, na torze jak ruda piłka

:placz: to ja sobie chyba staw wykopie. Bo tak w rzece to mi się wydaje, że ten prąd ją tak znosi zawsze trochę dalej... ale czuwam, jak w przypadku piłek ;)

Posted

Jak zwykle jesteś niezawodna! Dzięki. Mam jeszcze pytanko - czy karmisz Fira tylko suchą karmą, czy coś mu czasami gotujesz. mam na myśli jak był szczeniaczkiem. Może czasami jakiś serek? A smaczki przecież trzeba jak mam go uczyć?

Posted

Tylko sucha karma (Royal Canin albo Hill's) - jak próbowałam mieszać, to mały gnojek doszedł do wniosku, ze gotowane jest lepsze i się buntował przy suchym :razz:
Smaczki dostawał oczywiście, ale TYLKO podczas szkolenia, żadne łasowanie za nic, ze stołu. DO łasowania kroiliśmy cieniutko kabanoska lub jakąś chudszą paróweczkę, i tyle- jak najwcześniej zaczęłam go przestawiać na nagradzanie zabawą nie żarciem.

Guciek- może jakiś mały kanał wykopiesz w ogródku? Staw niedobry, sucz by w kółko pływała zamiast do przodu :evil_lol:

Posted

Guciek- może jakiś mały kanał wykopiesz w ogródku? Staw niedobry, sucz by w kółko pływała zamiast do przodu :evil_lol:

Za piłką to by może i w przód leciała :lol: Na kanał mało miejsca :lol:

http://pl.youtube.com/watch?v=rqSjJ7ZaG60 ciekawe pomysły na tollerkowe spotkanie :cool3:

Wam też dziś tak dogomania starsznie wolno chodzi...?

Posted

ahoj! ja też jestem za suchą plus serek biały i jajo czasem. My karmimy puriną proplan i czasem zmieniam na royala. A owoce i warzywa same wchodzą;) jak są bo niczym nie wzgardzą szczególnie Draka. A co do pływania sama przyjemność i zdrowie zarazem. Joko pływa jak prom w te i nazad i faktycznie widać że dobrze jej to na stawy robi szczególnie że często musi na 4pietro bez windy włazić;)

Posted

[quote name='Gucio']Za piłką to by może i w przód leciała :lol: Na kanał mało miejsca :lol:

http://pl.youtube.com/watch?v=rqSjJ7ZaG60 ciekawe pomysły na tollerkowe spotkanie :cool3:

Wam też dziś tak dogomania starsznie wolno chodzi...?
Mało brakowało a też bym tam była- bo to jest spotkanie miotowe - miałam w tej hodowli rezerwację :evil_lol:, ale nie mieli takiego psiaka jak chciałam.

Posted

jestem zdruzgotana przeczytałam na o2 artykuł o zoofilii i mam ochotę wymordować pół społeczeństwa:angryy: :mad: :2gunfire:

Posted

[quote name='Gola']jestem zdruzgotana przeczytałam na o2 artykuł o zoofilii i mam ochotę wymordować pół społeczeństwa:angryy: :mad: :2gunfire:
Matko, Gola, ale nie nas, ja TO robię z meżem :evil_lol: :razz: :loveu:
Ale prawda jest taka, że istnieją ludzie którzy są zupełnie nienormalni :shake:
Z milszych spraw- Michał wczoraj widział na żywo Jazdę w Białymstoku, mówił że fajna sunia :loveu:

Posted

Nawet nie będę komentować tych ... :roll:

Gosiu, fajnie wiedzieć, że Jazda już poznana :) Widziałam wczoraj na fotce jej babkę, takie nawet podobne do siebie są :) Swoją drogą mama z zaciekawieniem oglądała zdjęcia na tollerzej stronie, a z jakim zainteresowaniem słuchała którzy są spokrewnieni z Chili :)

Niedawno wróciliśmy z Radomia, ja się zapisałam do ZK, od razu rudą też zarejstrowałam i już przy okazji zgłosiłam na wystawę radomską :) I pies mi oszalał na punkcie tej piłeczki piszczącej i tej :)

Posted

CANNY FOX, czyli babka od strony ojca :) Z resztą Bożenke też pokazywałam ;) Mama mi się zatollerzyła, wyciagnęła mnie dziś do zoologa specjalnie po coś piszczącego dla rudej, i wyszłyśmy z siatką zakupów... :lol:

Posted

Jazda jest przede wszystkim podobna do dziadka, po Canny ma chyba tylko kolor, ale reszta to Romi. :cool3:
Mama już musi być zatollerorzona, skoro Ci Tollera kupiła :evil_lol:

Posted

[quote name='blanol']Czoko - to co, niedługo na Polach Mokotowskich?

Oczywiście bardzo chętnie Was poznam i nareszcie będę miała okazję wymiziać prawdziego Tollera a Tobie pokażę naszą kundliczkę. Może znajdzie się jakieś miejsce gdzie będą mogli swobodnie pobiegać!

Posted

Najwyżej kolor futra (A Romik też miał takie- zresztą przy silnym inbredzie często dochodzi do kumulowania danej cechy) i struktura włosa :evil_lol:
Porównaj sobie kształty główek, długość nóg, itd.
A czy ona w naturze ma tak uszka jak na zdjęciu, czy inaczej się jej układają?

Posted

no o sierść mi chodzi, nogi to nie ta długość, Jazda przy babce ma nogi długie jak modelka :evil_lol:

A uszy miewa też takie :)

A właśnie, jak jej poszło w Białymstoku? Nie mogłam się dodzwonić coby informacji zasięgnąć ;)

Posted

A widziałaś zdjęcia dziadka i jego sierść? :cool3:
W Białymstoku pewnie w.o. - mało znam Tollerów które by zeszły z gorszą w klasie szczeniąt ;)

Posted

[quote name='Gucio']widziałam ;) ale i tak coś z babci w niej jest :eviltong:
Gucio - jasne, oczywiście :glaszcze:
:p :eviltong: :lol:
Genetycznie jest, fenotypowo mniej :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...