Toller Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Taq - WIELKIE GRATULACJE!!! A nie wiesz co miała Czacza? BO na jej stronie było podane że Res CACIB http://www.capellaviscomica.pl/capella/index.php?menu=strona_glowna&modules=news Dwa res CACIBY? :lol: Twoja dziewczynka widzę że zamki z piasku buduje :lol: Ale najlepsza jest ta jej rozkosz na pleckach :loveu: Świetnie pływa w morzu!! Gdzie nocowaliście - bo zastanawiam sie na przyszły rok nad jakąś kwaterą nad morzem właśnie, ale gdzie mnie wpuszczą z piesami.
Toller Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Guciek - teraz zobaczyłam - WOW! A planowałaś za jakiś czas dopiero - to sie nazywa szybka piłka ;) Dawaj zdjęcia sunieczki, koniecznie!
Guciek Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 No takie tam planowanie... ;) to podstęp był :evil_lol: bo tak naprawdę namawianie na psa zaczęło się już w poniedziałek, zaraz po Sopocie :) trułam, trułam i wytrułam :cool3: Akurat jechaliśmy do rodziny, a stamtąd blisko do hodowli, wyciągnęłam rodziców po uprzednich rozmowach z rodzicami, panią Beatą i hodowcą - pojechaliśmy POOGLĄDAĆ (ja z zamiarem zabrania ze sobą hihi). Od słowa do słowa, suńka spodobała mi się już od pierwszego wejrzenia. Była jeszcze jedna z tego samego miotu, ale ciemniejsza i z ciemnym nosem, druga suczka z innego miotu, ale taka typowo kanapowa i jasny piesek, który już jest zaklepany. Zostaliśmy przy wyborze między Inką a Ilką. Ilka w sumie sama nas wybrała- w mieszkaniu hodowców przybiegła, wylizała każdego po kolei, Inka natomiast zajęła się hodowcami ;) Mama wolała Inkę bo ciemniejsza, ale w końcu pies jest mój, nie? :eviltong: Dostaliśmy metrykę, ksiązeczkę zdrowia i kopię rodowodu matki, zobaczyłam mamuśkę, tatusiek na zdjęciach, państwo bardzo mili, poobowiadaliśmy sobie różne historie psie, sporo się od hodowców dowiedzieliśmy, dostaliśmy smyczkę i ładną niebieską obrożę ;) No i w sumie to tak zostałam posiadaczką cudniej rudej suczki ;) Z resztą ferajny się jeszcze nie zapoznawaliśmy, tylko z suczi, która mieszka w domu, taki ratlerek. Ilka już wie, że jak Nina siedzi na kolanach to podejść nie można bo Nina wtedy zębami starszy, staruszka zazdrosna :eviltong: Imię Ilka to z rodowodu jest, ale jakoś na nią wołać muszę, tak jak hodowcy do tej pory. Ale proces wymyślania imienia trwa ;) Ma być krótkie, łatwe do szybkiego wymawiania i takie nieoklepane ;) ciekawe co mi się z tego myślenia urodzi :) A to tak na prędko moja sucz :eviltong: przepraszam za jakość, za szybko obrobiłam zdjęcia ;)
Toller Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 To witamy kolejne Rude stworzonko :loveu::loveu::loveu::loveu:
blanol Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Śliczności Rudaskowe! Gratulacje!!! Zazdroszczę, ja na mojego tollerka jeszcze muszę 4 tygodnie poczekać....
Toller Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Czekaj, czekaj cierpliwie :cool3: Ale fajnie że już tyle nas jest- jak tak dalej pójdzie to w przyszłym roku może obmyślę jakiś Tollerowy zjeździk u nas w Polsce.
Taq Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Gucio - super wiadomość! gratulacje :loveu: suńka śliczna :loveu: . A jak z socjalizacją? z tego co było tu na forum mówione to hodowcy nie przykładają się zbytno do tego. Pytam bo widziałaś jaka jest Holly. Cieszę się że Holly na wakacjach podoba się Wam :loveu: . Toller-Fox - Cza-Cza musiała dostać CACIB, bo nikt inny nie mógł go dostać, a Holly na 100% ma wpisany do karty oceny res. CACIB. Nad morzem byliśmy w miejscowości Smołdzino, to kawałek od morza, około 5km musiliśmy dojechać na parking, a póżniej 1km na pieszo, ale plaża prawie pusta, piesy robiły co chciały, biegały, pływały, kopały, tarzały się i budowały zamki :eviltong: . Plażą do Rowów było ok 9km i też przeszliśmy się, ale tam na plażę z psem nie wolno. Pojechaliśmy też do Ustki ok. 25km, a tam pełno ludzi, na plażę z psem zakaz wstępu, wszędzie kolejki, koszmar. Trochę nie podobało się nam, że na plażę tak daleko ale psy miały super, całe dnie w ruchu. wrzosowa dama :lol:
Toller Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Rewelacja to ostatnie zdjęcie- nic nie chcę mówić, ale Holly robi za pewną intymną cześć ludzika :lol::lol:
Guciek Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Gucio - super wiadomość! gratulacje suńka śliczna . A jak z socjalizacją? z tego co było tu na forum mówione to hodowcy nie przykładają się zbytno do tego. Pytam bo widziałaś jaka jest Holly. Dziękuję, dziękuję, przekazałam młodej :lol: A właśnie z socjalizacją kiepsko, obawiam sie, ze to właśnie tak samo jak z Holly będzie. Ale odważna jest bardzo! Byli u mnie dziś właściciele Jazdy i Dzidy, jakieś 3h po naszym przyjeździe. Już ich dzielnie obwąchała, pobawiła się piłeczką, pchała do pieszczot :loveu: na początku pierwsze minuty w domu to panika co się dzieje i gdzie ja jestem?! ale teraz śmiga za nami, na podwórko zaczęła się sama wynurzać :) z Witkiem wyszliśmy jej porzucać piłkę to potem w tym miejscu węszyła :) w pokoju obszczekała mi stos gazet psich, łóżko i szafkę, ale już jest OK :) Podwórko na początku było straszne, ale jak się znalazło piłkę w trawie to już wszystko cacy. Kupa na dywanie zaliczona, ale darowaliśmy, miała prawo przecież. No i jada samochodem to stres olbrzymi. Chyba będzie trzeba inwestować w aviomarin na podróże. A teraz mi sucz padła i śpi na dywanie :loveu: I jeszcze nie chce jeść z miski tylko z ręki. Ale doszłam do wniosku, że jak zgłodnieje to w końcu musi tam podejść i zjeść :eviltong: Holly na zdjęciach super wyszła! Pierwsze wrażenie miałam jak Gosia :oops: :lol: A na żywo się jeszcze lepiej prezentuje :) PS Uwaga sucz wzięła karmę z miski! Po jednej kuleczce i odchodzi, a teraz po kilka i odchodzi parę kroków :lol: Właśnie się położyła hihi. Koniec jedzenia (relacja na bieżąco to była ;) )
Czoko Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Taq najserdeczniej gratuluję sukcesu Holly Gucio - gratuluję dołączenia do Tollerowego grona... jak widzicie pozostaję Waszym wiernym sympatykiem. Czy wiecie moze o kimś kto wybiera się na wystawę do Warszwy - nikt znajomy do tej pory się nie wybiera ani na Krajową ani na Wystawę Retrieverów. Pozdrawiam Was serdecznie
Guciek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Czoko napisał(a):Taq najserdeczniej gratuluję sukcesu Holly Gucio - gratuluję dołączenia do Tollerowego grona... jak widzicie pozostaję Waszym wiernym sympatykiem. Czy wiecie moze o kimś kto wybiera się na wystawę do Warszwy - nikt znajomy do tej pory się nie wybiera ani na Krajową ani na Wystawę Retrieverów. Pozdrawiam Was serdecznie Dziękuję :-) o ile się nie mylę, to prawdopodobnie właściciele Jazdy będą ;) Ilkowa wylizała mnie rano ze 3 razy, odbyła już wyprawę na siuśki, przy okazji zapoznała się z Goferem ;) Nie było targnicznie - mój pies jak zwykle najarany hihi. Ilka sie nim nie przejmowała - legła w trawie i miała go nosie :lol: Potem troszkę pobiegały po trawie i wróciła do mnie. Dziś dzień zapoznań z resztą burków. Ciekawe jak mi Toś zareaguje :roll:
Toller Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Guciek - A ile masz piesów łącznie? Fajnie że noc minęła spokojnie, i że nie brudzi w mieszkaniu- to już zresztą spora suńka, dziwne by było gdyby się załatwiała w mieszkaniu.
Guciek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Teraz łącznie mam 5 ;) I na takiej ilości na razie skończę :)
Toller Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 No to dysponujesz pełnym stadkiem :lol: Czekamy na dajsze foteczki :loveu:
Toller Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 ALE FAJNE ZDJĄTKA!! Faktycznie, wysoka i spora sunieczka :cool3: :loveu:
Guciek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Bonus w takim razie, bezimienny retriever na skarpetki na trawie CIąG DLASZY!
Toller Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Zdjęcie pierwsze- nieźle się kawaler do niej ślini :p :lol: Cykaj dalej, ale myśl zarazem nad imonkiem - bo się suneiczka odbrazi i se pójdzie do dobrych ludzi co jej imię wymyślą :razz: :lol: :cool3:
WiolaW Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Gucio-także witamy serdecznie i cieszymy się że nastepny rudzielec do nas dołączył. Zdjęcia śliczne. A ile miesięcy ma twój rudzielec? Ja od piątku na dwa tygodnie mam Goldena (3-letnią suczkę) - mojego brata. Jak narazie wszystko jest dobrze a najlepsze są spacery - gonią się jak szalone.
nathaniel Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Krótkie? Lo, La, Bu. Zapożyczone od Silvi Trkman
WiolaW Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Też sie pochwalimy kilkoma zdjęciami znad morza " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt="">
Toller Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 A może LoLaBu?? :lol::lol::lol::lol::lol::cool3: Wiola- widzę pływackie sukcesy kolejne!!
WiolaW Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 A oto nowy lokator. Czy wasze psy też sie tak rozkładaja jak "żaba"? " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt="">
Recommended Posts