Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heejo! Wasze psy to istne zmarźluchy czy co? :D
Xenie to obojętne - zimno, wiatr, deszcz pada, a ta by szalała i szalała.. Prędzej to mi jej zimno niż jej :D
A co najlepsze, uwielbia latać po trawie, po kałużach.. po krzakach.. jej nie straszne zimno :D
Pozdrawiamy i czekamy na jakieś nowe zdjęcia :)

Posted

lucky23 napisał(a):
Heejo! Wasze psy to istne zmarźluchy czy co? :D
Xenie to obojętne - zimno, wiatr, deszcz pada, a ta by szalała i szalała.. Prędzej to mi jej zimno niż jej :D
A co najlepsze, uwielbia latać po trawie, po kałużach.. po krzakach.. jej nie straszne zimno :D
Pozdrawiamy i czekamy na jakieś nowe zdjęcia :)

Pixel nienawidzi wody i tylko ona mu przeszkadza :evil_lol:
Śnieg, deszcz, grzmienie z oddali, walić to, on idzie na spacer :evil_lol:

Posted

Mój Zibulec też nie lubi deszczu. Jak jest zimno, ale sucho, mróz nawet spory, to wszystko jest OK. Ale deszczyk? "Nie! Nigdzie nie idę!" A jak już go wywabię 'na smaczka' to jest: "Wracamy natychmiast!!!"

Posted

Frida wodę lubi... uwielbia jeziora i morza... tylko jak jest ciepło ;)
Dzisiaj do nas zawitało słoneczko. :D Wykorzystaliśmy jak mogliśmy - spacerki, zabawy... może się już nie powtórzyć :)
Frida ma znowu problemy z oczkami - ropieją... a miesiąc temu wcale nie ropiały. ;(

Posted

Sunia znajomej z dogo też ma problemy z oczkami już dłuższy czas, jak się polepsza to zaraz znowu wszystko wraca.
Fotki jak zawsze śliczne!!
Piękna z Fridy modelka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Rano padał śnieg, natomiast teraz słońce mnie razi przez okno... POGODO, zdecyduj się. :evil_lol: Ale wykorzystaliśmy śnieg na robienie zdjęć...ale szybko, bo zaraz by go nie było. :lol:

Posted

[quote name='Błyskotka']Możliwe że to na zmianę pogody. A co jej podajesz na tę ropkę ?[/QUOTE] W sumie teraz już nic, dawałam kiedyś krople polecone przez hodowczynię i był dłuuugi spokój. Obcięliśmy włosy pod oczami i czekamy, może już będzie dobrze.

Posted

U mnie Lena czasem ma taki problem. Używała jakiś kropli od weta. Teraz to powraca jak mocno wieje na zewnątrz. Po długim spacerze ma załzawione i zaropiałe oczy. Nam wetka nie zalecała obcinania włosów pod oczami bo odrastając podrażniają gałkę oczną.

Frida cudnie wygląda w tym ubranku. Przyzwyczaiła się już?

Posted

[quote name='Kasi i Lena']U mnie Lena czasem ma taki problem. Używała jakiś kropli od weta. Teraz to powraca jak mocno wieje na zewnątrz. Po długim spacerze ma załzawione i zaropiałe oczy. Nam wetka nie zalecała obcinania włosów pod oczami bo odrastając podrażniają gałkę oczną.

Frida cudnie wygląda w tym ubranku. Przyzwyczaiła się już?[/QUOTE]

Dzięki za informację. :oops: podpytam jeszcze weterynarza i hmmm... fryzjera? ;)
Na początku "strzela fochy" ale po 5min. idzie normalnie, w końcu się przyzwyczai, zwłaszcza na większe mrozy. :)

Posted

Dopytaj, nie wiem może to zależy od włosa, kierunku rośnięcia? w każdym razie nam odradzono obcinanie.
Na pewno się przyzwyczai jak poczuje różnice w ubranku i bez ubranka na mrozie. Sama się będzie domagać ubrania. Jak moja, tak się przyzwyczaiła w tamtym roku że jak jej nie ubrałam to się zapierała w drzwiach że ona nie idzie. A to już wiosna była :D

Posted

[quote name='Lili8522']Śliczna jest, a czy ona staje na tą łape tzn czy się podpiera?

Ona ma dłuższą pysie od mojej Lili, moja jest bardziej plaskata ;) ale i tak
są bardzo podobne :)

Nie podpiera się, niestety za krótka. Jednak czasami pomaga sobie nią w zabawie, wejściu do legowiska, ogólnie nie jest tak, że ta łapa jest nieruchoma. W zabawie KONGiem wobbler to nią uderza wydobywając smakołyki. gdyby nie miała całej łapy byłoby duużo gorzej. ;)

[quote name='Lili8522']Dopytaj, nie wiem może to zależy od włosa, kierunku rośnięcia?

Wydaje mi się, że jednak zależy, gdyż sierść maltańczyka rośnie w dół, dzięki czemu nie jest aż taka kłująca . ;)

Posted

Fajna sesja.
http://imageshack.us/a/img7/7407/v9ht.jpg Spojrzenie modelki. :)
A te włoski przycięte bliżej środka , nie pod samym okiem, nie mogą jej drażnić? Zibi też czasem ma zaropiałe bardziej, gdy takie kłaczki tuż przy oku za bardzo odrastają i wchodzą do środka. Przemywam mu solą fizjologiczną i przycinam. Ale to sznupek, więc fryz inny. :)

Posted

Masz myszoskoczki! :loveu: Gadaj zaraz czy panienki, faceciki, imionka i w ogóle, wsio. Co do marznięcia bądź i nie. Nico ubieram (na razie ma dwie bluzy i jedną kamizelkę), gdy chociażby wieje silny wiatr, a temu i tak w tyłek zimno i ciężko z niego "wydusić" coś innego niż siku... :roll:

Posted

[quote name='Dioranne']Masz myszoskoczki! :loveu: Gadaj zaraz czy panienki, faceciki, imionka i w ogóle, wsio. Co do marznięcia bądź i nie. Nico ubieram (na razie ma dwie bluzy i jedną kamizelkę), gdy chociażby wieje silny wiatr, a temu i tak w tyłek zimno i ciężko z niego "wydusić" coś innego niż siku... :roll:[/QUOTE]

Faceciki z hodowli "Pod Chmurką" w trójmieście... Ich akwarium przedstawione pare stron wstecz. As i Wigor ;) Mojej też w tyłek zimno... ale pracujemy nad tym :D

Posted

To ja już wszystko wiem. I dopiero dzisiaj ogarnęłam, że znam Cię z forum o gryzoniach. Na myszoskoczkowym też jesteś? Ja planuję młodemu kupić kombinezon, bo wątpię, aby z odkrytymi łapkami mi Książę raczył wyjść w ogóle na dwór. :lol:

Posted

[quote name='Dioranne']To ja już wszystko wiem. I dopiero dzisiaj ogarnęłam, że znam Cię z forum o gryzoniach. Na myszoskoczkowym też jesteś? Ja planuję młodemu kupić kombinezon, bo wątpię, aby z odkrytymi łapkami mi Książę raczył wyjść w ogóle na dwór. :lol:[/QUOTE]

Tak, jestem na gryzoniowym jako chomix. Na gerbilach nie wiem sama, jaki login, miałam tam tylko konto dla skontaktowania się z hodowlą. ;)