Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Rocky starszy owczarek ,który dumę zostawił za bramą schroniska Widzieliście psa który się poddał,
dla którego sensem egzystencji był jego Człowiek ?
Człowiek który nie szuka ,nie pyta ...
Rocky od 2 dni dostaje zastrzyki pies nie potrafił wstać - w tym momencie jest lepiej,
ale wszyscy wiemy ze pobyt w schronisku choćby najlepszym jest dla psa wyrokiem.
Rocky musi być w cieple i nade wszystko musi mie[SIZE=3]ć
po co walczyć ,a dla chłopaka najlepszą motywacja jest człowiek - JEGO człowiek.
Rocky na spacerze nie odkleja sie od człowieka ,wchodzi miedzy nogi pcha pychol w ręce , cóż mam powiedzieć serce pęka .
ON ZASŁUGUJE NA SZANSE.

Rocky przebywa w Schronisku dla bezdomnych zwierząt w jastrzębiu Zdroju, ul. Norwida 50 .

Kontakt w godzinach od 7.00 do 15.00 pod nr. 519058615 lub 519058642 (pracownicy schroniska)
kontakt Iza 510 250 970

Wydarzenie na FB : https://www.facebook.com/events/490209634354075/

Bardzo dziękujemy Fundacji Pro Animals która udostępniła nam konto dla[SIZE=3] chł[SIZE=3]opaka
Jeżeli ktoś chciałby wspomóc naszego staruszka prosimy o wpłaty
PKO BP 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717
Koniecznie z dopiskiem " Dla Roc[SIZE=3]kyego z Jastrzębia ".

Pierwsze wpłaty na Roc[SIZE=3]kyego:

Agnieszka J. z Szczecina 50 zł
Iwona Aleksandra H. z Ustronia 20 zł
Agnieszka Łucja S. z Jastrzębia Z
100 zł
Marzena J. z Zebrzydowic 50 zl.
Wioleta Anna T. z JZ 40 zl.
Malgorzata Cz. z Skoczowa 50 zl.
Paulina K. z Ustronia 27zl.
Beata Kamila S-O. z Sosnowca 50 zl.
Iwona i Arkadiusz P. z Wodzislawia Slaskiego 30 zl.
Elzbieta T. z Jastrzębia Zdroju 50 zl.

Ewelina G. z JZ 31 zl.
Angelina K. z Rybnika 50 zl.
Krystyna D-S. z Gorzyc 50 zl.
Aleksandra Teresa P. z Torunia 30 zl.
Iwona Aleksandra H. z Ustronia 50 zl. :lol:
Torunia od Aleksandra Teresa P. 50 zl.

[SIZE=3]Uzbierana kwota na Rockiego : 728 zł
+ bazarek Halszki
248,20zł .

-----------------------

Bardzo serdecznie wszystkim dziękujemy!

Wydatki:

Zrobiono badania krwi - koszt : 60 zł
Worek karmy (240 zł)
tu faktura - http://www.dogomania.pl/forum/thread...3#post20521093

faktury dotarły do Fundacji
:p

Po zakupie karmy i badaniach - ZOSTAŁ[SIZE=3][SIZE=3]A kwota 428
+ bazarek Halszki 248,20 zł

Bardzo proszę o sprawdzenie , ponieważ mogła mi umknąć jakaś wpłata lub coś innego ...:oops:.

Czyli na koncie Fundacji jest kwota 428 zł.
Z pieniędzy bazarkowych Iza chciała kupić suplementy dla Rockiego i jakieś jeszcze specyfiki.
Resztę, która zostanie wpłacamy na konto Fundacji dla Piracika i potrzebujących psiaków.

Edited by szafra
  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rocky bardzo chudnie, ma problemy z chodzeniem. Nie wiemy jeszcze co mu jest. Być może to tylko stres i rezygnacja. Słabnie nam. Szukamy domu na wczoraj!

Ma najprawdopodobniej kłopoty z kręgosłupem :shake:.

Posted

Jak Oneczek to ja z Izulą pierwsze do boju!

DT mógłby mieć, ale zawsze jest jakieś ale. Mieszkanie w bloku na 1-szym piętrze. Także nie wiemy jak by było z chodzeniem po schodach. Ktoś mówił, że on się boi wchodzić do budynku - mógł być psem kojcowym, chociaż na takiego nie wyglądał - był dosyć zadbany.
Ponoć w tym DT jest pies - spaniel. Nie wiemy jak się zachowają.
Można poprosić Państwa o to, żeby przyjechali ze swoim psiakiem.

Posted

Widzę, że na FB jest propozycja DT - tylko daleko Mazury ( koło Mrągowa).
Pani Mariola jest wolontariuszem TOZ Kętrzyn. Dobry DT by był, tylko nie wiadomo jak Rocky jeździ samochodem i czy może w takim stanie tak daleko jechać.

Posted

Na spacerek dał się dziś wyciągnąć, ale mnie to on olewa totalnie. Facetów uwielbia - z Marcinem poszedł bez zająknięcia a mnie się nie dał do kojca zaprowadzić. Zaparł się i koniec.

Shanti bardzo Cię proszę pooglądajcie dobrze jego ogon. Wygląda na mocno opuchnięty i nie daje go nawet obejrzeć i dotknąć.
Na dole jest chudy a potem robi się dziwnie gruby. Pod futrem z daleka nie da się pooglądać :shake:. Coś tam jest nie tak ...

Posted

Pojawiam się u Rokusia - to taki Uroczy Psiak!!!
Jestem, bo ogromnie lubię być na wątkach waszych (z Jastrzębia) Psiaczków!!!
Tak cudownie i z taka determinacją walczycie o te bidy, że aż człowiekowi robi się cieplej na sercu!!!
Mam nadzieję - i życzę tego nade wszystko Rokuniowi - że i On znajdzie dzięki Wam swój cudowny, własny, pełen Miłości DOM!!!

Posted

Cieszę się, ze jesteś z nami Saruniu :loveu:.

Wet będzie Rockiego oglądał jutro, psiak pojedzie też na badania : RTG i badanie krwi. Załatwiamy transport.
Za badania i diagnostykę musimy zapłacić - czyli sprężamy się i zrzucamy się na badania, dobrą karmę dla niego i na co tam będzie jeszcze trzeba.
Było kilka propozycji i deklaracji na FB.
Potrzebne jest tylko konto do zbiórki - szukamy Rockusiowego skarbnika :p.

Wiem, że Alinka się zaoferowała z dowozem i samochodem - Iza pojedzie pewnie z nią. Dzięki dziewczyny :loveu:!

Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Dalej szukamy DT lub DS.

Było kilka telefonów w sprawie DT lub DS. Jeden gdzieś daleko ( po za naszymi granicami).
Nie jest łatwo o jakieś ciepłe lokum dla dużego i chorego psa :shake:.

Czy ktoś się nim zaopiekuje, czy będzie marzł ...

Posted

Kopiuję z wątku jastrzębskieo ogólnago:
Shanti - " Agatka obejrzała ogon Rockiego. Nie wiadomo nic konkretnego, mógł się uderzyć, mógł mu ktoś drzwiami przytrzasnąć. Dostał antybiotyk, zobaczymy".
Tak czy siak ogon spuchnięty.

Posted

[quote name='szafra']Cieszę się, ze jesteś z nami Saruniu :loveu:.

Wet będzie Rockiego oglądał jutro, psiak pojedzie też na badania : RTG i badanie krwi. Załatwiamy transport.
Za badania i diagnostykę musimy zapłacić - czyli sprężamy się i zrzucamy się na badania, dobrą karmę dla niego i na co tam będzie jeszcze trzeba.
Było kilka propozycji i deklaracji na FB.
Potrzebne jest tylko konto do zbiórki - szukamy Rockusiowego skarbnika :p.

Wiem, że Alinka się zaoferowała z dowozem i samochodem - Iza pojedzie pewnie z nią. Dzięki dziewczyny :loveu:!

Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Dalej szukamy DT lub DS.

Było kilka telefonów w sprawie DT lub DS. Jeden gdzieś daleko ( po za naszymi granicami).
Nie jest łatwo o jakieś ciepłe lokum dla dużego i chorego psa :shake:.

Czy ktoś się nim zaopiekuje, czy będzie marzł ...

Mocno trzymam kciuki za Rokusia i mam nadzieję, że wybierzecie dla chłopaka NAJLEPSZY DOMEK!!!
Martuś! Odnośnie konta... rozmawiałam o tym z Izunią, Ona wszystko wie:)