szafra Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 (edited) Rocky starszy owczarek ,który dumę zostawił za bramą schroniska Widzieliście psa który się poddał, dla którego sensem egzystencji był jego Człowiek ? Człowiek który nie szuka ,nie pyta ... Rocky od 2 dni dostaje zastrzyki pies nie potrafił wstać - w tym momencie jest lepiej, ale wszyscy wiemy ze pobyt w schronisku choćby najlepszym jest dla psa wyrokiem. Rocky musi być w cieple i nade wszystko musi mie[SIZE=3]ć po co walczyć ,a dla chłopaka najlepszą motywacja jest człowiek - JEGO człowiek. Rocky na spacerze nie odkleja sie od człowieka ,wchodzi miedzy nogi pcha pychol w ręce , cóż mam powiedzieć serce pęka . ON ZASŁUGUJE NA SZANSE. Rocky przebywa w Schronisku dla bezdomnych zwierząt w jastrzębiu Zdroju, ul. Norwida 50 . Kontakt w godzinach od 7.00 do 15.00 pod nr. 519058615 lub 519058642 (pracownicy schroniska) kontakt Iza 510 250 970 Wydarzenie na FB : https://www.facebook.com/events/490209634354075/ Bardzo dziękujemy Fundacji Pro Animals która udostępniła nam konto dla[SIZE=3] chł[SIZE=3]opaka Jeżeli ktoś chciałby wspomóc naszego staruszka prosimy o wpłaty PKO BP 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717 Koniecznie z dopiskiem " Dla Roc[SIZE=3]kyego z Jastrzębia ". Pierwsze wpłaty na Roc[SIZE=3]kyego: Agnieszka J. z Szczecina 50 zł Iwona Aleksandra H. z Ustronia 20 zł Agnieszka Łucja S. z Jastrzębia Z 100 zł Marzena J. z Zebrzydowic 50 zl. Wioleta Anna T. z JZ 40 zl. Malgorzata Cz. z Skoczowa 50 zl. Paulina K. z Ustronia 27zl. Beata Kamila S-O. z Sosnowca 50 zl. Iwona i Arkadiusz P. z Wodzislawia Slaskiego 30 zl. Elzbieta T. z Jastrzębia Zdroju 50 zl. Ewelina G. z JZ 31 zl. Angelina K. z Rybnika 50 zl. Krystyna D-S. z Gorzyc 50 zl. Aleksandra Teresa P. z Torunia 30 zl. Iwona Aleksandra H. z Ustronia 50 zl. :lol: Torunia od Aleksandra Teresa P. 50 zl. [SIZE=3]Uzbierana kwota na Rockiego : 728 zł + bazarek Halszki 248,20zł . ----------------------- Bardzo serdecznie wszystkim dziękujemy! Wydatki: Zrobiono badania krwi - koszt : 60 zł Worek karmy (240 zł) tu faktura - http://www.dogomania.pl/forum/thread...3#post20521093 faktury dotarły do Fundacji :p Po zakupie karmy i badaniach - ZOSTAŁ[SIZE=3][SIZE=3]A kwota 428 zł + bazarek Halszki 248,20 zł Bardzo proszę o sprawdzenie , ponieważ mogła mi umknąć jakaś wpłata lub coś innego ...:oops:. Czyli na koncie Fundacji jest kwota 428 zł. Z pieniędzy bazarkowych Iza chciała kupić suplementy dla Rockiego i jakieś jeszcze specyfiki. Resztę, która zostanie wpłacamy na konto Fundacji dla Piracika i potrzebujących psiaków. Edited March 14, 2013 by szafra Quote
szafra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Rocky bardzo chudnie, ma problemy z chodzeniem. Nie wiemy jeszcze co mu jest. Być może to tylko stres i rezygnacja. Słabnie nam. Szukamy domu na wczoraj! Ma najprawdopodobniej kłopoty z kręgosłupem :shake:. Quote
izek77 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Jestem ...cioteczki od oneczków prosze tu do nas ::) Quote
monika55 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Szafra, a miałam Cię prosić o założenie wątku. A tu, mówisz- masz. Jak widzisz?, jakie plany? Na FB ktoś obiecał się odezwać o DT ale dotąd cisza.Co robimy? Quote
szafra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Jak Oneczek to ja z Izulą pierwsze do boju! DT mógłby mieć, ale zawsze jest jakieś ale. Mieszkanie w bloku na 1-szym piętrze. Także nie wiemy jak by było z chodzeniem po schodach. Ktoś mówił, że on się boi wchodzić do budynku - mógł być psem kojcowym, chociaż na takiego nie wyglądał - był dosyć zadbany. Ponoć w tym DT jest pies - spaniel. Nie wiemy jak się zachowają. Można poprosić Państwa o to, żeby przyjechali ze swoim psiakiem. Quote
szafra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Widzę, że na FB jest propozycja DT - tylko daleko Mazury ( koło Mrągowa). Pani Mariola jest wolontariuszem TOZ Kętrzyn. Dobry DT by był, tylko nie wiadomo jak Rocky jeździ samochodem i czy może w takim stanie tak daleko jechać. Quote
arabiansaneta Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Piękny i mądry pies, szkoda żeby się zmarnował. Quote
szafra Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Na spacerek dał się dziś wyciągnąć, ale mnie to on olewa totalnie. Facetów uwielbia - z Marcinem poszedł bez zająknięcia a mnie się nie dał do kojca zaprowadzić. Zaparł się i koniec. Shanti bardzo Cię proszę pooglądajcie dobrze jego ogon. Wygląda na mocno opuchnięty i nie daje go nawet obejrzeć i dotknąć. Na dole jest chudy a potem robi się dziwnie gruby. Pod futrem z daleka nie da się pooglądać :shake:. Coś tam jest nie tak ... Quote
izek77 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 hmm ciekawe co to możę byc ... nie wazne ze troszke szowinista i tak go uwielbiam :loveu: Quote
monika55 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Rozmawiałam. Jeśli nie pójdzie do domu to coś wymyśliłam jak go dowieźć do weta. Quote
BasiaD Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Rocky , piesku wracaj na początek prosić cioteczki o pomoc! Quote
izek77 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='monika55']Rozmawiałam. Jeśli nie pójdzie do domu to coś wymyśliłam jak go dowieźć do weta.[/QUOTE] Dzięki :)))))))))))))))))) Quote
Sarunia-Niunia Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Pojawiam się u Rokusia - to taki Uroczy Psiak!!! Jestem, bo ogromnie lubię być na wątkach waszych (z Jastrzębia) Psiaczków!!! Tak cudownie i z taka determinacją walczycie o te bidy, że aż człowiekowi robi się cieplej na sercu!!! Mam nadzieję - i życzę tego nade wszystko Rokuniowi - że i On znajdzie dzięki Wam swój cudowny, własny, pełen Miłości DOM!!! Quote
szafra Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Cieszę się, ze jesteś z nami Saruniu :loveu:. Wet będzie Rockiego oglądał jutro, psiak pojedzie też na badania : RTG i badanie krwi. Załatwiamy transport. Za badania i diagnostykę musimy zapłacić - czyli sprężamy się i zrzucamy się na badania, dobrą karmę dla niego i na co tam będzie jeszcze trzeba. Było kilka propozycji i deklaracji na FB. Potrzebne jest tylko konto do zbiórki - szukamy Rockusiowego skarbnika :p. Wiem, że Alinka się zaoferowała z dowozem i samochodem - Iza pojedzie pewnie z nią. Dzięki dziewczyny :loveu:! Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Dalej szukamy DT lub DS. Było kilka telefonów w sprawie DT lub DS. Jeden gdzieś daleko ( po za naszymi granicami). Nie jest łatwo o jakieś ciepłe lokum dla dużego i chorego psa :shake:. Czy ktoś się nim zaopiekuje, czy będzie marzł ... Quote
alina71 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Prosze tylko o telefon jestem do dyspozycji. :) Quote
szafra Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Kopiuję z wątku jastrzębskieo ogólnago: Shanti - " Agatka obejrzała ogon Rockiego. Nie wiadomo nic konkretnego, mógł się uderzyć, mógł mu ktoś drzwiami przytrzasnąć. Dostał antybiotyk, zobaczymy". Tak czy siak ogon spuchnięty. Quote
izek77 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Wet powiedział ze dobrze by było jakies wspomagacze mu podawac wspomniała cos o glukozaminie Quote
szafra Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 A jaka cena Izula tego specyfiku? Quote
izek77 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Karola juz pisała ze zamowia .DOLFOS Arthrofos to 3 dychy ale wezmiemy to na poł ,trzeba zbierac na karme i diagnostyke cioteczki helpppppppp Quote
izek77 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 to by było super http://allegro.pl/caniviton-forte-plus-90-tabletek-wetapteka-i2982650433.html Quote
Sarunia-Niunia Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='szafra']Cieszę się, ze jesteś z nami Saruniu :loveu:. Wet będzie Rockiego oglądał jutro, psiak pojedzie też na badania : RTG i badanie krwi. Załatwiamy transport. Za badania i diagnostykę musimy zapłacić - czyli sprężamy się i zrzucamy się na badania, dobrą karmę dla niego i na co tam będzie jeszcze trzeba. Było kilka propozycji i deklaracji na FB. Potrzebne jest tylko konto do zbiórki - szukamy Rockusiowego skarbnika :p. Wiem, że Alinka się zaoferowała z dowozem i samochodem - Iza pojedzie pewnie z nią. Dzięki dziewczyny :loveu:! Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Dalej szukamy DT lub DS. Było kilka telefonów w sprawie DT lub DS. Jeden gdzieś daleko ( po za naszymi granicami). Nie jest łatwo o jakieś ciepłe lokum dla dużego i chorego psa :shake:. Czy ktoś się nim zaopiekuje, czy będzie marzł ... Mocno trzymam kciuki za Rokusia i mam nadzieję, że wybierzecie dla chłopaka NAJLEPSZY DOMEK!!! Martuś! Odnośnie konta... rozmawiałam o tym z Izunią, Ona wszystko wie:) Quote
halszka Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='izek77']to by było super http://allegro.pl/caniviton-forte-plus-90-tabletek-wetapteka-i2982650433.html dopiero dzisiaj dotarłam na ten wątek :oops: Moja Lorcia w tej chwili (wcześniej również) dostaje ten preparat http://allegro.pl/dolfos-arthroha-zdrowe-stawy-twojego-psa-90-tab-i2916382647.html działa również przeciwbólowo i przeciwzapalnie... polecam!!! Quote
Recommended Posts