Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spajkowski smacznie sobie kima to zabieram się do pisania...

Operacja udana...wszystko super:) trwała dwie godziny... poskładali mu te kosturki, teraz musimy bardzo na niego uważać, tylko kontrolowane spacerki i żadnych skoków.... dostosowałam już pod niego pokój, byliśmy też na pierwszym siku... na 4 łapkach:) potem na pyszczku ale jeszcze słaby po narkozie to miał prawo zaliczyć dzwon:)

chcieliśmy aby chłopca wykastrowano przy okazji tej narkozy, ale ma taki krwiak na jajuchach , że było to niemożliwe do wykonania...

Co do kosztów.... ech... ta chwila zawsze jest trudna kiedy zwierzak ma operacje, gdzie nigdy przed nie można powiedzieć ile to kosztuje bo rozpiętość w cenie to kilkaset złotych... byliśmy (oczywiście tylko psychicznie bo przecież nie materialnie;))przygotowani na 1000zł... Dr Fabisz powiedział, że jak dla nas i dla Spika to daje zniżkę... pomyślałam...no to 800.....
Fakturę za operacje mamy na 509 zł.... :):):):):):):):):):)
Doktorek po raz kolejny pokazał że jest super:)...

Reasumując mamy do zapłaty około 1200zł jak na dziś...ta kwota z dnia na dzień będzie się powiększać ale już nie tak drastycznie..... obawiam się że taką sumą nie dysponujemy i prosimy o wspieranie Spika nadal....choć małym grosikiem...(po niedzieli będzie wydruk i wykaże wszystkie wpłaty)

Czy Spike szuka domu? no Ba!!!! szuka szuka.... na razie swojego starego , co go albo zgubił, albo.... wiadomo..... ale jak szybko nie znajdzie to zbieramy kandydatury i wybieramy potencjalną rodzinkę adopcyjną...
Wszelkie podania rozważy komisja w składzie:
Spike-pies przewodniczący
i ciocia Aga- manager od zarządzania karmieniem i spacerami:)
i wujek Adam-co nic nie pisze ale dużo robi bo jest fajny:)
podania proszę składać na forum:)

Posted

No wieści dobre ale lekarz super dobrze, ze koszty mniejsze myślę, że uda się po troszku uzbierać potrzebną kwotę. Biedak znajdzie też dom już na fb ktoś zadawał pytania czy szuka domku? :) Pewnie ktoś się zakochał :)

Co do niespodzianki to owszem fajna ale ryczę jak bóbr przy niej :(

Posted

Po przeczytaniu wpisu joaski8 na niespodziankę nie wchodzę- po pierwszych zdjęciach Spika o mało nie wjechałam w samochód przede mną bo miałam go cały czas przed oczami i łzy mi kapały. A co do wujka Adama- żądamy ujawnienia się :evil_lol:

Co do kosztów- może kundelkowa skarbonka by pomogła? Danavas Ty masz duże doświadczenie- korzystałaś z ich pomocy? Ja ze swojej strony też coś dorzucę (po pierwszym jak mi pensja wpłynie na konto :oops:) i pamiętam o 5-ce za "walki psów" u Miśka, przeleję już wszystko razem.

Posted

[quote name='Yoana']Po przeczytaniu wpisu joaski8 na niespodziankę nie wchodzę- po pierwszych zdjęciach Spika o mało nie wjechałam w samochód przede mną bo miałam go cały czas przed oczami i łzy mi kapały. A co do wujka Adama- żądamy ujawnienia się :evil_lol:

Co do kosztów- może kundelkowa skarbonka by pomogła? Danavas Ty masz duże doświadczenie- korzystałaś z ich pomocy? Ja ze swojej strony też coś dorzucę (po pierwszym jak mi pensja wpłynie na konto :oops:) i pamiętam o 5-ce za "walki psów" u Miśka, przeleję już wszystko razem.[/QUOTE]

Aśka właź na niespodziankę i nie marudź....
kundelkowa nie zrobi fundacyjnych , mnie kiedyś sterylki odmówiono bo odebrałam sunie na interwencji jako Otoz, a że wrzuciłam ją na dogo aby do schronu nie trafiła i automatem przeszła na moje barki to już nie zostało uwzględnione...wiec ciułałam i uciułałam...

Spike jest psem Otozowym.. zobaczę po niedzieli jak finanse stoją i będziemy się martwić........

Posted

[quote name='joaska8']No wieści dobre ale lekarz super dobrze, ze koszty mniejsze myślę, że uda się po troszku uzbierać potrzebną kwotę. Biedak znajdzie też dom już na fb ktoś zadawał pytania czy szuka domku? :) Pewnie ktoś się zakochał :)

Co do niespodzianki to owszem fajna ale ryczę jak bóbr przy niej :([/QUOTE]

nie płakać mi tutaj:) teraz się tylko cieszyć trzeba:)

Posted

[quote name='danavas']nie płakać mi tutaj:) teraz się tylko cieszyć trzeba:)[/QUOTE]

U mnie to chyba burza hormonów tak działa bo płaczę i śmieję się jednocześnie teraz tylko domek żeby znalazł kurcze jakieś ogloszenia może.

Biedaczek ale silny jest a to jedno zdjęcie jakby na jedzenie się obraził odwrót główką w drugą stronę i nie będę jadł :)

Posted

wierzę,że da radę i wyjdzie z tego bo widze w jego oczach mojego psinke Tadeusza. też znalazłam go po wypadku, lezał 2 tygodnie z obitym kręgosłuperm, weterynarz zalecał uśpeinie a on daje mi już 3 lata tyle miłości. był dzielny i w końcu się z trudem ale podniósł. Po miesiącu już biegał. ze względu na złle postawioną diagnozę (uszkodzenie ściągna a nie nerwów w łapce) musi nosić bucik bo nie jest łapka sprawna, sama stópka. Walczyłam o niego i cieszę się,że są ludzie co walczą o Spike. Zasłużył na nowy kochający dom :) i tego mu życzę

Posted

[quote name='Yoana']Jak Spike dzisiaj?[/QUOTE]

fajnie:) dziż jak sąsiadka przyszła na pierdoły i moje psy na nią zaszczekały to Spike razem z nimi:)
jeść chce tylko wtedy gdy my jemy i podajemy mu pod stołem te najlepsze kąski, dziś zjadł mojej mamie całe mięcho z obiadu, ale moich korzonków i kiełków się nie chciał złapać..;)

rano podchodzi pod łóżko i patrzy takim wzrokiem , że automatem ląduje pod kołderką:)

Posted

[quote name='danavas']fajnie:) dziż jak sąsiadka przyszła na pierdoły i moje psy na nią zaszczekały to Spike razem z nimi:)
jeść chce tylko wtedy gdy my jemy i podajemy mu pod stołem te najlepsze kąski, dziś zjadł mojej mamie całe mięcho z obiadu, ale moich korzonków i kiełków się nie chciał złapać..;) rano podchodzi pod łóżko i patrzy takim wzrokiem , że automatem ląduje pod kołderką:)

Mądre psisko :evil_lol:

Posted

[quote name='joaska8']Czy rano idzie się wygrzać pod kołderką :) Oj rozpieszczasz go dziewczyno, rozpieszczasz :)))))[/QUOTE]

po to go mam:)
a jakie on buziaczki daje:)