Yoana Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Cudny jest. Daj znać jakie ustalenia z wetem. Kiedy operacja i jaki koszt :shake: I co oprócz miednicy ma złamane? Quote
joaska8 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Jaki on słodki :) Ale mam wrażenie, że gdzieś mi ta mordka znajoma ale nie wiem skąd ;/ Fajną masz psiarnię w domku :) I widać, ze Spike zadowolony uśmiechnięty :) Quote
danavas Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='joaska8']Jaki on słodki :) Ale mam wrażenie, że gdzieś mi ta mordka znajoma ale nie wiem skąd ;/ Fajną masz psiarnię w domku :) I widać, ze Spike zadowolony uśmiechnięty :)[/QUOTE] na fotę się jeszcze nie załapały dwa psiaki i trzy koty...:) psiarnio -kociarnia:) kochana to myśl, bo może gdzieś go przykleisz i znajdziemy właściciela.... Quote
joaska8 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 No myślę i nie wiem :( Może gdzieś go widziałam jak chodził sobie. A gdzie on dokładnie znaleziony był? Na ogłoszenia patrzyłam w internecie i nikt takiego nie szuka ale może zginał jakimś starszym ludziom, którzy dostępu do neta nie mają. Quote
piescofajnyjest Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 ale on sliczny w tym kocyku:))):loveu: co wet powiedzial???? Quote
danavas Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Doktor Spike analizuje swoje USG..:) Byliśmy w gabinecie... Spike ok, dostał leki, teraz podam mu płyny podskórnie bo nie chce pić cholera mała.... Pani doktor zrobiła USG i wszystko w jak najlepszym porządku.... Jutro rano operacja, w zależności od jej przebiegu odbiór Spika wieczorem lub w środę rano, ale to się wszystko okaże....jak rozmawiałam z lekarzem to uświadomił mi że Spike ma więcej złamań, bo ja tylko miednica, miednica... złamana jest koć krzyżowo -biodrowa i to ona będzie jutro łatana... bądźcie z nim jutro myślami bardziej niż kiedykolwiek.... on potrzebuje tego... Quote
Mazowszanka13 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Odwiedzam Spike i idę na bazarek cegiełkowy :) Tylko tak w tej chwili mogę pomóc. I oczywiście trzymam za niego jutro kciuki. Quote
monika083 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Danavas,a przyblizony koszt tej operacji znasz? Ile wplynelo do tej pory pieniedzy? Biedny maly:( Quote
andzia69 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Tak jak napisała Słodkokwaśna - samej miednicy sie nie operuje. Tzn. jest taka możliwosć, ale z tego co wiem, moze ze 2 wetow w Polsce przeprowadza operacje miednicy z użyciem specjalnych metalowych "sztabek" czy jak sie to fachowo nazywa. Pies musi miec ograniczony ruch przy zlamaniu miednicy - koniecznie! Mieliśmy wiele psiakow w schronisku ze zlamaniem miednicy i wszystkie miały ograniczone ruchy - klatka kennelowa - od 4-6 tyg w zależności od złamania. Czy dostawal witaminy z grupy B i nivalin? Ma czucie w łapkach? Biedny psiak...widać, ze jego brzuszek to jeden wielki krwiak...:( Quote
Aimez_moi Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Czesc Agula......jestem u malucha....:) Fajowo wyglada....:) ale u Ciebie same maluchy....:) Quote
danavas Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='Aimez_moi']Czesc Agula......jestem u malucha....:) Fajowo wyglada....:) ale u Ciebie same maluchy....:)[/QUOTE] dlatego jest ich więcej:) Quote
Wiola&Miłosz Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Jestem.. to zes Mnie zawolala.. pffff Aga jakby co ja mam fajowego weta moze bedzie mogl go skonsultowac jest stosunkowo bardzo nie drogi wsio zalatwi.. Quote
danavas Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 [quote name='joaska8']No myślę i nie wiem :( Może gdzieś go widziałam jak chodził sobie. A gdzie on dokładnie znaleziony był? Na ogłoszenia patrzyłam w internecie i nikt takiego nie szuka ale może zginał jakimś starszym ludziom, którzy dostępu do neta nie mają.[/QUOTE] nie wiem gdzie był znaleziony, ale przyniesli go na Wały do Glińskiej, do Zwierzyńca... Quote
joaska8 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 jestem i ja mam nadzieję, ze operacja się dobrze powiedzie :) trzymam kciuki za tego maluszka Quote
danavas Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 [quote name='monika083']Danavas,a przyblizony koszt tej operacji znasz? Ile wplynelo do tej pory pieniedzy? Biedny maly:-([/QUOTE] koszt samej operacji w przedziale 400-1000zł dowiedzą się co jest dopiero jak go otworzą, wiec poznamy te kwote dopiero po zabiegu... po pierwszym będę mieć wydruk z konta, to się dowiem na czym stoimy, ale dotychczasowe koszty to już około 600zł....:( Quote
joaska8 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Jejku jaka duża kasa! Ale uda się musi się udać zebrać. Quote
danavas Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 [quote name='andzia69']Tak jak napisała Słodkokwaśna - samej miednicy sie nie operuje. Tzn. jest taka możliwosć, ale z tego co wiem, moze ze 2 wetow w Polsce przeprowadza operacje miednicy z użyciem specjalnych metalowych "sztabek" czy jak sie to fachowo nazywa. Pies musi miec ograniczony ruch przy zlamaniu miednicy - koniecznie! Mieliśmy wiele psiakow w schronisku ze zlamaniem miednicy i wszystkie miały ograniczone ruchy - klatka kennelowa - od 4-6 tyg w zależności od złamania. Czy dostawal witaminy z grupy B i nivalin? Ma czucie w łapkach? Biedny psiak...widać, ze jego brzuszek to jeden wielki krwiak...:([/QUOTE] Tak, czucie zachowane:) baliśmy się że jest inaczej i stąd opcja rezonansu ale teraz już jest pewność że z nim ok.. pojadę po Spika dziś wieczorem albo jutro rano, zawsze wychodzę stamtąd z torbą leków i długą listą zaleceń, to świetna lecznica a Fabisz jest bomba facet i super specjalista... Ze Spikiem pojechał fajny wujek, odbierze płytkę ze zdjęciami Spika która została w gabinecie to Wam wkleję fotkę z jego RTG... Quote
danavas Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 [quote name='Wiola&Miłosz']Jestem.. to zes Mnie zawolala.. pffff Aga jakby co ja mam fajowego weta moze bedzie mogl go skonsultowac jest stosunkowo bardzo nie drogi wsio zalatwi..[/QUOTE] że co pfffffffffff??? chłopak już w drodze na operację.... Quote
joaska8 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Danavas , Monika083 dochodza Wam wiadomości prywatne ode mnie? bo chcę dać jeszcze coś dla Spika na bazarek ale nie wiem czy Wam doszły wiadomości? Monika zdjęcia Ci wysłałam :) Quote
danavas Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 [quote name='joaska8']Danavas , Monika083 dochodza Wam wiadomości prywatne ode mnie? bo chcę dać jeszcze coś dla Spika na bazarek ale nie wiem czy Wam doszły wiadomości? Monika zdjęcia Ci wysłałam :)[/QUOTE] odpisałam:) Quote
joaska8 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Już zauważyłam :) Maila wysłałam ze zdjęciami cenę ustal ja napisałam Ci taką mniej więcej :) Quote
joaska8 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='danavas']nie wiem gdzie był znaleziony, ale przyniesli go na Wały do Glińskiej, do Zwierzyńca...[/QUOTE] Czyli możliwe, że w tamtych okolicach mieszkał.... albo tam go zwieźli bo tam znają weterynarza. Quote
Recommended Posts