Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki on słodki :) Ale mam wrażenie, że gdzieś mi ta mordka znajoma ale nie wiem skąd ;/
Fajną masz psiarnię w domku :) I widać, ze Spike zadowolony uśmiechnięty :)

Posted

[quote name='joaska8']Jaki on słodki :) Ale mam wrażenie, że gdzieś mi ta mordka znajoma ale nie wiem skąd ;/
Fajną masz psiarnię w domku :) I widać, ze Spike zadowolony uśmiechnięty :)[/QUOTE]

na fotę się jeszcze nie załapały dwa psiaki i trzy koty...:) psiarnio -kociarnia:)

kochana to myśl, bo może gdzieś go przykleisz i znajdziemy właściciela....

Posted

No myślę i nie wiem :( Może gdzieś go widziałam jak chodził sobie. A gdzie on dokładnie znaleziony był?
Na ogłoszenia patrzyłam w internecie i nikt takiego nie szuka ale może zginał jakimś starszym ludziom, którzy dostępu do neta nie mają.

Posted

Doktor Spike analizuje swoje USG..:)

Byliśmy w gabinecie... Spike ok, dostał leki, teraz podam mu płyny podskórnie bo nie chce pić cholera mała....
Pani doktor zrobiła USG i wszystko w jak najlepszym porządku....
Jutro rano operacja, w zależności od jej przebiegu odbiór Spika wieczorem lub w środę rano, ale to się wszystko okaże....jak rozmawiałam z lekarzem to uświadomił mi że Spike ma więcej złamań, bo ja tylko miednica, miednica...
złamana jest koć krzyżowo -biodrowa i to ona będzie jutro łatana...
bądźcie z nim jutro myślami bardziej niż kiedykolwiek.... on potrzebuje tego...

Posted

Tak jak napisała Słodkokwaśna - samej miednicy sie nie operuje. Tzn. jest taka możliwosć, ale z tego co wiem, moze ze 2 wetow w Polsce przeprowadza operacje miednicy z użyciem specjalnych metalowych "sztabek" czy jak sie to fachowo nazywa. Pies musi miec ograniczony ruch przy zlamaniu miednicy - koniecznie! Mieliśmy wiele psiakow w schronisku ze zlamaniem miednicy i wszystkie miały ograniczone ruchy - klatka kennelowa - od 4-6 tyg w zależności od złamania. Czy dostawal witaminy z grupy B i nivalin? Ma czucie w łapkach?
Biedny psiak...widać, ze jego brzuszek to jeden wielki krwiak...:(

Posted

[quote name='joaska8']No myślę i nie wiem :( Może gdzieś go widziałam jak chodził sobie. A gdzie on dokładnie znaleziony był?
Na ogłoszenia patrzyłam w internecie i nikt takiego nie szuka ale może zginał jakimś starszym ludziom, którzy dostępu do neta nie mają.[/QUOTE]

nie wiem gdzie był znaleziony, ale przyniesli go na Wały do Glińskiej, do Zwierzyńca...

Posted

[quote name='monika083']Danavas,a przyblizony koszt tej operacji znasz? Ile wplynelo do tej pory pieniedzy?
Biedny maly:-([/QUOTE]

koszt samej operacji w przedziale 400-1000zł dowiedzą się co jest dopiero jak go otworzą, wiec poznamy te kwote dopiero po zabiegu...
po pierwszym będę mieć wydruk z konta, to się dowiem na czym stoimy, ale dotychczasowe koszty to już około 600zł....:(

Posted

[quote name='andzia69']Tak jak napisała Słodkokwaśna - samej miednicy sie nie operuje. Tzn. jest taka możliwosć, ale z tego co wiem, moze ze 2 wetow w Polsce przeprowadza operacje miednicy z użyciem specjalnych metalowych "sztabek" czy jak sie to fachowo nazywa. Pies musi miec ograniczony ruch przy zlamaniu miednicy - koniecznie! Mieliśmy wiele psiakow w schronisku ze zlamaniem miednicy i wszystkie miały ograniczone ruchy - klatka kennelowa - od 4-6 tyg w zależności od złamania. Czy dostawal witaminy z grupy B i nivalin? Ma czucie w łapkach?
Biedny psiak...widać, ze jego brzuszek to jeden wielki krwiak...:([/QUOTE]

Tak, czucie zachowane:) baliśmy się że jest inaczej i stąd opcja rezonansu ale teraz już jest pewność że z nim ok..
pojadę po Spika dziś wieczorem albo jutro rano, zawsze wychodzę stamtąd z torbą leków i długą listą zaleceń, to świetna lecznica a Fabisz jest bomba facet i super specjalista...

Ze Spikiem pojechał fajny wujek, odbierze płytkę ze zdjęciami Spika która została w gabinecie to Wam wkleję fotkę z jego RTG...

Posted

[quote name='Wiola&Miłosz']Jestem.. to zes Mnie zawolala.. pffff
Aga jakby co ja mam fajowego weta moze bedzie mogl go skonsultowac jest stosunkowo bardzo nie drogi wsio zalatwi..[/QUOTE]

że co pfffffffffff???
chłopak już w drodze na operację....

Posted

Danavas , Monika083 dochodza Wam wiadomości prywatne ode mnie? bo chcę dać jeszcze coś dla Spika na bazarek ale nie wiem czy Wam doszły wiadomości? Monika zdjęcia Ci wysłałam :)

Posted

[quote name='joaska8']Danavas , Monika083 dochodza Wam wiadomości prywatne ode mnie? bo chcę dać jeszcze coś dla Spika na bazarek ale nie wiem czy Wam doszły wiadomości? Monika zdjęcia Ci wysłałam :)[/QUOTE]

odpisałam:)

Posted

[quote name='danavas']nie wiem gdzie był znaleziony, ale przyniesli go na Wały do Glińskiej, do Zwierzyńca...[/QUOTE]

Czyli możliwe, że w tamtych okolicach mieszkał.... albo tam go zwieźli bo tam znają weterynarza.