danavas Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 (edited) Nie będę się zastanawiać i rozpisywać nad tym co on czuje i czy bardzo go boli... każdy z Was wystarczy że spojrzy i wyczyta wszystko w jego oczach.... skupię się na kilku medycznych faktach.... piesek z wypadku, potrącany, albo nawet przemielony przez samochód...złamań ma kilka, największe w miednicy... cały czas popuszcza mocz.... dziś dzień badań ..... dobrych wieści nie ma... ogranicza nas brak konkretnej wiedzy, tylko rezonans może dać dokładny obraz sytuacji.... kwota ugina kolana, bo 700zł plus paliwo do Wrocławia, dzisiejszy rachunek do pokrycia i to co pozostało w pierwszej lecznicy która udzieliła doraźnej pomocy... potem operacja miednicy, rehabilitacja.... pomóżcie nam go uratować.... dziś zaczął jeść... od poniedziałku nie przełknął nawet najlepszego smakołyku... nie może wstawać... teraz jego świat to mały kontener... przenieśmy go razem do lepszego... Kochani, każda mała złotóweczka to szansa... to cegiełka z których postawimy wielki mur chroniący te kruszynkę, rezonans musi być po niedzieli, potem będzie za późno.... nie mamy takiej kwoty... ale możemy mieć.... dzięki Wam... Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS" Inspektorat w Lublińcu 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 paypall: tayga@op.pl z dopiskiem: SPIKE dziękujemy Edited April 24, 2013 by danavas Quote
danavas Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 (edited) na paliwo: bunnyshok.................................60zł + 50zł Unixena.....................................20zł piescofajnyjest...........................30zł Karolina W. i Adam S.................20 zł wpłaty na konto OTOZ-u Jolanta W. ............................................10zł Agnieszka Ł...........................................4zł Aneta P..................................................30zł Zbigniew S............................................50zł Katarzyna G..........................................21,23 Kinga S..................................................19zł Sylwia W.................................................10zł Ewa P......................................................5zł Maja F......................................................25zł Ivette3....................................................5zł Joaska8...................................................5zł Magda S..................................................4zł Karolina G................................................15zł Jola N........................................................20zł Kasia H......................................................20zł Jacek P......................................................10zł Kamila K....................................................30zł Alka M.......................................................20zł AnnaK........................................................20zł Yolanovi.....................................................15zł Malwina F..................................................30zł Barbara G..................................................20zł Daria G......................................................10zł Agnieszka M...............................................65zł(z paypalla) Anna I........................................................50zł Katarzyna G..............................................50zł Ewa O.......................................................20zł Marta G.....................................................10zł Karolina K..................................................25zł JoannaK.....................................................100zł Kinga L.......................................................20zł z bazarku za dogo za perfumy....................35zł od właściciela Spika....................................200zł jeśli ktoś wpłacał w tym okresie i nie widzi siebie proszę o informacje... jutro wkleję skany faktur za zabiegi weterynaryjne wydatki: operacja.................509zł konsultacja ortopedyczna i badania....197zł lecznica zwierzyniec..............137zł lecznica 4 łapy..................90zł wydatki 933zł Edited February 13, 2013 by danavas Quote
danavas Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 (edited) Edited January 25, 2013 by danavas Quote
danavas Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Quote
danavas Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 ............................................... Quote
monika083 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 bazarek cegielkowy http://www.dogomania.pl/forum/threads/239102-Walentynkowe-serducha-na-operacje-Spike-14-02-13?p=20333159#post20333159 Quote
joaska8 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Na mnie możecie liczyć, byłam na bazarku serduszkowym czekam tylko aż pieniążki pojawią się na koncie Quote
ivette3 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Witam się ze Spikusiem na jego wątku.Śliczna mordeczka z niego...i bardzo podobna do mojego Gucia :(. Ten typ psiaków według mnie to kochane i bardzo radosne psiaki.Oby Spik szybko doszedł do siebie i pokazał całą swoją radość z życia. [quote name='monika083']bazarek cegielkowy http://www.dogomania.pl/forum/threads/239102-Walentynkowe-serducha-na-operacje-Spike-14-02-13?p=20333159#post20333159 Szybko działacie cioteczki :). Dobrze, że chłopak na Was trafił.Biegnę więc na bazarek- kupił-nie kupił...;) pooglądać i podrzucić można :razz: Quote
danavas Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 dzięki za szybka reakcje moje kochane... on taki biedny, mówie Wam... znalazłam mu tymczas do niedzieli w czestochowie... potem pomyślimy co dalej... jakbym go nie zabrała z lecznicy to poszedłby do schronu.... bo jego jakcyś ludzie potrąconego do Glińskiej na Wały Dwrenickiego przynieśli.... a w schronie... kto by się niem zajął??? Quote
joaska8 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 w schronie chory, poturbowany ehh.. nie widzę tego pewnie by go uśpili :( Quote
danavas Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='joaska8']w schronie chory, poturbowany ehh.. nie widzę tego pewnie by go uśpili :([/QUOTE] nikt by się z nim nie cackał......:( Quote
ULKA12 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Ja, jak moja podopieczna była prawdopodobnie po takim poważnym wypadku, tez miała porażony pęcherz, uraz kręgosłupa plus inne urazy podawałam jej ubredit aby poprawiła sie praca pęcherza, zapytaj weta o ten lek. Quote
zioberek87 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 masakra bida jakich mało.... musimy mu zrobić tą operację ale kurde 700 zł + dojazd do wrocka a reszta??? porażka choćbym milion złotych zarabiała to i tak by było mało na te bidy... Quote
danavas Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 700zł....... to tylko rezonans...czyli diagnostyka.... a operacja to pewnie kolejne tyle....:( Quote
joaska8 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='danavas']700zł....... to tylko rezonans...czyli diagnostyka.... a operacja to pewnie kolejne tyle....:([/QUOTE] A nie znacie kogoś kto by ten rezonans taniej zrobił? Kurcze koszty masakryczne a później leczenie no nic po złotóweczce i się uzbiera. Szkoda, że nie mogę ofiarować jakieś większej kwoty :( Quote
Yoana Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Matkooo, jaka bieda. Serce pęka jak się patrzy w te oczy :-(. Quote
Poker Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Podobno we Wrocławiu na weterynarii rezonans jest po 300 zł.Zadzwońcie na radiologię i spytajcie się. Quote
danavas Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Poker']Podobno we Wrocławiu na weterynarii rezonans jest po 300 zł.Zadzwońcie na radiologię i spytajcie się.[/QUOTE] z tego co wiem tam jest tomograf....ale sprawdzę...dzięki:) Quote
joaska8 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Dziewczyny a u dr Golca na Krakowskiej? Nie wiecie czy jest rezonans. Ten weterynarz leczył wszystkie moje psy w tym kilka razy wyciągnął z ciężkiej choroby. Quote
danavas Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Bunnyshock']Zapisuję................[/QUOTE] witamy nową opiekunkę Spike'go:) Quote
danavas Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Mamy chyba przełom..... wskazaniem do rezonansu było nietrzymanie moczu przez Spike'go... ta sytuacja trwała 5 dni.... mimo leków przeciwbólowych i całej reszty Spike wciąż popuszczał.... wisiałam dziś na telefonie...omawiałam wszystko z wetem z Wrocławia który miał wykonać rezonans...daliśmy chłopakowi czas do wieczorka w poniedziałek... jeśli się nie pogorszy i chłopak będzie wciąż trzymał i wołał siku to nie musimy wykonywać tego badania.... Karolina która teraz opiekuje się psiakiem ma go na oku, siedzi przy nim i obserwuje... bardzo was proszę kochani o cała lawinę pozytywnych myśli, wyślijcie do niego te energię.... i proszę mocno trzymać przez trzy dni kciuki.. weekend jest to nie trzeba nic robić tylko zaciskać;) wsparcie finansowe nadal potrzebne.... operacja miednicy pobyt w szpitalu i leki mogą przekroczyć 1000zł... to ogromna suma, nawet jeśli unikniemy płacenia za rezonans to operacja i cała reszta również przekracza nasze możliwości.... dodam jeszcze ze sikający na śniegu pies jeszcze nigdy nie wywołał u mnie takiej radości co ten mały pyrtek;) Quote
Yoana Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Zaciskam kciuki z całych sił za tego malucha. Trzeba pozapraszać ludzi na wątek bo same nie damy rady. Posiedzę dziś wieczorkiem i popiszę. Musimy wszystkie podziałać. Quote
Recommended Posts