Elza22 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [quote name='Poker']co wiadomo jak Maszka? Śliczna kartka;-) szykuje się jakiś domek dla Kredki? Podczytuje wątek,ale jakoś nie mogę się połapać;-) Z okazji Świąt Wielkanocnych: miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie. Quote
Elza22 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Co do Maszki to była dzisiaj u weta ranka pięknie się wygoiła. Biega zadowolona bez ubranka bo jednak nie mogła się do niego przekonać. Za dwa tygodnie jeszcze ją wścieklizna czeka. Nutusia poruszyła bardzo istna sprawę ,, Bo nawet jeśli jej nie zwrócą, to co za przyjemność mieć w domu psa, który nie akceptuje któregoś z domowników?..." Niestety od czasu tego nieszczęsnego kłapania pyskiem na Kaje, dziewczyny się unikają. Pani cały czas ma jednak nadzieje, że przekonają się do siebie. Sama ma yorka który nie lubi dzieci. Wiec da się tak żyć. Tylko mój pies nie lubił dzieci już od szczeniaka i niestety to częsty problem tej rasy. Quote
Nutusia Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Ano problem jest. Nasza Chmurka wróci z adopcji z tego właśnie powodu (aż z Anglii). Na początku było unikanie, potem warczenie, następnie kłapanie zębami, a ostatnio regularne ataki na dziecko :( Też mieliśmy nadzieję... Mam nadzieję, że Maszce się uda. Gdyby te durnoty wiedziały, że od tego zależy pozostanie w fajnym, kochającym domu... :( A mniejsza wersja Maszki bardzo potrzebuje pomocy - zajrzyjcie, proszę: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241610-Maciupe%C5%84ka-ci%C4%99%C5%BCarna-sunia-pomoc-potrzebna-na-wczoraj!!!?p=20661904#post20661904 Quote
Elza22 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [quote name='Nutusia']Ano problem jest. Nasza Chmurka wróci z adopcji z tego właśnie powodu (aż z Anglii). Na początku było unikanie, potem warczenie, następnie kłapanie zębami, a ostatnio regularne ataki na dziecko :( Też mieliśmy nadzieję... Mam nadzieję, że Maszce się uda. Gdyby te durnoty wiedziały, że od tego zależy pozostanie w fajnym, kochającym domu... :( A mniejsza wersja Maszki bardzo potrzebuje pomocy - zajrzyjcie, proszę: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241610-Maciupeńka-ciężarna-sunia-pomoc-potrzebna-na-wczoraj!!!?p=20661904#post20661904 O matko to już decyzja zapadła kiedy wraca? Quote
Nutusia Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Jak tylko uda się bezpieczny transport zorganizować... Quote
Elza22 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='ania0112']jak tam maszce i domkowi minęły święta?[/QUOTE] Spokojnie;-) Maszka dla odmiany była bardzo grzeczna do Kajki nawet nie podchodzi. Cały czas mam nadzieje ,że w końcu się zaprzyjaźnią;-) W poniedziałek przyjeżdża do mnie nowa sunia wiec Maszka musisz być grzeczna;-) Quote
Ziutka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Martuś, pochwal się nową suczka :) Ciesze się, że u Maszki wszystko dobrze Quote
Elza22 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='Ziutka']Martuś, pochwal się nową suczka :) Ciesze się, że u Maszki wszystko dobrze I jak myślisz która do mnie przyjedzie? Quote
Zuza35 Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Tylko powiedz, że nie obie :) Myślisz, że Maszka już tam zostanie, gdzie jest? Że to to? Quote
Elza22 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='Zuza35']Tylko powiedz, że nie obie :) Myślisz, że Maszka już tam zostanie, gdzie jest? Że to to?[/QUOTE] Sunia w różowym ubranku przyjedzie do mnie;-) Nawet jak bym chciała tą w niebieskim ubranku to ona nie toleruje dzieci a u mnie to warunek konieczny. W przypadku Maszki niczego nie mogę być pewna. Zuza nie martw się każdy pies który był u mnie na tymczasie może do mnie wrócić,ja numeru nie zmieniam i wszystkie domki o tym wiedzą.Zuza wyślij mi na pw adres do siebie żebym mogła umowę wysłać. Quote
Nutusia Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 "Stawiałam" na tę Różową, zanim doczytałam :) Marycha - bądź grzeczna, ja Cię proszę... Quote
Elza22 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='Ziutka']A wąteczek "różowa" sunieczka już ma ? ;)[/QUOTE]Dafne nie ma wątku jak będzie już u mnie to jej założę i imię muszę jej zmienić bo do tego nie mogę się przekonać;-) Quote
Nutusia Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Uff, kamień z serca z tym imieniem dla groszkowej panny ;) Quote
Zuza35 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 [quote name='Elza22']Sunia w różowym ubranku przyjedzie do mnie;-) Nawet jak bym chciała tą w niebieskim ubranku to ona nie toleruje dzieci a u mnie to warunek konieczny. W przypadku Maszki niczego nie mogę być pewna. Zuza nie martw się każdy pies który był u mnie na tymczasie może do mnie wrócić,ja numeru nie zmieniam i wszystkie domki o tym wiedzą.Zuza wyślij mi na pw adres do siebie żebym mogła umowę wysłać.[/QUOTE] Wiem, oczywiście, że sunia może na Ciebie liczyć, ale bardzo bym chciała, żeby jej sytuacja już się ustabilizowała :) Sunia jest wyjątkowo urocza, jest bardzo podobna do znanej mi Klary, najsłodszej i najspokojniejszej suni jaką znałam. Niestety już nie żyje, umarła ze starości po wygodnym dobrym życiu - ale zaczęła je w schronisku, siedziała tam od szczeniaka 4 lata! mimo to była grzeczna i dobrze wychowana :) Także i za tą trzymam kciuki! Adres wysyłam na priv. Quote
Poker Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Ja też stawiałam na tę w różowej sukieneczce. Ma taka bezbronna buźkę. Maszka, bądź grzeczna . Quote
Elza22 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 (edited) Nutusia jednak miała rację;-) Maszka a teraz Kama uspokoiła się bawi się z Kają i Maksem jest bardzo grzeczna ostatnio nawet została sama na 6 h. Pani Marta jest nią zachwycona jest bardzo posłuszna i kochana przytula się i rozdaje buziaki czyli wszystko wróciło do normy. Edited April 9, 2013 by Elza22 Quote
Ziutka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Bo Nutusia ma zawsze racje :) Ciesze się, że Maszka się uspokoiła :) Martusia, nowa tymczasowiczka już u Ciebie ? Quote
Nutusia Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Jak ja uwielbiam mieć rację! :) A z czym ją miałam tym razem? ;) Quote
Zuza35 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Och, jak mnie były potrzebne takie informacje dzisiaj :D Marta, jeszcze raz dziękuję - uratowałaś mi zdrowe zmysły po raz kolejny :D Quote
Elza22 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 (edited) [quote name='Nutusia']Cicho! Proszę mi tu na ten tychmiast zacząć myśleć pozytywnie!!! :) I dać psu chwilę na ogarnięcie się ;) I się ogarneła;-) Cioteczki jakieś propozycję co do imienia różowej panienki? Transport się przesunął wiec najprawdopodobniej będzie za tydzień u mnie już się nie mogę doczekać. Jedno zdjęcie przeoczyłam na poczcie. Edited April 9, 2013 by Elza22 Quote
Poker Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Cudownie ,że Maszka sie ogranęła (m musieli jej imię zmieniać?) A skąd różowa panienka ma dojechać? Quote
ania0112 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Fajne fotki Maszki, bardzo się cieszę, ze wszystko się unormowało i Maszka ma swój domek. mam nadzieję, ze ostatnie zdjęcie jest gdzies na ogrodzonym podwórku bo ona bez smyczy jest a jeszcze jest u nich za krótko by mieć 100% gwarancje ze nie ucieknie... Życze żeby juz teraz tylko pozytywne informacje dochodziły o Kamie :) Quote
Nutusia Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 No Kochana, najlepsze zdjęcia przeoczyłaś! :) Co do nowej dziewczynki... Różowy to mi się tylko z Barbie albo z Dodą kojarzy, ale czy to byłyby dobre imiona dla suczynki?... ;) Przyjedzie, spojrzysz jej w oczy i imię wyczytasz - to najlepiej działa :) Quote
Recommended Posts