Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Niestety tak jak, że jak pies jest w ciężkim stanie, nie ma go gdzie dać, co zrobić to ludzi zawsze mnóstwo... A jak sunia bezpieczna, zdrowa... to niestety wątki zamierają...[/QUOTE]

Zgadzam się... taka prawda dogo... ale mimo wszystko mam nadzieję że Cioteczki zostaną i będą Nas odwiedzać :)

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lili8522']To teraz prosimy o jakieś zdjecie Księżniczki - ideału :)
Kiepsko że nie je.... Nie wiem czy Nas stać na ten Festival :oops:[/QUOTE]

Zdjęcia zrobię jak się lepiej poczuje.
Z jedzeniem nie przejmowałabym się jeszcze zbytnio. To dopiero 3 dni.
A widzę, że dla niej najwazniesze teraz to wylegiwanie sie na kanapie, jest wniebowzięta:) i pilnuje bardzo zeby nikt jej tej miejscówki nie zajął, ostatnia schodzi i pierwsza biegnie na kanape jak wracamy:).

Posted

Nic nie zamiera! :obrazic:

Tak sobie myślę, że stresik przejdzie, to i jeść zacznie.
Kajtun z początku nosem kręcił na suche, a potem, to ni ziarko w misce nie zostawało.
Zdecydowanie pomagało (na początku) dodawanie łyżeczki oleju lub łyżeczki masła i dokładne wymieszanie.

Może Perełkę by to zachęciło...?

Dziewczynka prześliczna i łagodna, więc :kciuki: i już. :p

Posted

[quote name='Agulla']Perełka-Mariolka już nie śmierdzi :multi:. Wykąpana i wyczesana.
Niestety z jedzeniem nie jest najlepiej, suchy Brit nie ruszy, puszke tak sobie zjada, smakuje jej Festival moich psów więc jaj daje. Czym karmi bielskie schronisko psiaki? kawiorem??;)
Ona jest super grzeczna i cichutka, taka łagodna przytulanka.
Załapała, że na spacer wychodzimy kilka razy dziennie a nie raz w tygodniu i już nie sika w domu.[/QUOTE]

Oj coś czuję, że trzeba będzie pannie głodówkę zafundować :mad:

[quote name='Agulla']Zdjęcia zrobię jak się lepiej poczuje.
Z jedzeniem nie przejmowałabym się jeszcze zbytnio. To dopiero 3 dni.
A widzę, że dla niej najwazniesze teraz to wylegiwanie sie na kanapie, jest wniebowzięta:) i pilnuje bardzo zeby nikt jej tej miejscówki nie zajął, ostatnia schodzi i pierwsza biegnie na kanape jak wracamy:).[/QUOTE]

No tak, kanapa... :) Pewnie ktoś ją kiedyś nauczył do czego służy...
A jak tam kontakty z Kiką, dalej pokazuje, że to Perełka teraz rządzi? ;)

[quote name='Mattilu']Cudnie czytac o tej kanapie. Na wizycie PA trzeba bedzie sprawdzic, czy w domu jest kanapa :evil_lol:[/QUOTE]

Obowiązkowo :cool3:

Dziś poleciały pieniążki na pakiet ogłoszeń u CatAngel. Oby był jakiś odzew, póki co ani jednego telefonu :(

Posted

Dzisiaj Mariolka przeszła test na odkurzacz, i jest ok. nie atakowała, nie bała się:multi:.

To nie tak, że ona nic nie je. Owszem je ale kurczaczka gotowanego, paróweczka z szynki, dzisiaj łosoś był też ok. Ciasteczka wątróbkowe też wciąga bez problemu. Ale od jurta albo psie żarełko albo głodowka bo nikt jej nie zagwarantuje, ze w nowym domku też tak bedzie.

Posted

[quote name='Agulla']Dzisiaj Mariolka przeszła test na odkurzacz, i jest ok. nie atakowała, nie bała się:multi:.

To nie tak, że ona nic nie je. Owszem je ale kurczaczka gotowanego, paróweczka z szynki, dzisiaj łosoś był też ok. Ciasteczka wątróbkowe też wciąga bez problemu. Ale od jurta albo psie żarełko albo głodowka bo nikt jej nie zagwarantuje, ze w nowym domku też tak bedzie.[/QUOTE]

taaa,wie co dobre:evil_lol:a może łyżeczka oliwy/oleju na suchą karmę zachęci ją do zjedzenia:razz:

Posted

Ciągle się muszę chwilę zastanowić, kto to ta Mariolka, o której pisze Agulla... :p

Perełko szylkretowa, smacznego i nie wydziwiaj zanadto. :glaszcze:

Posted

Dla mnie Perełka to Mariolka, bardziej do niej pasuje. Może też dlatego, że "perełka" kojarzy mi się z tłustą, szerszą niż dłuższą suńką bardzo starszej pani:eviltong:. A Mariolka to taka psia dziunia number one:evil_lol:.
Mariolka przełamała sie po małej porannej głodówce (dostała miche na 15 min. nie ruszyła więc zabrałam) i popołudniową porcję wciągnęła bez grymasów.

Posted

[quote name='Agulla']Dla mnie Perełka to Mariolka, bardziej do niej pasuje. Może też dlatego, że "perełka" kojarzy mi się z tłustą, szerszą niż dłuższą suńką bardzo starszej pani:eviltong:. A Mariolka to taka psia dziunia number one:evil_lol:.
Mariolka przełamała sie po małej porannej głodówce (dostała miche na 15 min. nie ruszyła więc zabrałam) i popołudniową porcję wciągnęła bez grymasów.[/QUOTE]

Hihi, wiem, o co chodzi z tą Mariolką, ale co zaglądam i widzę Mariolka, to chwilę trwa, zanim skojarzę... :oops:
Starość, nie radość. ;)

Uczenie nie grymaszenia - super! :evil_lol: