Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli nadal ktoś poszukuje kwatery to szefowa - Pani Małgorzata Zabrzewska ma namiary na pensjonaty pod kątem wystawców!! Dzwońcie do niej i proście o pomoc!! W Nowym Targu to norma, że można się z nimi dogadać, dlatego ja zmieniłam oddział na Nowy Targ :))

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aleb napisał(a):
Weszka ale muszę jechać przez Oświęcim czy przez Kraków? Jak jest lepiej?

Oj to aż tak to nie wiem :oops: jak jest lepiej, szybciej, bliżej.
Jeśli będziesz jechała przez Kraków (autostradą) to weź pod uwagę że jest remont południowej obwodnicy i robią się korki.

Posted

cockermanka napisał(a):
Nie straszę - spojrzałam na plan ringów...:roll: - tak,jesteśmy na tym samym ringu - my zaczynamy zaraz po 10.00 :cool3: - a Wy macie przed soba jeszcze wszystkie goldeny i labradory ... no i cockery ;-)

Widziałam :p
Uwielbiam wchodzić o 15 na ring, po kiblowaniu na miejscu od 10 :p
Trza było mieć rasę na C, a nie na N :eviltong:

To co, ktoś wie gdize w końcu jest ten park, tzn przy jakiej ulicy???

Posted

aleb napisał(a):
Weszka ale muszę jechać przez Oświęcim czy przez Kraków? Jak jest lepiej?

Z Katowic masz prosta droge do Nowego Targu ,tylko nie wiem czy chcesz jechac autostrada czy nie?Pzdr.
Ja np. jade przez Bielsko 2.5 godz. i jestem na miejscu:evil_lol:

Posted

Toller-Fox napisał(a):
Trza było mieć rasę na C, a nie na N :eviltong:

Hahaha ... dokładnie :eviltong:

Nowy Targ zawsze ma oznaczony dojazd,więc nie sądzę aby był kłopot ze znalezieniem miejsca wystawy :cool3:

Posted

weszka napisał(a):
A ja znów jestem samiuteńka :roll: Pieprzaków jak na lekarstwo.

Czemu jesteś samiuteńka? Przecież jesteś z nami! Z Dogomaniakami! ;)
Ale się zrymowało...:-o

Posted

A czy ktoś się orientuje jak to jest z ringiem XII/XVI u p. sędziego Kozbera ?Czy najpierw od 10 idą pinczery/dobermany (ring XII ) czy ozdobne (ring XVI ) ??? bo sa wsadzone na jednym ringu z podwójnym numerem :)

Posted

Aneta racja to jest podwojny ring czyli jak najpierw pójdzie ring XII to jest 22 psy, a potem XVI i 21 psów przede mną. To w najlepszym układzie koło 12 wejdziemy na ring.

Anetko ile sie jedzie z Krakowa do Nowego Targu samochodem ?? bo nie wiem o której musimy wyjechać żeby kolo 8 30 być w Nowym Targu.

Posted

do Nowego Targu z Krakowa jest może z 80 km, ale droga taka sobie bym powiedziała ;) więc dla spokoju i bez nerwów można liczyć godzinkę lub 1,5 (z dużym zapasem) na dojazd.

Śnieżynka wpadnij do nas na ring ;) My będziemy na IX ringu na samym końcu oceniani, a z Krakowa wyjeżdżamy o 8:30

Posted

Półtorej godziny?? My jechaliśmy w tamtym roku 5 godzin z Rzeszowa... Teraz pewnie mój szofer punciakiem przyspieszy nieco sprawę ale poniżej 4 godzin nie liczę... Dzięki Bogu jest klima :diabloti:

Posted

My sami w klasie. Wcale mi się to nie podoba.

Jak ktoś się bardzo boi , że się zgubi to mogę podać tel. na pw bo ja jestem z Zakopanego ale znam Nowy Targ doskonale i w razie czego służę pomocą.

A do parku jedzie się mniej więcej tak. Zjazd z "zakopianki", pierwsze światła prosto, drugie prosto, trzecie skręt w lewo, mijamy trzy przecznice po prawej i dojeżdżamy do rynku, prosto, potem nie wyjeżdżając z rynku w lewo, prosto, przecznica, po lewej Urząd Miasta (duży szary budynek z rzędem zaparkowanych aut), w prawo w dół w prawo, jeszcze w prawo na parking i jesteśmy pod Halą gdzie ma być parking dla wystawców. Po lewej park, a tam to już nie można nie trafić.

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Aneta racja to jest podwojny ring czyli jak najpierw pójdzie ring XII to jest 22 psy, a potem XVI i 21 psów przede mną. To w najlepszym układzie koło 12 wejdziemy na ring.

Anetko ile sie jedzie z Krakowa do Nowego Targu samochodem ?? bo nie wiem o której musimy wyjechać żeby kolo 8 30 być w Nowym Targu.

Przy pustej drodze to godzinka od granic Krakowa do granic N.Targu, ale znając Zakopiankę to trzeba czas przeliczyć x 3 :diaotin: Tam zawsze coś robią , albo coś kopią, albo cos w remoncie, albo znalazł się idiota któremu się spieszy i cała reszta musi czekać aż wariata odcholują itd. Cockermanka - super ze będziesz :) Zobaczysz mojego dzieciucha ;)

Posted

Han Sharn napisał(a):
My sami w klasie. Wcale mi się to nie podoba.

Jak ktoś się bardzo boi , że się zgubi to mogę podać tel. na pw bo ja jestem z Zakopanego ale znam Nowy Targ doskonale i w razie czego służę pomocą.

A do parku jedzie się mniej więcej tak. Zjazd z "zakopianki", pierwsze światła prosto, drugie prosto, trzecie skręt w lewo, mijamy trzy przecznice po prawej i dojeżdżamy do rynku, prosto, potem nie wyjeżdżając z rynku w lewo, prosto, przecznica, po lewej Urząd Miasta (duży szary budynek z rzędem zaparkowanych aut), w prawo w dół w prawo, jeszcze w prawo na parking i jesteśmy pod Halą gdzie ma być parking dla wystawców. Po lewej park, a tam to już nie można nie trafić.

Han Sharn - w takim razie byłabym szalenie wdzięczna za pokierowanie mnie z Dworca Głównego PKP na teren wystawy, jeśli nie będzie to dla Ciebie problemem:loveu: :roll:

Posted

Goldek napisał(a):
Czemu jesteś samiuteńka? Przecież jesteś z nami! Z Dogomaniakami! ;)
Ale się zrymowało...:-o

W sensie w klasie bede samiusienka. I ogolnie tez bede sama bo akurat wszyscy znajomi i rodzinka na wakacjach. Wiec licze na towarzystwo dogomaniakow :cool3:

Posted

Bura napisał(a):
My jechaliśmy w tamtym roku 5 godzin z Rzeszowa...

No to nie źle. Jak całkiem niedawno jechaliśmy do Zagrzebia to z Krakowa do granicy w Chyżne, przez Nowy Targ w godzinę dojechałyśmy ;)

Posted

weszka napisał(a):
W sensie w klasie bede samiusienka. I ogolnie tez bede sama bo akurat wszyscy znajomi i rodzinka na wakacjach. Wiec licze na towarzystwo dogomaniakow :cool3:

Ja gdybym Ali (Wizy) nie poprosiła (czy raczej nie zwóciłabym jej uwagi na tą wystawę) też bym była w klasie sama. A tak to mam jedną osobę więcej. A jaka rasa? (bo się w czarnych psiurach nie orientuję...)