Goldek Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Ja o NT nie wiem nic....:shake: NIe mogę Ci pomóc... Ja z Krakowowa... (poprawnie pisząc z Krakowa;-)) Quote
Bura Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 W samym NT to nie wiem ale miałam w tamtym roku boską kwaterę pod Zakopcem, w Białce Tatrzańskiej, tanio, przyjmują z psami, bosko!! My z Ariadną jedziemy bronić honoru Legendy Północy i kibicować kuzynowi Nukiemu :) Choć Ariadna jest łysa i dziurawa miejscami. I mamy nadzieję na kąpiel w Dunajcu (o ile to bezpieczne). Quote
Alutka Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Oj ! znowu nerwówka ! czy potwierdzenia dojdą na czas.? Obiecanego planu ringów i planu sędziowania jakoś stale nie ma, Szkoda. Quote
Bura Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Daj im szansę, wszystko dojdzie. Dla wygody wystawców był dłuższy termin zgłoszeń, nie dziwne więc że są nieco obłożeni robotą. Quote
cockermanka Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Alutka napisał(a):Oj ! znowu nerwówka ! czy potwierdzenia dojdą na czas.? Jaka nerwówka ??? od dawna jest lista wystawców,wiec wiadomo,czy pies przyjęty :cool3: Alutka napisał(a): Obiecanego planu ringów i planu sędziowania jakoś stale nie ma, Szkoda. Przecież ma być dziś w nocy - wszystkie informacje są bieżąco uzupełniane na stronie oddziału. Szczerze mówiąc - życzyłabym innym oddziałom tak dobrej organizacji jak ma Nowy Targ . Quote
weszka Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Dzisiaj dostałam potwierdzenie :) Ponoć ma być upał to się znowu przypalę jak na krakowskiej wystawie ;) Quote
efra-husky Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 weszka, jaki masz numerek :razz: Pochwal się to cię odnajdziemy na wystawie ;) (jak będzie chwila czasu). U nas jeszcze nie ma potwierdzeń :roll: Quote
Alutka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Bura napisał(a): Dla wygody wystawców był dłuższy termin zgłoszeń, Naprawdę ? tylko dla tego ? Myślę, że tym sposob nie jest najlepszy termin ma być terminem sztywnym , a wtedy wszystko by grało , nie narażało innych zdyscyplinowanych wystawców na niepotrzebny stres. a pozostałych nauczyło przestrzegania ustalonych zasad. Cockermanko wiem , że jestem na liście przyjętych, zresztą dlaczego miałabym nie być , skoro wszystko załatwiłam wg, ustalonych zasad przez Nowotarski.Z K . Chodzi mi o rozpiskę sędziowania ,tzn który sędzia bedzie sędziował poszczególne rasy.i jaką będę miała konkurencję Jest to dla mnie ( a może nie tylko dla mnie ) ważne . .I od tego uzależniam BYĆ albo nie BYĆ . Quote
Noelani Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Alutka napisał(a): nie narażało innych zdyscyplinowanych wystawców na niepotrzebny stres. A ja nie rozumiem jak mozna przezywac stres w zwiazku z dostepnoscia planu sedziowania. Calkiem niedawno plany sedziowania w ogole nie byly dostepne i wystawcy jakos musieli sobie radzic. Jasne ze wygodnie jest wiedziec wczesniej na co sie nastawiac, ale zeby od razu sie stresowac? :razz: Quote
cockermanka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Alutka napisał(a):I od tego uzależniam BYĆ albo nie BYĆ . Żartujesz....:crazyeye: Quote
Toller Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 cockermanka napisał(a):. Szczerze mówiąc - życzyłabym innym oddziałom tak dobrej organizacji jak ma Nowy Targ . Jestem tego samego zdania- wszystko łatwo można załatwić, przychodzą "przypominajki" o terminie zgłoszenia mailem, jest lista wystawców - dla mnie od strony organizacyjnej jest bardzo dobrze. Quote
Bura Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Alutka napisał(a):Naprawdę ? tylko dla tego ? Myślę, że tym sposob nie jest najlepszy termin ma być terminem sztywnym , a wtedy wszystko by grało , nie narażało innych zdyscyplinowanych wystawców na niepotrzebny stres. a pozostałych nauczyło przestrzegania ustalonych zasad. . Wiesz, jak chcesz się czepiać to proszę bardzo, ale nie wyżywaj się na mnie. Termin był przedłużony z wielu względów, wygoda wystawców (min. możliwość zgłaszania na innych wystawach itd.) i tym podobne. Myślę, że oddział nie musi się tłumaczyć ze swojej polityki. I nie ma żadnego regulaminu, który nakazywałby publikację list wystawców, planu sędziowania i innych. To TYLKO dobra wola organizatorów. Skoro boisz się konkurencji, to ciekawe czy każdy oddział Ci udostępnia stawkę, skoro od tego uzależniasz przyjazd. A jak się okaże że sędziuje ktoś inny bo była zmiana, to co? Odwrócisz się i pojedziesz do domciu? Bo ja osobiście raczej nie. Oddział nowotarski zapewne musi się wiele nauczyć, ale takimi wypowiedziami ja osobiście, jako członek tego oddziału się oburzam. Skoro tak beznadziejnie to może od razu sobie odpuść? Albo weź na luz i po prostu, zamiast jechać po puchar, przyjedź do NT aby nie WALCZYĆ o kolejny tytuł, ale aby się rozerwać!! Przecież po to są wystawy.... Quote
Toller Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 O, i właśnie pojawiły się numerki przyporządkowane właścicielom http://www.zkwpnowytarg.republika.pl/ Quote
Śnieżynka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Numerki były od wczoraj dzisiaj miał sie pojawić plan sędziowania, ale widać ze nie ma. Mogli by chociaż stawke ilościową opublikować .... Quote
cockermanka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Toller-Fox napisał(a):O, i właśnie pojawiły się numerki przyporządkowane właścicielom http://www.zkwpnowytarg.republika.pl/ Hihi..numerki są już ze dwa dni ;-) Quote
weszka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 efra-husky napisał(a):weszka, jaki masz numerek :razz: Pochwal się to cię odnajdziemy na wystawie ;) (jak będzie chwila czasu). U nas jeszcze nie ma potwierdzeń :roll: Nr 310 to my :p Quote
Toller Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 cockermanka napisał(a):Hihi..numerki są już ze dwa dni ;-) Lepiej się skapnąć później, niż wcale :lol: :cool3: Quote
cockermanka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Toller-Fox napisał(a):Lepiej się skapnąć później, niż wcale :lol: :cool3: Dokładnie :cool3: A ja jestem baaardzo ciekawa nowego miejsca - choc musze przyznać,że ogromnie lubiłam lotnisko...z tą panoamą Tatr...mmmm......:roll: Quote
efra-husky Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 kochani, jest już plan ringów wraz z ogólnymi informacjami o wystawie http://www.zkwpnowytarg.republika.pl/plan_sedziowania.html Plan sędziowania ok. godziny 20:00 Jak dla mnie Nowy Targ zawsze miał super organizację, brawo :thumbs: Quote
Alutka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Bura napisał(a):Wiesz, jak chcesz się czepiać to proszę bardzo, ale nie wyżywaj się na mnie. Termin był przedłużony z wielu względów, wygoda wystawców (min. możliwość zgłaszania na innych wystawach itd.) i tym podobne. Myślę, że oddział nie musi się tłumaczyć ze swojej polityki. I nie ma żadnego regulaminu, który nakazywałby publikację list wystawców, planu sędziowania i innych. To TYLKO dobra wola organizatorów. Skoro boisz się konkurencji, to ciekawe czy każdy oddział Ci udostępnia stawkę, skoro od tego uzależniasz przyjazd. A jak się okaże że sędziuje ktoś inny bo była zmiana, to co? Odwrócisz się i pojedziesz do domciu? Bo ja osobiście raczej nie. Oddział nowotarski zapewne musi się wiele nauczyć, ale takimi wypowiedziami ja osobiście, jako członek tego oddziału się oburzam. Skoro tak beznadziejnie to może od razu sobie odpuść? Albo weź na luz i po prostu, zamiast jechać po puchar, przyjedź do NT aby nie WALCZYĆ o kolejny tytuł, ale aby się rozerwać!! Przecież po to są wystawy.... hmmmm odpisałeś zupełnie nie na temat drogi Buru ! Wyobraż sobie , że ja też jestem organizatorką wystaw . Ale staram się dotrzymywać słowa., i nie obrażać ludzi .Wcale Waszej organizacji nie skrytykowałam , ani nie miałam takiego zamiaru. Szkoda, bo bardzo podobały mi się nowotarskie wystawy , ale po takiej odpowiedzi będę ostatni raz. Z Kynologicznym pozdrowieniem Alutka Quote
Agappe Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 efra-husky napisał(a):kochani, jest już plan ringów wraz z ogólnymi informacjami o wystawie http://www.zkwpnowytarg.republika.pl/plan_sedziowania.html Plan sędziowania ok. godziny 20:00 Jak dla mnie Nowy Targ zawsze miał super organizację, brawo :thumbs: jest po 20 planu nie ma :/ Quote
Elitesse Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 od kliku dni tylko daty i godziny zmieniaja :evil_lol: Quote
Recommended Posts