Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

XI Krajowa Wystawa Psów Rasowych w Nowym Targu

Miejsce
Stadion sportowy i park miejski.
(obok lodowiska)

Zgłoszenia przyjmowane do 05.07.2007 r. - liczy się data wpływu zgłoszenia do Oddziału

Numer konta
BPH SA O/Nowy Targ 1060 0076 0000 3300 0003 2627

do zgłoszenia należy dołaczyć lserokopię rodowodu (metryki) i kserokopię dowodu wpłaty

Opłaty
I termin do 05.07.2007 r.
- pierwszy pies (z katalogiem ) - 65,- zł
- każdy następny (bez katalogu) - 55,- zł
- szczenięta (bez katalogu ) - 30,- zł

II termin
- za każdego zgłoszonego psa - 85,- zł

rasy polskie, interchampiony, i weterany bezpłatnie (bez katalogu) pod warunkiem wystawienia

a teraz najważniejsze

Obsada sędziowska

grupa I
Zbigniew Milewski (ON)
Jaroslav Matyas

grupa II
Jan Gajewski
Małgorzata Hałas
Wiesław Boryczko
Maciej Kozber

grupa III
Jadwiga Niciewicz
Magdalena Kozłowska

grupa IV
Maria Bruska

grupa V
Paweł Szemraj

grupa VI
Marian Paweł Bocianowski

grupa VIII
Maciej Wytyk

grupa IX
Elżbieta Junikiewicz
Maciej Kozber

grupa X
Małgorzata Wieremiejczyk - Wierzchowska

młody prezenter
Maria Bruska

No i tradycyjnie kto się wybiera bo my napewno. Tak blisko, że to byłaby zbrodnią opuścić tą wystawę.

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Han ja sie pewnie wybiore na ta wystawke albo do Zakopca-tylko znajdziesz mi kwatere gdzie nas przyjma z psem-wtedy przegadamy nawet cala noc:multi:

Posted

[quote name='Han Sharn']XI Krajowa Wystawa Psów Rasowych w Nowym Targu

grupa VIII
Maciej Wytyk

Tydzień później, 50km dalej (Nowy Sącz), ten sam sędzia :shake:

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
niech da znac osoba ktora byla na wystawie w NT rok temu i dwa lata temu i ma katalog.

Plissss :)

ja byłem rok temu mam katalog, atmosfera była wspaniała, jak to u górali, sunia zwyciężyła młodzież tak więc w tym roku na pewno jedziemy

Posted

Agama napisał(a):
Han ja sie pewnie wybiore na ta wystawke albo do Zakopca-tylko znajdziesz mi kwatere gdzie nas przyjma z psem-wtedy przegadamy nawet cala noc:multi:

Poszukam, u nas tyle kwater, że napewno coś się znajdzie. Szkoda, że ja mam małe mieszkanko. :placz:

Posted

cytat:
niech da znac osoba ktora byla na wystawie w NT rok temu i dwa lata temu i ma katalog.

Plissss :smile:

Ja byłam rok i dwa lata temu i mam katalogi

Posted

jusiss napisał(a):
Tydzień później, 50km dalej (Nowy Sącz), ten sam sędzia :shake:

Dokładnie...ale biorąc pod uwagę organizację,teren,parking - zdecydowanie wolę Nowy Targ:cool3:
Jeszcze żeby handlarzy przy wystawie nie było,to byłoby idealnie;)

Posted

cockermanka napisał(a):
Dokładnie...ale biorąc pod uwagę organizację,teren,parking - zdecydowanie wolę Nowy Targ:cool3:
Jeszcze żeby handlarzy przy wystawie nie było,to byłoby idealnie;)

to moze byc gdzies gorzej niz w Nowym Targu ? :crazyeye: :crazyeye:

Posted

Elitesse napisał(a):
to moze byc gdzies gorzej niz w Nowym Targu ? :crazyeye: :crazyeye:

Hmm...ja tam bardzo lubię nowotarskie wystawy - i organizacyjnie i z racji wygodnego terenu.
W Nowym Sączu chyba na każdym ringu masz bieg przełajowy z przeszkodami-nie dość,że teren potwornie nierówny,to do tego niezgrabione siano,często przykrywające dołki w trawniku...:shake:

Posted

cockermanka napisał(a):
Hmm...ja tam bardzo lubię nowotarskie wystawy - i organizacyjnie i z racji wygodnego terenu.
W Nowym Sączu chyba na każdym ringu masz bieg przełajowy z przeszkodami-nie dość,że teren potwornie nierówny,to do tego niezgrabione siano,często przykrywające dołki w trawniku...:shake:

w całości popieram Twoje zdanie o tych dwóch wystawach
z tym, że atmosfera w Nowym Sączu również bardzo fajna

Posted

Atmosfery w Nowym Sączu się nie czepiam ;-).
Ale jeśli tylko będę mogła,to będę tę wystawę omijać szerokim łukiem (chyba,że zmieni się lokalizacja,albo ktoś coś zrobi z tymi wybojami) w trosce o całe łapy moich psów,całe nogi mojej córki (czyli mojej handlerki)...i moje...

Posted

A nie jest przypadkiem tak ze Nowy Targ ma wystawe na plycie lotniska i w przypadku upałów nie ma ani grama cienia, w przeciwieństwie do Nowego Sącza, gdzie wystawa odbywa się w parku w przyjemnym cieniu drzew?

Posted

Tak Nowy Targ jest na płycie lotniska.Wystarczy mieć ze sobą jakiś cienik ;-) i jest ok.
Zdecydownie wolę lotnisko,niz nowosądeckie wertepy pod drzewami...i rozgrzane upałem dechy na których (na finałach) pies nawet nie chce stanąć,bo parzy w łapy...

Posted

cockermanka napisał(a):
Tak Nowy Targ jest na płycie lotniska.Wystarczy mieć ze sobą jakiś cienik ;-) i jest ok.
Zdecydownie wolę lotnisko,niz nowosądeckie wertepy pod drzewami...i rozgrzane upałem dechy na których (na finałach) pies nawet nie chce stanąć,bo parzy w łapy...

PODDAJĘ SIĘ :p
święta racja jeśli chodzi o te wertepy i rozpalone dechy
zresztą w tym roku wybrałem Nowy Targ, do Sącza nie zamierzałem jechać

Posted

Zdecydowanie wole N.T., od Sącza i tą wystawę będe omijała. Szkoda tylko że w N.T. sędziowie V gr. się powtarzają z Krakowem, w ubiegłym roku p. Musiał a w tym p. Szemraj

• 4 weeks later...
Posted

Zmieniono miejsce wystawy. Nie odbędzie się na lotnisku tylko na stadionie i w parku miejskim. Z mojego doświadczenia to oznacza więcej cienia bo w parku są drzewa, i większe kłopoty z parkowaniem.
A i jeszcze osoby mające psy które lubią się kąpać muszą uważać przynajmniej przed oceną bo ze stadionu to tylko przez wał i już Dunajec.

Posted

Obsada sędziowska w N.Targu była już wstępnie potwierdzona i umieszczona w katalogu Wystawy 2006.Jedyna zmiana to zaproszenie jeszcze do Grupy IX i II p.Kozbera.Nowy Sącz zapraszając swoich sędziów nie brał wogóle pod uwagę Nowego Targu!A Zakopane nie podało do tej pory swojej obsady sędziowskiej!Zmiana miejsca Wystawy jest podyktowana względami finansowymi i obawą przed upałem, który byłby na Lotnisku zabójczy dla psów i ludzi.Ringi będą ustawione na krótko przyciętej trawie stadionu a oczekujące psy bedą mogły schronić się na małym wzniesieniu pod wysokimi drzewami.Parking przewidziany jest na ok.900 samochodów(zostało już to wielokrotnie sprawdzone podczas meczy hokejowych).Parkować można wokół Hali Lodowej, która znajduje się obok Stadionu.Od strony wału będą ustawione stoska handlowe a więc samodzielne kąpiele psów w Dunajcu nie wchodzą w rachube chyba,że właściciele na to pozwolą.Teren koło parku nadaje się doskonale do wybiegania psów a w Rynku czekają słynne nowotarskie lody.Odległość od Rynku to 5 minut a od Dworca PKS 10 minut spacerkiem.W tym roku przewidujemy więcej toalet i dodatkowe konkurencje finałowe.Zamiast huku startujących samolotów proponujemy śpiew ptaków i klekot parkowych bocianów.Straż dla Zwierząt będzie usuwać handlarzy szczeniąt - mam nadzieje,że z dobrym skutkiem.Zapraszam ,aby samemu się przekonać.W tym roku nie przewidujemy erraty ani dodatku,dlatego spóźnialskim przypominam o przestrzeganiu terminu zgłoszeń.Liczy się termin otrzymania przez Oddział zgłoszenia!!!Zapraszam na stronę Oddziału aby w linku wiadomości wystawa obejrzeć zdjęcia terenu Parku i skorzystać z formularza internetowego.Do zobaczenia!!
M.Z

• 1 month later...
Posted

hihihihihi:evil_lol: a grupa VII nie bedzie w tym roku sedziowana wcale? :evil_lol:
na 1 stronie sa podane grupy i sedziowie .... ale nie ma grupy VII :evil_lol: