Olka3696 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Witam Mój Westie ma ok. 5,5 miesiąca.Świetnie się chowa,ale martwię się faktem,że jego uszy nadal nie stanęły.Kiedy przyjdzie na to czas?Co mam zrobić,by pomóc uszkom w powstaniu :) ? Pozdrawiam Quote
Evelynkaa Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Olka 5,5 miesiąca to już bardzo dużo, pokaż fotkę tych uszek. Jest to wystawowy psiak? Bo najważniejsze jest żeby uszka były dobrze zgolone wtedy nie ma ciężaru który je obciąża. Możesz też masować uszka żeby były bardziej ukrwione, zawsze w kierunku czubków. No i podklejać tasiemką na prosto, jakąś grubą. Dawać gotowane kurze łapki a dokładniej tą galaretę z tej zupki (pod warunkiem że psiak nie ma alergii) albo podawać doustnie tabletki na chrząstkę, spytaj weta. Quote
Pixeloza Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 W tym wieku uszka już powinny być stojące. Mojemu psu stanęły ok. 3-4 miesiąca. Zależy to od tego czy pies jest prawdziwym westem, czy w typie. Psy w typie mają różne wady, których mieć nie powinny (mój ma mało włosów na uszach, za to dużo dookoła). Jeśli natomiast jest rasowy, posłuchaj rad Evelynkii, jeśli to nie pomoże powinnaś niezwłocznie skontaktować się z weterynarzem. Quote
Olka3696 Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Bardzo dziękuję za rady,byliśmy już u weta,piesek dostał tabletki.Jestem dobrej myśli :) Quote
karolina1264 Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Powiny mu dawno stanąć chyba że masz psa z hodowli niezarejestrowanej wtedy nie wiadomo Quote
Recommended Posts