Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 911
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Strasznie mi przykro ale Pani Mariola nie podjęła jeszcze decyzji... Coś mi się wydaje, że nie jest jeszcze gotowa na następnego psa... Wprawdzie była zdecydowana na naszego Krucha... ale widocznie doszła do wniosku, że nie podoła... Napisała "będziemy w kontakcie" ale chyba nie ma na co liczyć.... :shake: :shake: :shake:

Posted

Czy wiadomo jak długo psiaki mogą zostać w tym mieszkaniu??? Czy ktoś się nimi opiekuje???
:( :( :( co za tragedia :(

Dałam rozpaczliwe ogłoszenie na zwierzakiwkrakowie.blox.pl
Dam też do telegazety TVP Kraków.

Posted

weszka napisał(a):
Czy wiadomo jak długo psiaki mogą zostać w tym mieszkaniu??? Czy ktoś się nimi opiekuje???
:( :( :( co za tragedia :(

HMMM.. CO ROBIC ..CO ROBIC..??sama niewiem.. podstawa szukania domu to ogłoszenia w necie.. + gazeta wyborcza lokalna.. może??
mamy tu tez pewna artystke w wawie,fanatyczke sznaucerów olbrzymów,która ofiarowała nam sie z pomoca w z nalezieniu domu idealnego dla naszego olbrzyma ale zbyt wiele nie wskurała poza wykładami.. jakie to cudne psy i jak nie mozna z nimi postepowac a jak trzeba.. w sytuacji gdy nic innego nie pozostaje moge podac do niej telefon..(był chyba nawet moment,ze sama wydawała sie byc skłonna wziąc oskara na tymczas do siebie..ale u mnie niebylo takiej potrzeby..)
mi nie pomogła ale moze .. muratowi by sie udało..??

albo niewiem.. telewizja???mozna spróbowac napisac maila do Pytania na sniadanie(moge podac maila do soby z programu) z prosba o umieszczenie psów w kaciku adopcyjnym wco srode..trzeba opisac im podbarmkowa beznadziejna i straszna sytuacje.. ale to wiąże sie z przyjazdem do wawy na nagranie.. ..chociaz mi obiecywali nagranie a i tak wkoncu wepchęła sie pani z celestynowa..:angryy:

nie wiem co wy na to..?

Posted

A czy mają allegro?? Jeżeli nie to gdzie jest jakiś tekscik do skopiowania lub przerobienia i namiary i ich zdjecia, to szybko zrobię im allegro :roll:
Dogo ostatnio tak działa, że nie wiem dlaczego ale dopiero dziś zauważyłam ten smutny apel :cool3: :-(

Posted

P.S. Skopiowałam sobie tekst z alegro:roll:
Mam nadzieje, że nikt mnie nie posądzi o kradzież jego tekstu!!!
W końcu to w słusznej sprawie!!!!;)

Posted

Mam przeczucie, że nie powinnam tego robić... Ale sytuacja jest tak dramatyczna, że każdy nawet najmniejszy promyk nadziei jest na wagę złota... Nie pytałam Pani Marioli czy moge tu zamieścić jej maila... Mam nadzieję, że mi wybaczy...

"Pani Kasiu tak trudno mi przestac myslec o Muracie,napewno jest mu zle ,ale nie wiem czy u mnie bedzie szczesliwy,tak trudno mi zadecydowac,nie ukrywam ,ze odrobinke sie boje decyzji i ciagle mysle o p.Gosi,ktorej nie ma juz wsrod nas,nie znalam jej,a jednak trudno sie pogodzic,ze odeszla dobra osoba.
Pozdrawiam serdecznie "

Posted

[quote name='Fusica']Mam przeczucie, że nie powinnam tego robić... Ale sytuacja jest tak dramatyczna, że każdy nawet najmniejszy promyk nadziei jest na wagę złota... Nie pytałam Pani Marioli czy moge tu zamieścić jej maila... Mam nadzieję, że mi wybaczy...

"Pani Kasiu tak trudno mi przestac myslec o Muracie,napewno jest mu zle ,ale nie wiem czy u mnie bedzie szczesliwy,tak trudno mi zadecydowac,nie ukrywam ,ze odrobinke sie boje decyzji i ciagle mysle o p.Gosi,ktorej nie ma juz wsrod nas,nie znalam jej,a jednak trudno sie pogodzic,ze odeszla dobra osoba.
Pozdrawiam serdecznie "

hmmmm kurcze .. po co watpliwosci.. sznaucery to psy ,które tylko z własnym czlowiekiem sa szczęsliwe.. to psy , które pokochaja całym sercem jednego człowieka najbardziej na swiecie.. i tylko domu z człowiekem do szczęscia potrzebuja najbardzej.
schronisko to dla niego rychłe odejście.. takie psy nie radza sobie w schroniskowych warunkach...

kurcze gdzies tu miałam skopiowaną taka charakterystyke psów tej rasy..:a wkleje po krótce:sznaucer olbrzym to pies:
"Bardzo przywiązany do właściciela
Przyjazny i cierpliwy wobec dzieci
Inteligentny, podatny na szkolenia
Doskonały stróż i obrońca

Wymaga bliskiej więzi z rodziną, nie nadaje się do trzymania w kojcu. Jest psem jednego pana, którego obdarza największym zaufaniem.
Olbrzym musi być kochany. Źle znosi pobyt w rodzinie, w której ktoś z domowników nie akceptuje go. Jeżeli decydujemy się na kupno olbrzyma, muszą chcieć tego wszyscy członkowie rodziny. W przeciwnym wypadku możemy psa zmarnować psychicznie. Olbrzym ma złożony charakter: mocny i jednocześnie bardzo wrażliwy.
Olbrzym to najspokojniejszy pies z całej rodziny sznaucerów. Odznacza się wprawdzie dużym temperamentem, ale jest zrównoważony. Choć ma silny charakter, ce****e go duża wrażliwość .. "

hmm ale co ja tu bede pisac ta pani chyba miała sznucera..to wie sama jakie to psy..
te psy sa naprawde cudowne..ale schronisko- to totalny wyrok na Murata..mamy tu teraz jednego sznaucera ze schronu.. jest tak niesamowicie zalekniony.. trzeba mu duzo czasu az sie przekona do ludzi.. boi sie nosa z budy wysciubic..

Posted

erka napisał(a):
Fusica, a jak myślisz, czy jest szansa, że p.Mariola sie zdecyduje? Czy wiadomo od czego zależy ta decyzja?

Powiem Ci szczerze, że nie do końca rozumiem Panią Mariolę... Była właściwie zdecydowana na naszego Krucha ale on był juz w nowym domu. Na moją propozycję pomocy w znalezieniu innego olbrzymka, zareagowała entuziastycznie. I o ile jestem w stanie zrozumiec obawy przed adopcją psiaka schroniskowego (bo nie do końca wiadomo jaki jest, czy nie agresywny, czy nie załatwia się w domu, czy potrafi zostawać sam), o tyle o Muracie wiemy wszystko. Jest łagodny, zostaje sam w domu itd.
Z tego co pisała Pani Mariola wynika, że jej olbrzymek umarł 10 lat temu. Może to strach przed kolejnym psiakiem, odpowiedzialnością???? Przez 10 lat można się odzwyczaić od obowiązków i konsekwencji posiadania sierściucha. Podejżewam, że jej serce mówi "tak"... a rozum "nie"...
Mam ndzieję, że wygra serce... ale niestety nie mam jeszcze żadnej konkretnej deklaracji...