Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DuDziaczek napisał(a):
Bazylek sliczny a ja bym barzio chciala zdjecia bazylka ze spacerku :razz: :loveu::loveu::loveu:

Na pewno w weekend uda sie porobić naszej gwiździe trochę zdjęć plenerowych. Chcemy iść z nim na quasi wycieczkę - krótki wypad nad rzekę albo zalew, bez forsownego chodzenia. Problem w tym, że on lubi chodzić i nic poza tym. Ani usiąść ani sie położyć na trawce. Dziś byliśmy na Łąkach i za żadne skarby nie chciał usiąść. Chciałam go wziąć na przetrzymanie, zabrałam książkę i udawałam, że nigdzie nie idziemy a on stoi... Jak sie go siłą usadzi to wstaje po 20sekundach. :shake: Może trzeba mu kocyk pościelić. :PROXY5::cool3:

• Replies 911
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DuDziaczek napisał(a):
On tyle lat przesiedzial i teraz sobie musi odbic :loveu::loveu::loveu:

Odbija, odbija i to za dwóch. :lol:
A do łazienki nawet się nie zbliżył :no-no-no:

Posted

a ja, dla odmiany, pozachwycam sie kotami :loveu::loveu::loveu:
Bazyl ma wiele fanow/ek :p
slodziaste te foty Rudego, ale najbardziej zachwyca mnie mina łaciatka czarno-białego pt. jak przejsc na druga strone psa :evil_lol::lol:
boskie!!! :multi::multi::multi:

Posted

Wedle życzenia fotki plenerowe.

Proszę zwrócić uwagę na gustowny tag z imieniem :cool3:

Góra i dół - Dziś był szczególny dzień bo Bazylek pierwszy raz był spuszczony ze smyczy na spacerku - z zachowaniem wszelkich środków ostrożności! :crazyeye:

A oto pies zmęczony :mdrmed:

Posted

Rany na tylnych łapach goją się bardzo szybko. Odleżyny również. Smarujemy je codziennie maścią. W domu nosi opatrunki. Na tym zdjęciu widać łokcie. (Chociaż na tym zdjęciu "nie lubię cię" widać lepiej :p)

Co do słuchu to na razie jestem jedyną osobą, która jeszcze wierzy, że Bazylek ma kłopoty z uszami a nie po prostu wybiórczy zmysł słuchu i słyszy to, co mu pasuje :evil_lol:
A propos uchwyciłam jego sławną minę "O jedzenie!" :modla::eating:

Posted

DuDziaczek napisał(a):

Tak tak ty sie dziewczyno lepiej przyznaj co mu zrobilas ze taka mine strzelil :evil_lol: chodzi o ta pt. nie lubie cie heh

Przyznaję się tylko do zabrania go na godzinny, spokojny spacerek. :sadCyber: A na zdjęciu to jest jak się walnął na swój materacyk i mył sobie oko. :-?

Posted

Bazylek przez całe swoje życie chyba nie był na dłuższym spacerku, zwykle to była pewnie tylko rundka wokół bloku, więc biedak nie wie, że można sie na trawce położyć. :shake:
Ale jeszcze wszystko przed nim i tego też się nauczy.:lol:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
oj wielu polegiwań turlań i skoków życzymy Bazylkowi )

No właśnie sie zastanawiam jak to będzie z tą trawką bo Bazylek nie jest nastawiony na zabawę na trawce :shake: - konkretny z niego gość: spacerek i szybko do domu. Cały czas sie odwraca w stronę domu i jak już dojdziemy do tego momentu spaceru, kiedy się zawraca, to Bazyl by pofrunął. :lol: Trzeba popracować nad jakimiś grami i zabawami..:multi: ciekawe czy jakaś piłeczka by mu spasowała?

A wczoraj Bazyl pierwszy raz atakował moje łóżko... Nie wiem czy to wychowawcze, że najpierw strzeliłam zdjęcie a potem kategorycznie go wyprosiłam... :evil_lol: na tym łóżku śpię razem z trzema kotami więc gdzie nasza czwórka miała by sie podziać? :stop::kociak::kociak::kociak:

Posted

DuDziaczek napisał(a):
Bazyl na luzku :cool3:
a to checa :lol:

Tak, a żebyście widzieli jak on się wpakował na to łóżko. Bez wahania, z biegu, jakby całe życie nic innego nie robił tylko spał ze mną.. "ooo już pościelone, jak miło, no to ja się już kładę, dobranoc" :evil_lol::cool3:

Posted

erka napisał(a):
Bazylek przez całe swoje życie chyba nie był na dłuższym spacerku, zwykle to była pewnie tylko rundka wokół bloku, więc biedak nie wie, że można sie na trawce położyć. :shake:
Ale jeszcze wszystko przed nim i tego też się nauczy.:lol:

Hola, hola... A u mnie to niby co było? :razz: Kilka razy jeździliśmy do lasu, leżał na trawce i wąchał kwiatki, wszystko udokumentowane wklejonymi na Dogo zdjęciami :lol:...

Posted

Jagatku napisał(a):
Co do słuchu to na razie jestem jedyną osobą, która jeszcze wierzy, że Bazylek ma kłopoty z uszami a nie po prostu wybiórczy zmysł słuchu i słyszy to, co mu pasuje :evil_lol:

Tzn. że w końcu nie byliście z nim Państwo u laryngologa?

Posted

DuDziaczek napisał(a):
Gdzie zdjecia bazylka :mad:

Niestety od wtorku wieczorem nie mam internetu :x stąd brak wieści :placz:
Jak zwykle nowe fotki pojawia się po weekendowych super spacerkach. W tygodniu spacerki też są super ale jednoosobowe i trudniej robić dobre ujęcia. :painting:
Co do słuchu - w przyszłym tygodniu kolejna wizyta u weterynarza i w końcu się zapytam o słuch. Przedtem po pierwsze najważniejsze były łapki a po drugie (jak pisałam) moja teoria ze słuchem nie ma posłuchu ;) Wszyscy mi mówią, że on tylko słyszy co mu pasuje :p Może nie jest przyzwyczajony do reagowania na swoje imię.:???: