Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdy w sobotę weszłam do schroniska od razu usłyszałam tan błagalny szczek – straszliwy głos rozpaczy dobiegający z pomieszczenia dla szczeniąt. Poszłam i zobaczyłam jego - [SIZE=2]Małego mieszańca pekińczyka z wystającymi ząbkami. Stał w swojej klatce merdał ogonkiem i całym sobą mówił, „zabierz mnie stąd, ja chcę do domu”:placz: . Gdy otworzyłam jego klatkę od razu wskoczył w moje ramiona i zaczął lizać po twarzy. Gizmo skradł moje serce, obiecałam sobie, że zrobię wszystko, żeby znalazł nowy, kochający domek.
Gizmo trafił do schroniska z polikliniki przy UWM, gdzie przeszedł operację kolana. Nie wiem jak trafił na poliklinikę, ale operowany był jako pies bezdomny. Najprawdopodobniej jego właściciel postanowił się go pozbyć, gdy maluch zachorował i trzeba było wydać pieniądze na leczenie:angryy: . Jego kolano goi się dobrze, psiak zaczyna opierać się na chorej łapce, wczoraj na spacerze chciał biegać i bawić się z innymi psami.
Gizmo tak bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, kocha każdego. Całymi godzinami mógłby siedzieć na kolanach przytulony do człowieka. Gdy byliśmy na spacerku, cały czas patrzył na mnie, podskakiwał i merdał ogonem. Dla niego ludzie są wszystkim, całym światem. Niestety on dla ludzi jest brzydkim kundlem, którego jak już sugerowali niektórzy powinno się uśpić bo i tak nikt takiego paskudy nie weźmie. Wszyscy, którzy go widzą reagują tak samo, patrzą na niego i mówią „ jeju jaki ten pies jest brzydki, a jego zęby…”.
[SIZE=2]Dla mnie Gizmo jest śliczny, a jego wystające ząbki dodają mu uroku:loveu: .

A oto kochany Gizmo

i cudowne wystające ząbki.

Posted

Hala napisał(a):
a z tymi zębami to nie da się nic zrobić? jakiś aparat korekcyjny? :diabloti:

Taka jego natura i to też jest piękne;) . Ważne jest tylko, żeby mu się nie niszczyły za bardzo.

Posted

on brzydki?:crazyeye: tylko głupi się nie pozna na jego urodzie-jest w typie Spaniela Tybetańskiego a że ma lekki przodozgryz-to drobiazg-co drugi człowiek powinien iść na korekcję plastyczną-wystarczy na ulicy się rozejrzeć:eek3: -ten malutki ma potencjał:loveu:

Posted

Słuchajcie, on jest po prostu cudny. Ciotka już wstawia na Allegro i na inne portale tez, bo mi się podoba bardzo. Napiszcie tylko w jakim jest wieku, na eurocity np. musze podac orientacyjny wiek psiaka.

Posted

A swoją drogą nie wiem kto mówi brzydki na tak ładnego Gizmo.:mad: Przeciesz on kocha ludzi i wcale nie jest brzydki, lecz przeciwnie- piękny.
Wracaj na pierwszą stronę.:loveu: