WEIMAR Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 ostatnio robiąc zakupy w Lidlu kupiłem swojemu psu dwie kości do gryzienia nie pamiętam nazwy ale w opakowaniu były dwie sporych rozmiarów białe kości zrobione m.in. z mleka bardzo twarde okazało się że nawet mój duży pies ma problem z ich pogryzieniem i uszkodził sobie szkliwo na tylnych zębach odradzam wszystkim ten produkt poza tym jestem strasznie wkurzony że sprzedają coś tak twardego co może uszkodzić zęby ma ktoś podobne doświadczenia? Quote
gryf80 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 ja co prwda nie mam doświadczeń z ukroszonym szkliwem na zębie,bo zjadały ja w całości,ale-jedzenie tej kości w domu to był koszmar-białe drobinki z kości odłupujące się podczas rozgryzania w połaczeniu ze ślina przylegaja mocno do wykładzin czy podłogi-ciężko to potem usunac. Quote
kasikz Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='gryf80']ja co prwda nie mam doświadczeń z ukroszonym szkliwem na zębie,bo zjadały ja w całości,ale-jedzenie tej kości w domu to był koszmar-białe drobinki z kości odłupujące się podczas rozgryzania w połaczeniu ze ślina przylegaja mocno do wykładzin czy podłogi-ciężko to potem usunac.[/QUOTE] U nas to samo. Wszędzie były ślady, fe. Przestałam te kości dawać, bo Tosiowi podrażniały gardło. Quote
gryf80 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 ja kupuje czasem,ale doswiadczona brudzeniem ,jedza ja na dworze Quote
Recommended Posts