Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ostatnio robiąc zakupy w Lidlu kupiłem swojemu psu dwie kości do gryzienia
nie pamiętam nazwy ale w opakowaniu były dwie sporych rozmiarów białe kości zrobione m.in. z mleka
bardzo twarde
okazało się że nawet mój duży pies ma problem z ich pogryzieniem i uszkodził sobie szkliwo na tylnych zębach
odradzam wszystkim ten produkt
poza tym jestem strasznie wkurzony że sprzedają coś tak twardego co może uszkodzić zęby
ma ktoś podobne doświadczenia?

Posted

ja co prwda nie mam doświadczeń z ukroszonym szkliwem na zębie,bo zjadały ja w całości,ale-jedzenie tej kości w domu to był koszmar-białe drobinki z kości odłupujące się podczas rozgryzania w połaczeniu ze ślina przylegaja mocno do wykładzin czy podłogi-ciężko to potem usunac.

Posted

[quote name='gryf80']ja co prwda nie mam doświadczeń z ukroszonym szkliwem na zębie,bo zjadały ja w całości,ale-jedzenie tej kości w domu to był koszmar-białe drobinki z kości odłupujące się podczas rozgryzania w połaczeniu ze ślina przylegaja mocno do wykładzin czy podłogi-ciężko to potem usunac.[/QUOTE]

U nas to samo. Wszędzie były ślady, fe. Przestałam te kości dawać, bo Tosiowi podrażniały gardło.