Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nieźle. Latający piesek :shocked!:
Ja miałam dzsiaj pół komody ciuchów na kanapie w salonie. Dzielny piesek pracowicie znosił je z sypialni, która jest piętro wyżej :razz:. Poza tym przytachał na kanapę książkę kucharską, butelkę wody i nóż. Pewnie postanowił obiadek przygotować:diabloti:

Posted

A teraz tak zupełnie serio. Nie należę do mocno przewrażliwionych i biegających z każdą duperelką do weta, ale to co stało się dzisiaj mnie zaniepokoiło. Na razie poobserwuję bydlątko. A było tak.
Wieczorem pies biegał z innmi psami, część z piłeczką, część zupełnie luzem. Pod koniec spaceru pies przybiegł do mnie, rzucił piłeczkę, zaczął memłać i cały pysk miał w pianie ze śliny. Nie zdenerwował się niczym. Po chwili przeszło. Pies po chwili zachowywał się normalnie. Nie wiem czy to ma związek, ale od paru dni Diego jakby posapywał przy bieganiu za piłeczką, tak jakby miał katar.
Może coś Wam przyjdzie do głowy. Myślę, że nie ma się czego obawiać, ale lekki niepokój czuję.

Posted

Luc od pewnego czasu strasznie się ślini przy aportowaniu jak dog ,jest cały opluty.Zdarza mu sie charczeć ,chrumkać ,ale póki nie męczy się dziwnie szybko itd. To nie zwarcam na to uwagi.
Poza tym przy dojrzewających psach często gęsto serce sobie bije jak chce co potem znow się normuje.Więc nie ma co się martwić.(tak na moje oko)

Posted

Zbadaj mu serce dla spokoju. Dr Niziolek jest najlepszy. http://www.vetcardia.pl/ polecam. Sama badalam tam serce Jariemu na jesieni.

Nie znam sie na Alano, ale moglabys sie zapytac tych hodowcow czy jest to rasa zagrozona kardiomiopatią rozstrzeniową.

Oczywiscie to moze byc nic, jakas niestrawnosc (oczywiscie na to tez trzeba zwracac uwage, zero wysilku po posilku) albo zwykly katar. Jednak badanie na pewno nie zaszkodzi.

Posted

Ja znam kilka przypadków(owczarków co prawda)gdzie właśnie psy w wieku 10-20miesięcy miały "chore" serce ,a po osiągnięciu dojrzałości czyli tak koło 3roku są zdrowe jak byk.Więc badanie możesz zrobić jak Amber mówi ,ale bez schizu w razie gdyby coś były nie teges :)

Posted

No dobra pewnie te badania zrobię. Dziękuję za rady.
Diego miał cały pysk w pianie i poruszał przy tym szczękami, memłał i był jakiś taki spłoszony. Teraz lezy na dywanie i też jest jakiś osowiały, ale w końcu prawie godzinę biegał za piłką i z innymi psami.

Posted

To moze byc tez objaw podniecenia seksualnego ;)

Za to obfita piana razem z lejaca sie slina, powiekszonym brzuchem i szybkim oddechem sugeruje rozszerzenie zoladka albo skret. Tez trzeba zwracac na to uwage.

Posted

Amber-Luc wygląda tak samo:diabloti:
Mapi-szczękanie ryjem i kapanie śliny często wsystępuje jak pieskowi się przewidzi ,że ma jaja i chciałoby mu się po......ć ,a tu jest taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka seksowna kałużka po suczce z cieczką:diabloti:Mam na to cudowne lekartwo nazywa się "co TY k.... robisz?":evil_lol:

Posted

Nie jadł przed spacerem, więc chyba nie to. Oddychał też normalnie. Próbował namówić sukę do zabawy, ale nie chciała, ale sucz po sterylce jest:razz:

Posted

To nic, ze po sterylce :diabloti: Jariemu ostatnio cos odje.... i przez 2 dni molestowal wycieta chyba 5 lat temu Finke. Potem mu przeszlo tak szybko jak przyszlo :icon_roc:

Posted

Moe tak być. Poczekam z tymi badaniami jeszcze trochę, poobserwuję, pogadam z zaprzyjaźninym wetem i zobaczymy.
Chyba nic mu nie jest bo właśnie przyszedł i żebrze o parówkę. Wygląda zupełnie normalnie:p

Posted

Na mój gust to dojrzewa i hormony mu walą na dekiel.Luc jak liże szczochy suk to oczy mu wypadają z orbit ,rusza ryjem ,ślini się i ogólnie wygląda i zachowuje się jakby mu mózg wyjeli

Posted

Hehe Jari potrafi wstac w srodku nocy z wywalonym pindolem, lazic tak przez pol godz. i gubic płyny :eviltong: I taki biedny jest, nie wie o co biega.

A ja wyrodna wlascicielka, tak meczyc pieska :shake: zamiast mu jaja uciac.

Posted

Vailet napisał(a):
na pewno będę zaglądać :) śwwwwwwwwwwwwwwwietny pies :loveu:

Dziękuję:shiny:
Z tą świetnością bym nie przesadzała, szczególnie jak wracam z pracy do domu.......

Posted

A my na wsi mamy kopię Diegulca. Wypisz wymaluj taki sam. Lata luzem i od wczoraj próbuje to-to złapać i sie dowiedziec skąd i czyje. :roll:
Jest mega zestrachany i kurde wczoraj 2 godziny próbowałam go namówić na żarcie. Jak sobie poszłam to się skusił na jedzonko, I michę do czysta wylizał. Niestety na człowieka reaguje paniką i ucieczką. Mam nadzieje, że się w końcu skusi na ciepełko, bo zostawiłam delikwentowi otwartą bramę i wejscie do stodoły.
Żal psiaka...:shake:

Posted

ŻAl psiaka, każdy powinien mieć swoje miejsce do grzania dupci;)
Jak już go przekonasz do siebie, to zrób mu fotkę, strasznie cieka jestem tej kopii Diegowatego.