Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

evel napisał(a):
Piękny pies. Zaczepiają Was na spacerach, zgadując, czy raczej omijają, bo piesek "tak patrzy"? ;)

:lol: Raczej zagadują, chociaż miałam kilka takich sytuacji, że dobrze zbudowani, młodzi panowie robili krok w bok, aby nie stać na naszej drodze :cool3: Dziękujemy wszystkim za miłe słowa. Rzeczywiście pies mi pięknie wyrósł :loveu:

Posted

Vailet napisał(a):
Moglabys napisac ile on mierzy i waży? Piekny jest

Mierzy około 63 cm, a waży ok. 37 kg.Powinien ciut więcej ważyć, ale skubaniec nie chce przytyć :razz:

Posted

Z hodowli nie jest, jest dzieckiem z przypadu dwóch pracujących psów nieuważnych myśliwych (przynajmniej taka była wersja oficjalna). Pochodzenie Diegulaca znam do pradziadków, od jednego bardzo miłego Pana , który hoduje alano i zna rasę na wylot. W Polsce jest jedna hodowla alano espanol - vengo, można poczytać w necie. Druga spod ŚWidnicy ma też niby alano, ale pochodzące z Niemiec i przypominaają mix doga kanaryjskiego, z czymś jeszcze.

Posted

Wlasnie ogladam zdjecia alano z hodowlii i Diego mi sie najbardziej podoba bo nie ma takiego plaskiego pyska jak tamte, kurde szkoda ze w hodowlach nie ma takich, moze założyłysz hodowle, "ulepszone alano", planujesz coś?:cool3: :evil_lol:

Posted

Kufy mają jedne dłuższe jedne krótsze, raczej takie jak ma Diego, przynajmniej te z hodowli vengo. Diegowatemu brakuje typowego wyrazu dla alano - tj. wzroku bandyty, chociaż potrafi czasami tak popatrzyć.
Co do hodowli :diabloti: to niestety - mąż grozi rozwodem, a żal by mi było, bo w sumie to fajny facet jest :cool3:

Posted

asiak_kasia napisał(a):
Ja nadal jestem ciekawa jak on bedzie wygladał za 2-3 latka. Póki co to jeszcze gówniarz :eviltong: chociaz piękny :loveu:

A jak tam Ci idzie gryzienie dzieciaka? :diabloti:

Boję się! Jest już praktycznie mojej wielkości i trenuje judo!

Posted

Mapi napisał(a):
Boję się! Jest już praktycznie mojej wielkości i trenuje judo!

Źle matka, trzeba było ograniczyć dostep do zarcia i wysłac na zajęcia z baletu :evil_lol:

teraz musisz diegowatego wysłać na IPO, zeby Cię bronił i syn nie zdominował :eviltong:

Posted

Wiem, że popełniłam błąd wychowawczy i teraz to już d...pa blada!
A Diegowaty to na IPO się nie nadaje, zabieram go na wiosnę na tropienie bo do tego talent ma wielki!

Posted

Oni obaj w tropieniu są dobrzy. Siebie nawzajem w lesie zawsze znajdą, kumpli też. Z piłeczką Diego też nie ma problemu, nawet pamięta gdzie ja zostawił. Dzisiaj pójdziemy sobie do lasu, lubię tego futrzaka, dobrze mu z oczu patrzy ;-)

Posted

[quote name='asiak_kasia']Są podpalane Alano?

Bo trafiłam na takiego szczylka i z opisu wynika, że to alanek

https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/s720x720/32404_4915287449895_640839736_n.jpg?lvh=1

i ten fajny :loveu: ( o zgrozo nawet z uszami :diabloti:)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/379659_10202451719964175_1109049041_n.jpg

Kasiu są podpalane alanki :dog: nawet ich sporo.

Zdecydowanie wolę z krótszymi uszkami :evil_lol: chociaż też niezły.

Posted

Mapi napisał(a):
Kasiu są podpalane alanki :dog: nawet ich sporo.

Zdecydowanie wolę z krótszymi uszkami :evil_lol: chociaż też niezły.

a to muszę pogrzebać i sobie je poogladać :cool3:

taka sportowa wersja rotka by była. I można by uszy oberżnąć i piesek ma wyraz pyska prawdziwego mordercy :loveu: :evil_lol:

Posted

natija napisał(a):
pieknie wydoroslal:)
a te szceniaczki sa super,zakochac sie mozna,a potem taki wielki pies,ale bym przy nim wygladala,ludzie to by uciekali:evil_lol:

Dzięki :loveu: A szczeniaczka takiego kidyś sobie strzelę, chyba że w tak zwanym międzyczasie wpadnę na jakiś fajniejszy pomysł :evil_lol:

• 1 month later...