Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Młody, baardzo przyjazny, mało się nie rozsypie, żeby go tylko pogłaskać. Podaje łapy przez kraty, liże ręce i cieszy się z każdej sekundy spędzonej blisko człowieka.

Słodziak i wrażliwiec. Przeuroczy.

Przebywa w schronisku w Żyrardowie.

• 3 weeks later...
Posted

iwop, litości, Pierniczki, Misia, Czuszka, Malutek, Pralinka w ciągu tygodnia.
Słodziakowi też trzeba poświęcić czas, nie rozmnożę się, a nie chcę tylko hop do góry sama robić, myślę o nim, uwierz mi. I właśnie dziś myślałam, gdzie go umieścić, skoro tutaj nikt go nie dojrzał.

:)

Posted

fona kochana a ty myslisz, że ja to piszę w formie pretensji...? To tylko żal, ze nikt do niego nie zagląda:placz: A moze zrobimy mu allegro? tylko zdjęcie musi byc lepsze.

Posted

No wlasnie musimy mu cyknąć foty ładne, to nie jest proste, bo on ciagle wyma****e łapkami, trąca aparat, piszczy. Będę niedługo w Żyrardowie, to się tym zajmę na pewno. Na dogo ma małe szanse, bo jest adopcyjny, trzeba wlasnie poogłaszać na allegro i wszędzie.

iwop, bardzo się cieszę, że Słodziak ma przyjaciela! :loveu:

Posted

kasia to jest pies rasy bardino - rzadkiej w Polsce:

" class="ipsImage" alt="">

Słodziak jest podobny! No to niech bedzie mieszańcem bardino i juz!

Posted

Ponawiam prosbę :)

carolinascotties napisał(a):
Cioteczki - jak znajdziecie chwilę - napiszcie o nim wiecej - w jakim jest wieku, jaka jest jego historia, jak się zachowuje w stosunku do innych zwierząt... porobimy ogłoszenia :)

• 2 weeks later...
Posted

Nie ma mnie w Żyrardowie, Rudasek przysłał zdjęcie.

Pisałam (chyba), że są dwa Słodziaki. Jednemu się poszczęściło i dziś ma jechać do nowego domu, a Słodizak numer jeden zostaje.

Jest młody, ale dokładnie nie powiem, ile ma.
Bardzo prosi o głaski, wyciąga łapy przez kraty i prosi, prosi, prosi.

Widziałam raz jego reakcję na dużego mężczyznę. Skulił się trochę, żjeżył i nie wiedział, czy ma odsłaniać zęby, czy coś mu grosi, czy nie. Poniewaz ja akurat miałam łapę u nieho za kratą, chwycił moje palce w zęby, ale kontrolnie, nic mnie nie bolało.

Śłodziak jest krępy, bullowatej budowy, przypakowany, Mirka mowi, ze nie pasuje do wspomnianej rasy, ja jestem kundelkiem, na rasach się nie znam.

Wybaczcie, zwłaszcza ty, Słodziaku, wybacz, że ten twój watek taki marny.
Wczoraj się dokociłam - mam 6 młodych na tymczasie, więc do Żyrardowa nieprędko pojadę.

mirka-ela jeździ do schronu.

• 2 weeks later...
Posted

Rudasek był w schronisku i sie dowiedział, ze Słodziak został zabrany ze schroniska. Informacja na razie nie 100-proc., ze Slodziaki byly dwa - ale w jego boksie go nie ma.

Slodziaku, oby to byla prawda i oby to byl dobry dom.

• 4 weeks later...
Posted

Jeden słodziak poszedł do domku do Grodziska, do dziewczyny, której wyadoptowałysmy Mruczke - teraz Czarusie od państwa Malutkich. Monika mieszka jeszcze w bloku wraz z 2 kotami ale kupiła dom do remontu i postanowiła wziac 2 psy ze schroniska. Zachwaliłam jej słodziaka ''prawie bardino'' i jeszcze wielkopsa rudego, co to był pogryziony. 8 czerwca byłam u niej na wizycie prawie parapetowej, bo parapetów nie ma i widziałam oba psy. Mają kojec duży, na razie jedna bude ale duża i wciagu dnia sa w kojcu, bo sa robotnicy. Na noc sa spuszczane na teren 3 tysiace metrów. wygladaja dobrze.
O drugim słodziaku bullowatym nie wiem nic, poza tym,że go nie ma. Mam nadzieje,że trafił do dobrego domu a nie na łancuch albo na walki.